Ίδια είναι τα αφεντικά vegan και αναρχικά

Τετάρτη ξημερώματα γράψαμε συνθήματα στην πρόσοψη του CΟΟΚοoMÈLA GRILL στα Εξάρχεια.

Τετάρτη ξημερώματα γράψαμε συνθήματα στην πρόσοψη του CΟΟΚοoMÈLA GRILL στα Εξάρχεια.

Λόγος της συγκεκριμένης παρέμβασης αποτελεί ο ιδιοκτήτης αφεντικό του μανιταράδικου στη Θεμιστοκλέους ο οποιός αυτοπροσδιορίζεται ως vegan και αναρχικός ενώ δεν χάνει ποτέ την ευκαιρία να προβάλλει τις "αναρχικές" του απόψεις. Απόψεις που ουκ ολίγες φορές υποστηρίζουν πως στο μαγαζί του δεν υπάρχουν αφεντικά. Συνειδητά έχει επιλέξει να βγάζει χρήματα μέσα από τη συνθήκη που ο ίδιος αρνείται.

Οι συνθήκες ασφυκτικής πίεσης των εργαζομένων, τα εξαντλητικά ωράρια, οι μισθοί που ποτέ δεν είναι αρκετοί, η παρουσία του σε καθεστωτικά μέσα εξαπάτησης προκειμένου να διαφημίσει την επιχείρηση του και η γενικότερη φιγούρα του εκτός και εντός του μαγαζιού δεν μπορεί να μας αφήσει αδιάφορα.

Το πως κάποιος που είναι αφεντικό, που εκμεταλλεύεται εργαζόμενους βάζοντας τους να δουλέυουν ασταμάτητα, μπορεί να θεωρεί τον εαυτό του μέρος ενός κινήματος που αγωνίζεται ενάντια στο κράτος και τη μισθωτή σκλαβιά, για εμάς δεν αποτελεί κάποιο αναπάντητο ερώτημα αλλά μια καθαρά αντιθετική και προβληματική κατάσταση την οποία και θέλουμε να αναδείξουμε μέσα από τη συγκεκριμένη δράση.

Όσο κι αν κάποια αφεντικά θέλουν να το παίζουν εναλλακτικά για να διευρύνουν το καταναλωτικό τους κοινό, όσο κι αν δεν διστάζουν ακόμα να δηλώνουν αναρχικοί, να κατεβαίνουν σε πορείες, να συμμετέχουν σε αγωνιστικές διαδικασίες, εμείς έχουμε νιώσει στο πετσί μας ότι τα αφεντικά οποιουδήποτε χρωματισμού κάνουν τα πάντα για να βγάλουν όλο και περισσότερα φράγκα.

Η μισθωτή σκλαβιά σκοτώνει οτιδήποτε δημιουργικό μέσα μας και θα συνεχίσει να αποτελεί μια πολεμική συνθήκη μέχρι να καταστραφεί μαζί με κάθε γλειώδες αφεντικό που πλουτίζει στις πλάτες μας.

 

Οι εργατοώρες με αίμα είναι βαμμένες

καιρός να δούμε τις τράπεζες καμμένες

Vegan κουζίνες καμμένα μπατσικά

φάπες στα αφεντικά

 

Aναρχικά Εξαρχείων

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License