Μυτιλήνη, Πορεία 16-01. Οι φυλακές σκοτώνουν: Άλλη μία κρατική δολοφονία

Πορεία - Πέμπτη 16 Ιανουαρίου, 18:00 Πλατεία Σαπφούς Από τα σκοτεινά κελιά του Κορυδαλλού μέχρι την Πέτρου Ράλλη, το πάθος για ελευθερία θα καταργήσει όλες τις φυλακές.

post image

Κάλεσμα για πορεία:

Πέμπτη 16 Ιανουαρίου, 18:00 Πλατεία Σαπφούς

Στις 6 Ιανουαρίου, ένας 31χρονος άνδρας βρέθηκε κρεμασμένος σε ένα κελί μέσα στο Προναχωρησιακό Κέντρο Κράτησης (ΠΡΟ.ΚΕ.Κ.Α.), μία φυλακή μέσα στο στρατόπεδο συγκέντρωσης της Μόριας. Σύμφωνα με άλλους κρατούμενους στο ΠΡΟ.ΚΕ.Κ.Α., ο νεαρός άντρας πέρασε ελάχιστο χρόνο με άλλους ανθρώπους, πριν μετακινηθεί σε απομόνωση για περίπου δύο εβδομάδες. Ακόμα και τις ελάχιστες ώρες που έβγαινε στην αυλή, ήταν μόνος, μιας και τον έβγαζαν σε διαφορετική ώρα από τους άλλους. Για πολλές μέρες ήταν κλειδωμένος στο κελί του χωρίς να του επιτρέπεται να βγει καθόλου, τουλάχιστον απ’ όσο οι άλλοι κρατούμενοι μπορούσαν να αντιληφθούν. Όλες αυτές τις ημέρες του σερβίρανε το φαγητό μέσα από το παράθυρο του κελιού του. Η επιβαρυμένη ψυχική του κατάσταση ήταν προφανής σε όλους τους άλλους κρατούμενους και στην αστυνομία. Τις νύχτες φώναζε και χτυπούσε την πόρτα του. Είχε απειλήσει να βλάψει τον εαυτό του. Κανείς από τους συγκρατούμενούς του δεν είδε κάποιον να τον επισκέπτεται ή τον ίδιο να βγαίνει από το κελί του για να λάβει ψυχολογική στήριξη.

Ένας θάνατος είναι πάρα πολλοί.

Ο θάνατός του βαραίνει τα χέρια της αστυνομίας και του ελληνικού κράτους

• Καλούμε για μια ανεξάρτητη διερεύνηση των συνθηκών γύρω από το θάνατο στις 6 Ιανουαρίου.

• Καλούμε για το κλείσιμο του ΠΡΟ.ΚΕ.Κ.Α. και την άμεση απελευθέρωση όλων των κρατουμένων.

• Είμαστε αλληλέγγυοι με όσους και όσες κρατούνται υπό παρόμοιες συνθήκες. Από τα σκοτεινά κελιά του Κορυδαλλού μέχρι την Πέτρου Ράλλη, το πάθος για ελευθερία θα καταργήσει όλες τις φυλακές.

• Καλούμε για την κατεδάφιση του καταυλισμού της Μόριας και την ελεύθερη κυκλοφορία για όλους και όλες.

Εικόνες:

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License