Θεσσαλονίκη-Συντονισμένες παρεμβάσεις σε επιχειρήσεις που παρέχουν διευκολύνσεις στις δυνάμεις καταστολής

Οι επιχειρήσεις αυτές δεν είναι οι μοναδικές, δυστυχώς είναι πολλές στην πόλη και εμείς θα είμαστε εκεί να θυμίζουμε σε κάθε επιχειρηματία ότι οι πράξεις φέρνουν και συνέπειες. H συνεργασία και οι διευκολύνσεις στους μπάτσους είναι συνενοχή στην καταστολή

Το τελευταίο διάστημα βιώνουμε μια σημαντική όξυνση της κρατικής καταστολής απέναντι σε όποιον αντιστέκεται ή περισσεύει. Μετανάστ(ρι)ες, αναρχικές/-οι, καταλήψεις (στεγαστικές και πολιτικές), εργασιακά-απεργιακά δικαιώματα βρέθηκαν στο επίκεντρο της επίθεσης.

Πρωταγωνιστής ποιος άλλος από την ΕΛΑΣ και συγκεκριμένα τα ΜΑΤ, την αντιτρομοκρατική και άλλα σώματα που έχουν τιμηθεί με το ‘’ενάρετο’’ έργο της καταστολής. Οι ‘’αυθαιρεσίες’’ τους προκάλεσαν αντίδραση μόνο όταν είδαν το φώς της δημοσιότητας από τα ΜΜΕ (κατάληψη Ματρόζου- οικογένεια Ινδαρέ, ξεγύμνωμα διαδηλωτή-σεξιστικές επιθέσεις στα Εξάρχεια, εξευτελισμός άστεγης στο Α.Τ. Ομόνοιας), εμείς όμως γνωρίζουμε καλά πως αυτό αποτελεί μια καθημερινότητα, τη δική τους κανονικότητα που παίρνει σάρκα και οστά στις κρατικές δολοφονίες μεταναστ(ρί)ων στα Α.Τ., τους βασανισμούς διαδηλωτών, το χτύπημα απεργιών, τη βύθιση σκαφών που φέρουν μετανάστ(ρι)ες και τις επαναπροωθήσεις στα σύνορα. Μπορεί το τελεσίγραφο του Χρυσοχοίδη να μην εκπληρώθηκε τελικά όπως ο ανανήψας ‘’σοσιαλιστής’’ υπουργός υπολόγιζε, αλλά εμείς οφείλουμε να βρισκόμαστε πάντα σε ετοιμότητα.

Ειδική αναφορά ωστόσο θα πρέπει να κάνουμε σε όλους αυτούς τους παρατρεχάμενους της εξουσίας, τους συνοδοιπόρους των μπάτσων που διαχρονικά δεν διστάζουν να παρασιτούν δίπλα στην εκάστοτε εξουσία και τα σώματα ασφαλείας για να αποκτήσουν οικονομικό όφελος. Στην κατηγορία αυτή, εντάσσονται και όσα μικρά ή μεγάλα αφεντικά προσφέρουν μέσων των επιχειρήσεων τους (εστίαση, ιδιωτική υγεία, υπηρεσίες κλπ) διάφορες διευκολύνσεις στους μπάτσους ούτως ώστε να αποτελούν σταθερή τους πελατεία. Όλοι αυτοί να ξέρουν ότι αποτελούν διαρκή στόχο.

Γι’ αυτό το λόγο επιλέξαμε τα ξημερώματα της Κυριακής 12/01 να παρέμβουμε με μπογιές, σπρέϊ και τρικάκια στις παρακάτω επιχειρήσεις που τα έχουν κάνει πλακάκια με τους μπάτσους:

Διαγνωστικό κέντρο Ιατρικό Τούμπας στην οδό Διογένους 30

Κατάστημα οπτικών Serli στην οδό Κ. Καραμανλή 142

Αθλητικά είδη Nespo Athletics στην οδό Μαρ. Αντίπα και Κουντουριώτου 100

Γυμναστήριο Τρίανδρος Gym στην οδό Γυμναστηρίου 3

5 Υποκαταστήματα της Ιδιωτικής κλινικής Βιοϊατρική στις οδούς Ολυμπιάδος 119, Κλεάνθους 10, Λαμπράκη 61, Βασ. Όλγας 154, Λαγκαδά 234

Οι επιχειρήσεις αυτές δεν είναι οι μοναδικές, δυστυχώς είναι πολλές στην πόλη και εμείς θα είμαστε εκεί να θυμίζουμε σε κάθε επιχειρηματία ότι οι πράξεις φέρνουν και συνέπειες. H συνεργασία και οι διευκολύνσεις στους μπάτσους είναι συνενοχή στην καταστολή.

Κάτω τα ξερά σας από τις καταλήψεις

Αλληλεγγύη στους συλληφθέντες της Ματρόζου και της Παναιτωλίου που διώκονται για τις ανακαταλήψεις των κτηρίων και τον εξευτελισμό των δυνάμεων καταστολής.

Αναρχικές/Αναρχικοί

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License