Αφίσα αλληλεγγύης στον αναρχικό σύντροφο Βαγγέλη Σταθόπουλο

Αλληλεγγύη στον αναρχικό σύντροφο Βαγγέλη Σταθόπουλο.

post image

ΑΝΥΠΟΧΩΡΗΤΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

Την Παρασκευή 8 Νοεμβρίου, συλλαμβάνεται από μπάτσους της αντιτρομοκρατικής, ο αναρχικός σύντροφος Βαγγέλης Σταθόπουλος, με την πρόφαση ότι συμμετείχε σε ληστεία στο Χολαργό στις 21 Οκτωμβρίου. Την επόμενη μέρα, ανακοινώνεται ξαφνικά πως κατηγορείται και για συμμετοχή στην οργάνωση ''Επαναστατική Αυτοάμυνα'', ενώ καταζητείται και ο αναρχικός Δημήτρης Χαζηβασιλειάδης ο οποίος επιλέγει τον δρόμο της παρανομίας.

Από την πρώτη στιγμή της σύλληψης του αρνείται τις κατηγορίες για ληστεία και ένταξη του στην «Επαναστατική Αυτοάμυνα», ενώ όπως τονίζει ο ίδιος σε κομμάτι της «απολογίας» του, «...Όλη αυτή η θεαματικότητα στο πρόσωπό μου είναι στα πλαίσια μιας κατασταλτικής πολιτικής της παρούσας κυβέρνησης ενάντια στους αναρχικούς και στο αναρχικό κίνημα. Οι αρχές λένε συστηματικά ψέματα για τον τρόπο που κινούμαστε και δρούνε οι αναρχικοί, ουσιαστικά μου έχουν φορτώσει το μισό ποινικό κώδικα επειδή έδειξα αλληλεγγύη σε ένα τραυματισμένο άνθρωπο. Στα πλαίσια της αλληλεγγύης αυτής δέχομαι ότι βοήθησα έναν άνθρωπο που ήταν τραυματίας. Εγώ είμαι αναρχικός, συμμετέχω στο αναρχικό κίνημα.... Αρνούμαι όλες τις κατηγορίες και για την ληστεία και για την επαναστατική αυτοάμυνα.»

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΑΝΑΡΧΙΚΟ ΣΥΝΤΡΟΦΟ ΒΑΓΓΕΛΗ ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟ

Εικόνες:

O σχολιασμός έχει απενεργοποιηθεί.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License