Ανταπόκριση από την πορεία για τη ΛΑΡΚΟ


post image

Το μεσημέρι του Σαββάτου 11/1, διοργανώσαμε πορεία η οποία ξεκίνησε από την πλατεία Χαλανδρίου με προορισμό τα γραφεία της εταιρείας ΛΑΡΚΟ ΑΕ στο Μαρούσι. Με παλμό, συνθήματα και κείμενα, περίπου 150 άτομα, πορευτήκαμε στις γειτονιές του Χαλανδρίου-Αμαρουσίου ενάντια στο συνεχές έγκλημα που συντελείται στα κάτεργα της μεταλλευτικής και μεταλλουργικής εταιρείας. Τελευταίο θύμα ο 55χρονος εργάτης Γιώργος Ψαρράς, που έχασε τη ζωή του μετά από έκρηξη που προκλήθηκε στο εργοστάσιο στη Λάρυμνα Φθιώτιδας τον Νοέμβριο του 2019. Διαδηλώσαμε για να καταδείξουμε ότι τα εργατικά ατυχήματα δεν αποτελούν ατυχείς στιγμές ή μεμονωμένα περιστατικά αλλά αποτελούν εργοδοτικές δολοφονίες και οφείλονται στην εντατικοποίηση των συνθηκών εργασίας και την απαξίωση των μέτρων ασφαλείας.Είναι πλέον ζήτημα επιβίωσης να θέσουμε κόκκινες γραμμές στην αιματοβαμμένη κερδοφορία του κεφαλαίου βάζοντας μπροστά τις ανάγκες μας και τα ταξικά μας συμφέροντα. Να μη συνηθίσουμε τον θάνατο στους χώρους της δουλειάς.

νομάδες - εργατική συνέλευση στα βορειοανατολικά

κατάληψη Έπαυλης Κουβέλου

Εικόνες:

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License