post image

Αντιφασιστική εξόρμηση στις Δυτικές Συνοικίες | Θεσσαλονίκη|

Μετά από τις αλλεπάλληλες προσπάθειες των νεοναζί να καρπωθούν ψηφαλάκια, καινούργιο κόσμο-στρατό και να ανανεώσουν τις δυνάμεις τους μέσα στον -κερδοσκοπικό-εθνικιστικό χώρο, απέτυχαν παταγοδώς. Η χρυσή αυγή διαλυμένη πλέον από το αντιφασιστικό κίνημα δίχως να μπορεί να βάλει δύο πορτιέριδες να βαράνε καραούλι στις εισόδους των γραφείων τους , έχει σχεδόν αθωωθεί και βγαίνει όσο πιο "ξεπλυμένη" μπορούσε να είναι από δικαστές και εισαγγελείς , φορούμενη σταθερά τη μάσκα της νομιμότητας. Δεν έχουμε καμία αυταπάτη ότι το κράτος και το κεφάλαιο επαναφέρουν σαν χρυσή εφεδρεία τους νεοναζί, μονάχα όταν η λαίλαπα των κοινωνικών και ταξικών αγώνων απειλεί τα θεμέλια που έχει στηθεί το καπιταλιστικό σύστημα. Τα τελευταία δύο χρόνια, το αντιφασιστικό κίνημα στάθηκε στο ύψος του αναδεικνύοντας την διαχρονική μάχη που διεξάγεται απέναντι σε κρατικά και παρακρατικά καθάρματα. Η συνεχή και συνεπή στάση στον αγώνα για ζωή και ελευθερία απέδειξε και συνεχίζει να αποδεικνύει σε μπάτσους, δικαστές , ρουφιάνους, φασιστικές γκρούπες και ψεκασμένους χριστιανοταλιμπάν ότι εμείς θα μείνουμε, θα παλέψουμε και θα υπερασπιστούμε μέχρι τέλους όλες τις έννοιες που συνθέτουν το όραμα της αταξικής κοινωνίας. Καμία κρατική διαχείρηση δε μπορεί να ανατρέψει την ιδέα, το όραμα της κοινωνικής επανάστασης, ούτε με εκκενωμένες, ούτε με κατεδαφισμένες καταλήψεις.

Τώρα αναφορικά με την αστειότητα ονόματι "Κίνημα", δημιούργημα κάποιων τυχάρπαστων νοσταλγών του ναζί φιλοσόφου Ιούλιου Έβολα, είναι εμφανέστατη η προσπάθεια τους να αντιγράψουν ιδεολογικά και πρακτικά εργαλεία προπαγάνδας, πανομοιότυπα με του ευρύτερου αντικαπιταλιστικού κινήματος( αναγραφή συνθημάτων και ρίψη φειγ βολάν). Η όλη "αντικυβερνητική" ρητορική έρχεται να δέσει πλήρως ως συνέχεια της γκεμπελικής προπαγάνδας, πατώντας στα χνάρια της Χ.Α. Όσα γκρουπούσκουλα δημιουργήθηκαν μετά την δολοφονία του Παύλου Φύσσα απο τον νεοναζί Ρουπακιά, είχαν ξεκάθαρο προσανατολισμό στην επαναφορά της "παλαιού τύπου" δράσης της Χ.Α. Έχοντας πάρει μαθήματα στυγνής αντιανθρώπινης βίας μέσω των μετώπων νεολαίας, της ιδεοληπτικής πλύσης εγκεφάλου και των μιλιταριστικών ταγμάτων εφόδου, επιχείρησαν να επανέλθουν με την ένταση που πήρε το μακεδονικό ζήτημα, πάντα με την πλάτη της Νέας Δημοκρατίας, και κάθε λαικιστικής (άκρο)δεξιάς παράταξης. Όμως, εν τέλει, η δράση των φασιστών έμεινε μόνο στα σπρέι, μιας και η όλη η δουλειά που κάναν ήταν να προσφέρουν στην προσπάθεια του νεοφιλελέυθερου ολοκληρωτικού καθεστώτος να επαναφέρει το δόγμα νόμος και τάξη και να χτυπήσει ακόμα πιο σκληρά τους από τα κάτω, προσπαθώντας να αποδεκατίσει πρώτα όσους αντιστέκονται. Ακριβώς όπως συνέδραμαν οι σοσιαλδημοκράτες του ΣΥΡΙΖΑ με ρεκόρ εκκενώσεων καταλήψεων, όπως οι "ευαισθητοποιημένοι" ρασοφόροι υπάλληλοι υπέγραψαν την εκκένωση και κατεδάφιση της κατάληψης στέγης μεταναστών Ορφανοτροφείο, όπως σήμερα επιχειρείται όλη αυτή η αφήγηση γύρω από το "κράτος πρόνοιας" να πάρει σάρκα και οστά, έτσι ακριβώς και οι φασιστοχούλιγκανς βρήκαν μια μοναδική ευκαιρία να προβούν στον εμπρησμό της κατάληψης Libertatia και να βάλουν και αυτοί το λιθαράκι του στην αντιεξεγερτική-αντεπαναστατική ρητορική του κράτους και του κεφαλαίου.

Μονόδρομος η αντιφασιστική-αντικρατική πάλη

Από την χριστουγεννιάτικη περίοδο μέχρι πρότεινος παρατηρήθηκε αυξημένη "κινητικότητα" των νεοφασιστών ονόματι "Κίνημα", σε περιοχές των δυτικών συνοικιών Θεσσαλονίκης. Επ'αφορμής αυτού επιλέξαμε να κάνουμε μια σειρά από αντιφασιστικές εξορμήσεις στις περισσότερες περιοχές των δυτικών συνοικιών,σε πλατείες, σε σχολεία, σε γήπεδα και πέριξ της περιφερειακής οδού αναγράφοντας αντιφασιστικά, αντικρατικά και συνθήματα αλληλεγγύης στις καταλήψεις.

Ο φασισμός τσακίζεται συλλογικά στον δρόμο του αγώνα, στις πλατείες, στα σχολεία, στις σχολές, στους χώρους εργασίας.

Υ.Γ.1 Στις 16 Δεκέμβρη 2019, 2 αγωνιστές συλλαμβάνονται στην Αθήνα από την «αντι»τρομοκρατική υπηρεσία κατηγορούμενοι για επιθέσεις σε γραφεία της Χρυσής Αυγής. Μετά την τριήμερη κράτηση τους στη ΓΑΔΑ με σκοπό την δημιουργία και την διόγκωση του κατηγορητηρίου, περνάνε τελικά από ανακριτή και εισαγγελέα στις 19 του Δεκέμβρη και αφήνονται ελεύθεροι με την επιβολή περιοριστικών όρων και την υποχρεωτική καταβολή εγγύησης ύψους 15.000 ευρώ στον καθένα. Ως αναρχικοί/ες στεκόμαστε αλληλέγγυοι με τους δύο αγωνιστές που διώκονται από τις διωκτικές αρχές. Υπερασπιζόμαστε την κινηματική αντιβία ενάντια στο σύστημα θανάτου που μας επιβάλλεται.

Υ.Γ.2 Αλληλεγγύη στα συντρόφια που διώκονται για την ανακατατάληψη της Ματρόζου και την δυναμική αντίσταση στην εισβολή των ΕΚΑΜ. Το δίκιο το έχουν οι εξεγερμένοι...

Αντιστεκόμαστε πολύμορφα στην κρατική-καπιταλιστική-παρακρατική βία.

Καμία υποχώρηση, καμία υποταγή, τώρα και για πάντα...

Απέναντι στην αδράνεια, Οργάνωση, Επίθεση !

Αναρχικοί/ες Αντιφασίστες/ριες

Εικόνες:

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License