Μπλοκάρισμα κατάσχεσης σπιτιού και έξωσης στα Άνω Πετράλωνα

Μπλοκάρισμα κατάσχεσης σπιτιού και έξωσης στα Άνω Πετράλωνα. Καμία κατάσχεση σπιτιού-Η στέγαση είναι κοινωνικό δικαίωμα. Ταξική αλληλεγγύη και κοινωνική αυτοοργάνωση. Να αγωνιστούμε αποφασιστικά σε κάθε γειτονιά για να εμποδίσουμε να κατασχέσουν τις ζωές μας!

post image

Μπλοκάρισμα κατάσχεσης σπιτιού και έξωσης στα Άνω Πετράλωνα

Καμία κατάσχεση σπιτιού-Η στέγαση είναι κοινωνικό δικαίωμα

Το απόγευμα της Δευτέρας 3 Φεβρουαρίου 2020 στα Άνω Πετράλωνα αιφνιδιαστικά επιχειρήθηκε η έξωση γειτόνων μας από το σπίτι τους, το οποίο τράπεζα έβγαλε σε πλειστηριασμό. Ο εμφανιζόμενος ως «νέος ιδιοκτήτης» που έσπευσε σαν γνήσιος βρικόλακας να αγοράσει το σπίτι με παρουσία κλητήρα & μπάτσων επιχείρησε να εισβάλλει και να αλλάξει κλειδαριά δημιουργώντας τετελεσμένο, καθώς οι κάτοικοι του σπιτιού έχουν προσβάλλει τον πλειστηριασμό και η υπόθεση επανεξετάζεται. Άμεσα ειδοποιήθηκε κόσμος από τη γειτονιά και τους απώθησε μεταφέροντας τον εκνευρισμό και τον φόβο σε αυτούς που θέλουν να κατάσχουνε το σπίτι. Η συγκέντρωση-περιφρούρηση έξω από το σπίτι των γειτόνων μας διήρκησε περίπου δύο ώρες και ολοκληρώθηκε αφού αποχώρησε ο βρικόλακας με την κουστωδία του, καθώς και οι πολυάριθμες αστυνομικές δυνάμεις (δελτάδες, δίας και μία κλούβα στην είσοδο των Πετραλώνων). Στο τέλος οι δελτάδες φυγάδευσαν τον κλητήρα ο οποίος έφυγε συνοδευόμενος αφού πρώτα κάλυψε την πινακίδα της μηχανής του.

Οι τράπεζες σε αγαστή συνεργασία με το κράτος έχουν βάλει στόχο να απαλλοτριώσουν τα σπίτια των φτωχών και των μη προνομιούχων. Αφού πρώτα οι εισπρακτικές εταιρείες εξαπολύσουν έναν ανελέητο ψυχολογικό πόλεμο με βρισιές, προσβολές και απειλές μέσω τηλεφώνου, τη σκυτάλη παίρνουν η εφορία και τα δικαστήρια που με όπλα τους τους φορολογικούς εκβιασμούς, τους νόμους, τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς και τα ΜΑΤ προβαίνουν σε κατασχέσεις σπιτιών. Οι κατασχέσεις δεν αντιμετωπίζονται με τη λογική «ας πληρώσουμε, τι να κάνουμε». Το δικαίωμα στη στέγη πρέπει να το επιβάλλουμε με τον αγώνα μας. Μ’ ένα κίνημα ενάντια σε κατασχέσεις και εξώσεις που θα οργανώσει συλλογικά τη βοήθεια σ’ όποιον/α χτυπιέται, θα είναι παρόν στα δικαστήρια, αλλά κυρίως στις γειτονιές, στο πλευρό καθενός και καθεμίας που απειλείται να ξεσπιτωθεί και στους δρόμους με διαδηλώσεις και καταλήψεις των άδειων σπιτιών.

Ταξική αλληλεγγύη και κοινωνική αυτοοργάνωση.

Να αγωνιστούμε αποφασιστικά σε κάθε γειτονιά για να εμποδίσουμε να κατασχέσουν τις ζωές μας!

Ανοιχτή Συνέλευση Κατοίκων Πετραλώνων-Θησείου-Κουκακίου

κάθε Κυριακή 6μμ συνέλευση στην κατάληψη πρώην ΠΙΚΠΑ, Τιμοδήμου και Αντωνιάδου, Άνω Πετράλωνα – askpthk.espivblogs.net

Εικόνες:

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License