Ενημέρωση από την 4η δίκη του Επαναστατικού Αγώνα.

Απαλλαγή από την κατηγορία της ένταξης και συμμετοχής στον Επαναστατικό Αγώνα ήταν η πρόταση της εισαγγελέα στην σημερινή συνεδρίαση της 4ης δίκης του Επαναστατικου Αγώνα που αφορά ληστείες τραπεζών από το 2012 μέχρι το 2015 και την απόπειρα απαγωγής του εφοπλιστή Μαρτίνου που αποδίδεται στον κατηγορητήριο στον Επαναστατικό Αγώνα. Στην πρότασή της η εισαγγελέας αποδέχτηκε με βάση και τα ανύπαρκτα στοιχεία αλλά και τον ισχυρισμό του συντρόφου Νίκου Μαζιώτη, ότι οι ληστείες τραπεζών από το 2012 μέχρι το 2015 δεν έχουν σχέση με τον Επαναστατικό Αγώνα και την χρηματοδότησή του και κατ' επέκταση ούτε τα άτομα που κατηγορούνται για αυτές έχουν σχέση με την οργάνωση. Επίσης πρότεινε και την απαλλαγή από την κατηγορία της εγκληματικής οργάνωσης που σύμφωνα με το κατηγορητήριο υπήρχε από το 2006 ως το 2012. Επιπλέον πρότεινε απαλλαγή για τις υποθέσεις της ληστείας PROBANK το 2006 και για την απόπειρα της απαγωγής Μαρτίνου το 2013. Για τις πράξεις ληστειών τραπεζών και κάποιων εκ των υπολοίπων κατηγοριών (ανθρωποκτονία, κατοχή όπλων και εκρηκτικών, αρπαγή, πλαστογραφία, κλπ), η πρόταση της εισαγγελέα σε σχέση με την ενοχή ή όχι των κατηγορουμένων δεν διαφοροποιήθηκε και πολύ εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων από το αρχικό βούλευμα του κατηγορητηρίου. Η επόμενη συνεδρίαση ορίστηκε για τις 6 Φεβρουαρίου 2020.

από @ 24/01/2020 5:31 μμ.


Επιπλεον η εισαγγελέας στην πρότασή της, συνοπτικά για κάθε κατηγορούμενο:

Πετρακάκος: απαλλαγή για απόπειρα αρπαγής Μαρτίνου, ληστεία Μοσχάτου και ένταξη στον Ε.Α. Ενοχή για όλα τα άλλα κατά το κατηγορητήριο.

Μαρία Θεοφίλου: απαλλαγή για Ε.Α. και εγκληματική οργάνωση. Ενοχή για όλα τα άλλα κατά το κατηγορητήριο.

Χριστοδούλου: Απαλλαγή για Ε.Α. και υπόθεση Μαρτίνου. Ενοχή για όλα τα άλλα κατά το κατηγορητήριο.

Τσιρώνης: Απαλλαγή για Ε.Α. και υπόθεση Μαρτίνου. Ενοχή για όλα τα άλλα κατά το κατηγορητήριο.

Ασπιώτης: Απαλλαγή από όλες τις κατηγορίες.

Θ. Ασημακόπουλος: Απαλλαγή για οπλοκατοχή, ενοχή για πλαστογραφίες και υπόθαλψη εγκληματία.

Ν. Μαζιώτης: Ενοχή για τη ληστεία στις Σπέτσες, όχι όμως στο πλαίσιο του Ε.Α.

Κώστας Σακκάς: Απαλλαγή.

Μ. Σεϊσίδης: Απαλλαγή.

Φ. Ασημακόπουλος: Ενοχή για πλαστογραφία και υπόθαλψη εγκληματία και οπλοκατοχή.

Δ. Ασημακόπουλος: Απαλλαγή.

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License