Ημέρα ((i)): Κάλεσμα αλληλεγγύης στο Indymedia Linksunten

Το κάλεσμα για τις δράσεις αλληλεγγύης για το Σάββατο 25 Γενάρη, όπως κυκλοφόρησε από τις ομάδες υποστήριξης του Indymedia linksunten

post image

Κάποιοι/ες επλήγησαν αλλά είμαστε όλοι/ες στο στόχαστρο

Έχει περάσει αρκετός καιρός και έχει επικρατήσει μια ησυχία για μεγάλο χρονικό διάστημα, μετά τον Αύγουστο του 2017, όταν μια από τις σημαντικότερες κινηματικές διαδικτυακές πλατφόρμες κηρύχθηκε παράνομη από το Υπουργείο Εσωτερικών με ελάχιστες δικαιολογίες και στη συνέχεια διέκοψε τη λειτουργία της στο internet από τους/τις διαχειριστές/τριές του.

Από το 2009 το linksunten.indymedia.org μας συνόδευε στις καθημερινές μας μάχες και έθετε στη διάθεσή μας πάντα ένα ιδανικό μέσο. Σε καμία άλλη πλατφόρμα με τέτοια απεύθυνση στο γερμανόφωνο κόσμο δεν ήταν δυνατό να επικοινωνούμε, να ανεβάζουμε ειδήσεις και να ενημερώνουμε ανώνυμα και με ασφάλεια. Καμία άλλη πλατφόρμα δεν κατόρθωσε να ενώσει τόσα φάσματα και κινήματα που συμμετείχαν ενεργά στη δημόσια κινηματική σφαίρα της ακροαριστεράς.

Όταν οι μεγάλοι αρχηγοί κρατών συναντήθηκαν για τη διάσκεψη κορυφής της G20 στις αρχές Ιουλίου του 2017, αναπτύχθηκε μια μαζική αντίσταση εναντίον της, η οποία οδήγησε σε προσωρινή απώλεια ελέγχου των δυνάμεων ασφαλείας. Απαντώντας σε αυτή την έντονη διαμαρτυρία, μεταξύ άλλων, εξαπολύθηκε κύμα καταστολής κατά της αριστερής σκηνής στη Γερμανία με τη μορφή ερευνών σε σπίτια, δημόσιων αναζητήσεων, μακρών ποινών φυλάκισης, εκστρατειών επιθέσεων και αυστηρότερων νόμων στους μήνες που ακολούθησαν. Σε αυτό το πλαίσιο βλέπουμε επίσης την απαγόρευση του linksunten.indymedia.org.

Το γεγονός ότι αυτό συμβαίνει σε μια εποχή που πυρπολούνται ξενώνες προσφύγων, ο ρατσισμός και ο φασισμός αποκτούν κοινωνική αποδοχή και το ακροδεξιό κόμμα AfD έχει εισέλθει σε όλα τα κοινοβούλια, είναι ένα πλήγμα για όλους τους ανθρώπους που χρησιμοποιούσαν το linksunten.indymedia .org, προκειμένου να αντιπαρατεθούν στην ανερχόμενη και εξελισσόμενη ακροδεξιά στροφή.

Δεν θέλουμε και δεν μπορούμε να δεχτούμε ότι όλα αυτά θα παραμείνουν αναπάντητα. Ως εκ τούτου, καλούμε όλα τα συντρόφια να συμμετάσχουν στο κάλεσμά μας για την ημέρα (((i))), το Σάββατο πριν από την εκδίκαση των σχετικών υποθέσεων στο Ομοσπονδιακό Διοικητικό Δικαστήριο της Λειψίας. Για την μέρα αυτή καλούμε παν-γερμανική διαδήλωση στη Λειψία προκειμένου να εκφράσουμε την αλληλεγγύη μας στο linksunten.indymedia.org και να υπερασπιστούμε τον εαυτό μας ενάντια στην απαγόρευση.

Δημιουργήστε δίκτυα αλληλεγγύης, επικοινωνήστε μαζί μας και ας δείξουμε από κοινού ότι δεν είμαστε πρόθυμοι να ανεχτούμε περαιτέρω αυτές τις συνθήκες!

Ας μετατρέψουμε την ημέρα (((i))) σε μια ημέρα αντίστασης!

Το κάλεσμα στα γερμανικά, αγγλικά, Español, Français, Italiano, Nederlands, Polska

Εικόνες:

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License