Οι σχέσεις κεφαλαίου και αστυνομίας είναι άρρηκτα συνυφασμένες μεταξύ τους. Το κεφάλαιο είναι ο πρώτος παίχτης, το μεγάλο κεφάλι, το αφεντικό. Η αστυνομία απο την άλλη είναι ως προς τον θεσμικό της ρόλο, ένας μηχανισμός προάσπισης και διασφάλισης των συμφερόντων του, ενώ ως προς τον κοινωνικό της ρόλο είναι ο οργανωμένος μισθοφορικός στρατός του, ο εντολοδόχος. Ενδιάμεσος διαιτητής και μεσάζοντας της συγκεκριμένης σχέσης, είθισται να ορίζεται το κράτος.

Λίγες μέρες πριν, αυτή η θεμελιώδης συνεργατική σχέση μεταξύ εταιρικού κόσμου και αστυνομίας έγινε ορατή και εντοπίστηκε στο πρόσωπο της ιδιοκτήτριας της εταιρίας εξοπλισμού Practical Tactical, Ελένης Λέφα. Η οποία προσφέρθηκε έκδηλα να υποκαταστήσει δωρεάν στην αστυνομία ό,τι χάθηκε σε εξοπλισμό δεκάδων χιλιάδων ευρώ απο την πρόσφατη επιχείρηση επανεκκένωσης στην Ματρόζου - με κυνικό της πρόσχημα, την ίδια την ταξική της συμφεροντολογία. Την ευκαιρία δηλαδή, να ανταποδώσει για την προστασία που απολαμβάνει διαχρονικά ως κομμάτι του ευρύτερου επιχειρηματικού κόσμου.

Ενός κόσμου που είτε μόνος του είτε διαμέσου των κρατικών του υπαλλήλων, συνεχίζει με προμετωπίδα του την αστυνομία, να επιτίθεται εκ νέου στον εναπομείναντα κοινωνικό πλούτο της βάσης. Σε ότι δηλαδή μας απέμεινε απο την δεκαετή επίθεση που βιώσαμε ως εργάτες, ως πολίτες και ως αγωνιστές σε ταξικό, κοινωνικό και πολιτικό επίπεδο με τον μακάβριο κύκλο των μνημονίων που μας επιβλήθηκε.

Εργασιακά δικαιώματα περιστέλλονται, θεμελιώδεις ατομικές ή συλλογικές ελευθερίες ξαναμπαίνουν στο στόχαστρο, πρώτες κατοικίες και καταλήψεις είτε υπό την απειλή του πλειστηριασμού, είτε υπό την απειλή της εκκένωσης, περνάνε σταδιακά στα χέρια του εχθρού. Και όμως οποιαδήποτε κοινωνική αντίδραση είναι καταδικασμένη να βρεθεί αντιμέτωπη με αστική νομιμότητα και αστυνομία.

Άλλωστε οι ad hoc νομικές τροποποιήσεις και η κρατική ενδυνάμωση της καταστολής στην συγκυρία, από μέρους της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, δεν ήταν μονάχα μια θεαματική επιλογή που εξυπηρετούσε την προεκλογική της ατζέντα περί του ιδεολογικού δόγματος της τάξης και της ασφάλειας. Ήταν ταυτόχρονα στρατηγική προϋπόθεση και επικοινωνιακό προανάκρουσμα του νέου αυτού απειλητικού κύματος που μας περιμένει.

Όμως το περιμένουμε και εμείς. Σε αυτό το νέο γύρο του κοινωνικού πολέμου που επίκειται δεν μένουμε απαθείς, στεκόμαστε έτοιμοι και φωνάζουμε "παρόν". Δεν φοβόμαστε. Οργανώνουμε την άμυνα και την αντεπίθεση μας και δεν διστάζουμε.

Θα μας βρείτε μπροστά σας σε κάθε μέτωπο, σε κάθε γειτονιά, σε κάθε στραβοπάτημά σας. Θα είμαστε εκεί. Να υπερασπιζόμαστε τα δικά μας δίκια, τα δικά μας συμφέροντα, τα δικά μας προτάγματα. Δεν θα επιτρέψουμε κανένα αλισβερίσι εις βάρος των ζώων μας.

Όταν χτυπάμε την αστυνομία, κοιτάμε με μίσος κράτος και κεφάλαιο. Όταν χτυπάμε κράτος και κεφάλαιο γνωρίζουμε ότι θα έχουμε να κάνουμε με τους γενίτσαρους του νόμου τους. Σε αυτή τη μάχη το ένα εξουσιαστικό χέρι νίβει τό άλλο ή τα άλλα. Όλα τους οφείλουν να κοπούν.

Και θα κοπούν. Αρκεί να το θελήσουμε.

Γι'αυτό λοιπόν επιτεθήκαμε στην Practical Tactical. Ορίστε λοιπόν κυρία Λέφα, ένας δωρεάν λόγος να συνεχίσετε να τους προμηθεύετε.

Αναρχική συλλογικότητα Μασόβκα

Αρχεία:

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License