Για όλα φταίνε οι καταλήψεις!

Για όλα φταίνε οι καταλήψεις! Κείμενο απο την Κοινότητα Καταλήψεων Κουκακίου και την Κατάληψη πρώην ΠΙΚΠΑ, το οποίο μοιράζεται στους δρόμους των Πετραλώνων, του Θησείου και του Κουκακίου.

post image

Για όλα φταίνε οι καταλήψεις!

Γιατί ενώ η εκπαίδευση μετατρέπεται σε αγαθό για λίγους, παιδικοί σταθμοί κλείνουν και πολλές παιδικές χαρές βρίσκονται σε αχρηστία… Στην κατάληψη πρώην ΠΙΚΠΑ λειτουργεί κάθε 2ο Σάββατο το εργαστήριο παιδικών δράσεων «ΦΤΟΥ ΞΕΛΕΥΤΕΡΙΑ».

Γιατί ενώ το δημόσιο σύστημα υγείας βρίσκεται στην «εντατική»… Στην κατάληψη πρώην ΠΙΚΠΑ λειτουργεί ο Κοινωνικός Χώρος για την Υγεία και η Ψυχοκοινωνική Ομάδα.

Γιατί ενώ υπάρχει κόσμος χωρίς καμία πρόσβαση σε υγειονομικές παροχές… Στην εκκενωμένη κατάληψη Αρβάλη λειτουργούσε δημόσιο πλυντήριο και λουτρό καθώς και χαριστικό παζάρι ρούχων.

Γιατί ενώ υπάρχουν χιλιάδες άστεγοι (οι οποίοι θα αυξάνονται όλο και περισσότερο με τους πλειστηριασμούς) και ταυτόχρονα υπάρχουν χιλιάδες εγκαταλελειμμένα κτήρια… Το κράτος εκκένωσε τρεις καταλήψεις στέγης στο Κουκάκι.

Γιατί ενώ κόσμος οδηγείται στη φτώχεια με τους μισθούς πείνας, τους φόρους και ψάχνει για φαγητό στα σκουπίδια… Στην κατάληψη πρώην ΠΙΚΠΑ λειτουργεί κάθε Δευτέρα η αυτοοργανωμένη δομή αλληλεγγύης και προσφοράς ειδών πρώτης ανάγκης το «ΝΤΟΥΛΑΠΙ».

Γιατί ενώ ζούμε σ’ έναν κόσμο που όλα πωλούνται και αγοράζονται… Στις καταλήψεις διοργανώνονται συζητήσεις, γλέντια, προβολές και άλλες πολιτιστικές και πολιτικές εκδηλώσεις που στηρίζονται στην ελεύθερη συνεισφορά και είναι ενάντια στη λογική του κέρδους.

Γι’ αυτούς τους λόγους και για όλους τους λόγους του κόσμου και επειδή η πολυπλοκότητα των ανθρώπινων σχέσεων δε μπορεί να περιγραφεί σε 5 αράδες ας κάνουμε μια βόλτα από τις καταλήψεις της γειτονιάς μας να δούμε και να μάθουμε τι πραγματικά είναι.

Κοινότητα Καταλήψεων Κουκακίου

Κατάληψη πρώην ΠΙΚΠΑ

Ανοιχτή Συνέλευση Κατοίκων Πετραλώνων-Θησείου-Κουκακίου (https://askpthk.espivblogs.net/)

Κοινωνικός χώρος για την Υγεία (https://kxy.espivblogs.net/)

Γρέζι (https://grezi.espivblogs.net/)

Το παραπάνω κείμενο γράφτηκε απο την Κοινότητα Καταλήψεων Κουκακίου και την Κατάληψη πρώην ΠΙΚΠΑ και μοιράζεται στους δρόμους των Πετραλώνων, του Θησείου και του Κουκακίου.

Εικόνες:

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License