«Γνωρίζω ότι δεν τους υπολογίζετε γιατί η Αυλή είναι οπλισμένη, σας ικετεύω όμως να μου επιτρέψετε να σας αναφέρω ότι πρέπει να τους υπολογίζετε πολύ, κάθε φορά που οι ίδιοι θεωρούν ότι είναι το παν. Να σε ποιό σημείο βρίσκονται: Κι αυτοί αρχίζουν να μην υπολογίζουν τα στρατεύματά σας γιατί το κακό είναι ότι η δύναμη τους υπάρχει μέσα στην φαντασία τους και μπορεί να ειπωθεί με απόλυτη σιγουριά ότι, εν αντιθέσει προς όλα τα άλλα είδη ισχύος, όταν φτάσουν σε ένα ορισμένο σημείο, μπορούν να κάνουν ότι νομίζουν ότι μπορούν να κάνουν»

ΚΑΡΔΙΝΑΛΙΟΣ ΤΟΥ ΡΕΤΖ

Η δεξιά διακυβέρνηση και ο συρφετός που την ακολουθεί με συμφεροντολογικά και προσωπικά οφέλη, έχουν κάνει σημαία τους τόσο προεκλογικά όσο και τώρα που βρίσκονται στην εξουσία, τον όρο "κανονικότητα". Με την βοήθεια όλων των θεσμών και μέσων που διαθέτουν (κοινωνική απάθεια - ΜΜΕ - δυνάμεις καταστολής - δικαιοσύνη) στοχεύουν να καταστείλουν και να εξαφανίσουν όσους/ες αγωνίζονται ενάντια στην δική τους "κανονικότητα", όσους/ες αγωνίζονται ενάντια στο κράτος και το κεφάλαιο. Εξάλλου πρόσφατα, αξιωματούχος του κράτους δήλωσε: «Η άνωθεν εντολή από το κράτος είναι να παταχθεί το πολιτικό έγκλημα και όχι το ποινικό». Είναι δυνατόν όμως το κράτος δεξιό ή αριστερό, να παραδεχθεί ότι πραγματοποιεί πολιτικές διώξεις? Ότι θέλει να καταστείλει και να εξαφανίσει κομμάτια της κοινωνίας όπως τον αναρχικό χώρο και όσους/ες αντιδρούν και αγωνίζονται ενάντια στις αποφάσεις του? Ποτέ. Παράδειγμα αποτελεί η πάγια τακτική της όποιας διακυβέρνησης, οι πολιτικοί κρατούμενοι/ες να δικάζονται και να καταδικάζονται μόνο με "ποινικούς ή τρομοκρατικούς" όρους και όχι με πολιτικούς. Για να παταχθεί λοιπόν το "πολιτικό έγκλημα", να κάμψουν όσους/ες αντιστέκονται στις αποφάσεις του, και να επιβάλλουν την συγκεκριμένη τους στόχευση σε όλη την κοινωνία κατασκεύασαν το λεγόμενο δόγμα «νόμος και τάξη» με την "δικαιολογία της πάταξης της εγκληματικότητας". Για να το πραγματοποιήσουν ξεκίνησαν οι προσλήψεις εκατοντάδων ατόμων στην αστυνομία, οι έφοδοι των δυνάμεων καταστολής σε ολόκληρες γειτονίες, ο έλεγχος του κάθε δημόσιου χώρου με στρατιωτικούς όρους, οι απαγωγές στη μέση του δρόμου, οι εισβολές σε σπίτια, οι απρόκλητες και βίαιες επιθέσεις σε διαδηλώσεις και συγκεντρώσεις, οι εκκενώσεις καταλήψεων, οι κατασταλτικές επιχειρήσεις ως τηλεοπτικό θέαμα. Για εμάς, αναρχικούς και αναρχικές, αγωνιστές και αγωνίστριες όλα αυτά αποτελούν αποδείξεις του φόβου κράτους και αφεντικών μπροστά στην περαιτέρω αντίσταση και οργάνωση μας στις επιδιώξεις του. Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι, όποιες και αν είναι οι τακτικές, οι μέθοδοι, το οπλοστάσιο και η βία που χρησιμοποιεί το κράτος εναντίον μας στο τέλος διαχρονικά αποδεικνύεται ότι αποτυγχάνει να εκμηδενίσει την αντίσταση. Η όποια επίθεση του, μας ενεργοποιεί και μας προτρέπει να εντατικοποιήσουμε τις δράσεις μας.

Τα κράτη είναι οι μόνοι τρομοκράτες.

Αγώνας με όλα τα μέσα ενάντια σε κράτος και αφεντικά

Στηρίζουμε την Αντικρατική Διαδήλωση Σάββατο 18 Γενάρη 2020 Πλατεία Κάνιγγος - 6:30 μμ.

Συνέλευση καταλήψεων, συλλογικοτήτων, διεθνιστών/ριών, μεταναστών/ριων, αλληλέγγυων

synsquat.blackblogs.org

synsquat@riseup.net

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License