Διαμαρτυρία στην Ελληνική πρεσβεία στο Βερολίνο

Σήμερα Σάββατο 18 Γενάρη 2020 μπροστά από την ελληνική πρεσβεία στο Βερολίνο πραγματοποιήσαμε συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στην καταστολή και την αστυνομική αυθαιρεσία στην Ελλάδα, η οποία τους τελευταίους μήνες έχει κλιμακωθεί επικίνδυνα.Άνθρωποι από την Ελλάδα, τη Γερμανία και άλλες χώρες, ενώσαμε τις φωνές μας συγκλονισμένοι από τα περιστατικά άγριας καταστολής που βλέπουμε πλέον σχεδόν σε καθημερινή βάση. Η ελληνική κυβέρνηση, κλείνοντας το μάτι σε κάθε λογής ακροδεξιούς, αντιμετωπίζει ως εχθρούς τη νεολαία, τους πρόσφυγες, τα άτομα λοατκια, τους χώρους της αντίστασης και αλληλεγγύης, τις καταλήψεις, αλλά και όποιον βρεθεί “στο λάθος σημείο, τη λάθος στιγμή”. Προσπαθεί να πειθαρχήσει την κοινωνία με βάση τη διάχυση του φόβου. Έτσι το άγριο ξύλο και τα βασανιστήρια των ΜΑΤ, η αστυνομική αυθαιρεσία, οι ηλεκτρονικές παρακολουθήσεις, το τελεσίγραφο Χρυσοχοΐδη ενάντια στις καταλήψεις και οι εκκενώσεις, η δημιουργία στρατοπέδων-φυλακών για τους πρόσφυγες, ο ασφυκτικός περιορισμός του ασύλου, ο νέος ποινικός κώδικας, η φαλκίδευση των δικαιωμάτων στους χώρους δουλειάς, η προσπάθεια να αθωωθεί η Χρυσή Αυγή, τα fake news και η καλλιέργεια ηθικού πανικού υφαίνουν ένα ασφυκτικό δίχτυ κρατικού αυταρχισμού. Η Ελλάδα επιστρέφει σε σκοτεινές εποχές όπου η αστυνομία είναι το κράτος. Δε μπορούμε να ανεχτούμε κάτι τέτοιο! Αλληλεγγύη σε όσες και όσους υφίστανται την κρατική καταστολή, σε όσες και όσους αντιστέκονται

post image

το πλήρες κείμενο του καλέσματος:Διμοιρίες των ΜΑΤ και ΟΠΚΕ ξυλοκοπούν με απίστευτη αγριότητα όποιον και όποια βρίσκουν μπροστά τους σε δρόμους των Εξαρχείων αλλά όχι μόνο.

Ακόμα κι αν κανείς φωνάζει με τα χέρια ψηλά οτι «παραδίνεται», συνεχίζουν να τον κακοποιούν.

Συχνά, πριν τους παρουσιάσουν στο τμήμα, τους οδηγούν σε κλειστούς χώρους ή πάρκινγκ όπου τους χτυπούν και τους φωτογραφίζουν με τα κινητά τους.

Η αστυνομία εισβάλει σε κλαμπ, ακινητοποιεί εκατοντάδες θαμώνες και υπό την απειλή όπλων τους καθίζει κάτω με τα χέρια ψηλά.

Η αστυνομία εισβάλει σε κινηματογράφους που προβάλλεται η ταινία Joker και συλλαμβάνει γονείς με παιδιά που παρακολουθούσαν την ταινία.

Διμοιρία των ΜΑΤ συλλαμβάνει τον ΛΓ, τον γδύνει, του κάνουν βασανιστήρια, μεταξύ των οποίων και εικονικό βιασμό. Η εκγύμνωση προσαχθέντων έχει γίνει μέρος του πρωτόκολλου.

Αστυνομικοί σταματάνε για εξακρίβωση φοιτήτρια λίγα μέτρα από τη σχολή της, την αγγίζουν ακατάλληλα και την αναγκάζουν σέρνοντας τη σε δημόσια τουαλέτα να αποδείξει ότι δεν κρύβει τίποτα δείχνοντας τους ότι έχει περίοδο.

Η αστυνομία εισβάλλει χωρίς εισαγγελική εντολή σε σπίτι που γειτνιάζει με κατάληψη, ξυλοκοπεί και συλλαμβάνει τους κατοίκους του σπιτιού.

Η εισαγγελέας της δίκης της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή προτείνει την αθώωσή της.

Στο διαβόητο ΑΤ Ομόνοιας αστυνομικοί καταβρέχουν και εξευτελίζουν μια γυναίκα ΑμΕΑ.

Έτος 2019 , επισήμως 2020. Στην Ελλάδα, μια μικρή γωνιά της Ευρώπης, μέσα σε μόλις μερικούς μήνες, η Ελληνική Αστυνομία έστησε μια ολόκληρη πολεμική μηχανή, που επιδίδεται σε έναν αγώνα εκτός ελέγχου. Αντίπαλός της δεν είναι, όπως θα περίμενε κανείς, το οργανωμένο έγκλημα που ακμάζει απ’ την περίοδο της οικονομικής κρίσης, αλλά το δημοκρατικό αίσθημα και τα ανθρωπιστικά αντανακλαστικά της ελληνικής κοινωνίας. Η νεολαία, οι πρόσφυγες, οι χώροι της αντίστασης, αλλά και όποιος βρεθεί στο διάβα της. Το άγριο ξύλο και τα βασανιστήρια των ΜΑΤ, η αστυνομική αυθαιρεσία, οι ηλεκτρονικές παρακολουθήσεις, το τελεσίγραφο Χρυσοχοΐδη στις καταλήψεις και οι εκκενώσεις, η δημιουργία στρατοπέδων-φυλακών για τους πρόσφυγες, ο ασφυκτικός περιορισμός του ασύλου, ο νέος ποινικός κώδικας, η φαλκίδευση των δικαιωμάτων στους χώρους δουλειάς, η προσπάθεια να αθωωθεί η Χρυσή Αυγή, τα fake news και η καλλιέργεια ηθικού πανικού υφαίνουν ένα ασφυκτικό δίχτυ κρατικού αυταρχισμού.

Η κυβέρνηση προσπαθεί να καθησυχάσει το ακροδεξιό ακροατήριο που εξέθρεψε με τον αυταρχισμό και τον εξευτελισμό των νέων ανθρώπων. Προσπαθεί να «διαπαιδαγωγήσει» την ελληνική κοινωνία με φόβο, για να κάμψει όσες και όσους αντιστέκονται, αλλά κι εκείνες-ους που αποκλίνουν από τη νόρμα του νέοσυντηρητισμού. Επιδιώκουν να προκαταλάβουν τις αντιστάσεις που ξέρουν ότι θα γεννήσει η πολιτική τους. Με την ατιμωρησία της αστυνομικής βιαιοπραγίας ενάντια στους πολίτες, καταπατούν θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα. Αυτή είναι η συνταγή που ακολουθείται σε πολλές γωνιές της υφηλίου, ενώ απέναντί της βρίσκει εξεγέρσεις και κινήματα.

Η Ελλάδα επιστρέφει σε σκοτεινές εποχές όπου η αστυνομία είναι το κράτος. Δε μπορούμε να ανεχτούμε κάτι τέτοιο!

Ο κόσμος μας έχει ζήσει αρκετό φασισμό, δεν χωρά ούτε στάλα παραπάνω! Και στο Βερολίνο δηλώνουμε την αντίθεσή μας στον κρατικό αυταρχισμό και την καταστολή και δείχνουμε την αλληλεγγύη μας σε όσες και όσους χτυπιούνται, σε όσες και όσους αγωνίζονται.

Εικόνες:

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License