Βαλκανική αναρχική επιθεώρηση Antipolitika: παρουσιάσεις της έκδοσης στα ελληνικά του τεύχους #2

Το δεύτερο τεύχος του Antipolitika απαντά στις κυρίαρχες αφηγήσεις για τη Γιουγκοσλαβία και εξετάζει την πραγματικότητά της μέσα από 23 αναλυτικά αλλά και βιωματικά κείμενα.

post image

Tην Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2020, στις 19.00, στη Φάμπρικα Υφανέτ θα γίνει η πρώτη μιας σειράς παρουσίασεων της έκδοσης στα ελληνικά του δεύτερου τεύχους της βαλκανικής αναρχικής επιθεώρησης Antipolitika <https://antipolitika.noblogs.org>, το οποίο απαντά στις κυρίαρχες αφηγήσεις για τη Γιουγκοσλαβία και εξετάζει την πραγματικότητά της μέσα από 23 αναλυτικά αλλά και βιωματικά κείμενα.

Η μετάφραση στα ελληνικά είναι αποτέλεσμα συλλογικής προσπάθειας συντροφισσών και συντρόφων από την Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, τα Γιάννινα (και από πιο μακριά).

Στις παρουσιάσεις θα συμμετάσχουν συντρόφισσες και σύντροφοι από διάφορες πόλεις της πρώην Γιουγκοσλαβίας.

Την παρουσίαση στη Θεσσαλονίκη θα ακολουθήσει, στις 11:00μμ, στο στέκι στο Βιολογικό, LIVE για την οικονομική στήριξη της έκδοσης:

  • Битов Терор (antifa μπάντα από τη Σόφια),
  • Pariah (D.I.Y. hardcore/crust - Thess.),
  • θα ακολουθήσει μπαρ οικονομικής ενίσχυσης

Η κατανόηση της πραγματικότητας της Γιουγκοσλαβίας και της αιματηρής διάλυσής της στην πορεία «από τον καπιταλισμό στον καπιταλισμό διαμέσου του καπιταλισμού» δεν αποτελεί μια ενασχόληση που αφορά τους ιστορικούς του παρελθόντος αλλά όσες και όσους θέλουμε να μη ζούμε με έναν τρόπο που μας διαφεύγει στο παρόν και στο μέλλον και ακόμα περισσότερο αν λάβουμε υπόψη τους ολοένα αυξανόμενους περιφερειακούς πολέμους.

Περιεχόμενα 2ου τεύχους:

Γιουγκοσλαβία: κράτος ή επαναστατική κοινότητα;

Will Firth: Γλώσσα και Πολιτική στην πρώην Γιουγκοσλαβία

CrimethInc: WR: Μυστήρια του οργα(νι)σµού – Πέρα από την απελευθέρωση της επιθυµίας

Στο γήπεδο του κεφάλαιου: Εργασία και Φύλο στη Γιουγκοσλαβία

Marijana Stojčić: Προλετάριοι όλου του κόσµου, ποιος πλένει τις κάλτσες σας; Από τις γυναίκες Αντάρτισσες στη συντρόφισσα Γυναίκα. Το Φεµινιστικό Κίνηµα στη Γιουγκοσλαβία, 1978-1989

Lila: Γιουγκοσλάβικη αυτοδιαχείριση – Χειραφέτηση των εργαζοµένων ή καπιταλιστικός καταµερισµός της εργασίας;

Guillaume Lenormant: Paul Zorkine (Pavle Vrbica)

Paul Zorkine: Ο µύθος των εργατικών συµβουλίων επί Τίτο

Fredy Perlman: Η γέννηση ενός Επαναστατικού Κινήµατος στη Γιουγκοσλαβία

Μαυροκόκκινοι ανταποκριτές: Κάτω η κόκκινη µπουρζουαζία της Γιουγκοσλαβίας – Μια ανάλυση της φοιτητικής εξέγερσης του Ιούνη στο Βελιγράδι, Γιουγκοσλαβία (1968)

Jelka Kljajić-Imširović: Αντιφρονούντες και φυλακή

Lorraine Perlman: Τρία χρόνια στη Γιουγκοσλαβία

Juraj Katalenac: Praxis: µια απόπειρα ανελέητης κριτικής

Our baba doesn’t say fairy tales: Κάνοντας [µη] κριτική. Αποδοµώντας την αντι-ιµπεριαλιστική αφήγηση για την κατάρρευση της Γιουγκοσλαβίας

Ferdi: «Δεν είναι παραµύθια, αλλά η αλήθεια» – Kριτική αποτίµηση της πολιτικής για τους Ροµά στη ‘χρυσή εποχή’ της Γιουγκοσλαβίας

Damjan Pavlica: Σύγχρονη Ιστορία του Κοσόβου

Vlado Kristl: Όταν πήγα στους παρτιζάνους

Nina Simonović: Ενάντια σε κάθε Γιουγκοσλαβία – Η ιδεολογία της µετάβασης από τον καπιταλισµό στον καπιταλισµό, διαµέσου του καπιταλισµού

Laslo Sekelj: Αντισηµιτισµός στη Σοσιαλιστική Γιουγκοσλαβία

Mladen Stilinović, αναρχικός

Branko Ćopić: Μια αιρετική ιστορία

Slavko Bogdanović: Underground ποίηµα Το Βήµα της Νεολαίας του Νόβι Σαντ

Marko Paunović: Μεταξύ πολιτικής και ποιητικής

* Η έκδοση στα ελληνικά του δεύτερου τεύχους του Antipolitika είναι αποτέλεσμα συλλογικής προσπάθειας συντροφισσών και συντρόφων από την Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, τα Γιάννινα (και από πιο μακριά).Οι περισσότερες/-οι από μας (αλλά όχι όλοι/-ες) συναντηθήκαμε (και) στη δικτύωση Balkan Solidarity. Θεωρούμε σημαντική κάθε μορφή στήριξης του Antipolitika.

Εικόνες:

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License