ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΑΙΜΑ ΕΡΓΑΤΩΝ ΓΙΑ ΧΑΡΗ ΤΩΝ ΑΦΕΝΤΙΚΩΝ

 

Το βράδυ της Παρασκευής 31/1, μετά από έκρηξη στα διυλιστήρια της Motor Oil του ομίλου Βαρδινογιάννη στην Κόρινθο, τραυματίστηκαν σοβαρά 3 εργάτες και ένας νοσοκόμος, με τις συνθήκες στις οποίες συνέβη το περιστατικό να είναι ακόμα αδιευκρίνιστες.Οι εργαζόμενοι βρίσκονται από εκείνη τη στιγμή σε κρίσιμη κατάσταση, διασωληνωμένοι με βαριά δερματικά και εισπνευστικά εγκαύματα, ενώ η κατάσταση υγείας του ενός επιδεινώνεται.

Το περιστατικό δεν αποτελεί μεμονωμένη περίπτωση. Αντίθετα, έρχεται να προστεθεί στη μακριά λίστα των εργατικών "ατυχημάτων", τα οποία προσπαθούν να παρουσιάσουν ως φυσιολογικό φαινόμενο προερχόμενο από τη "φύση της δουλειάς". Στην πραγματικότητα γνωρίζουμε πολύ καλά ότι προέρχονται από την άρνηση των αφεντικών να θυσιάσουν κάποια ψίχουλα από τα κέρδη τους για να διασφαλίζουν τις συνθήκες ασφαλείας και υγιεινής στις επιχειρήσεις χρυσωρυχεία που κατέχουν. Οι νεκροί στη ΛΑΡΚΟ, οι εγκαυματίες στη Motor Oil, οι σακατεμένοι στον ΟΤΕ είναι μόνο μερικά από τα θύματα της τάξης μας στον βωμό της κερδοφορίας του κεφαλαίου. Μια κερδοφορία που χτίζεται όχι μόνο με τον ιδρώτα αλλά και με το αίμα των εργαζομένων.

Από την πλευρά μας δεν θα αφήσουμε τίποτα αναπάντητο. Δεν ξεχνάμε τα θύματα του ταξικού πολέμου και οργανώνουμε τις αντιστάσεις μας απέναντι σ'ενα αδηφάγο σύστημα που δεν διστάζει να θυσιάσει ανθρώπινες ζωές για να διαιωνίζει την αδικία και την ανισότητα. Τους δηλώνουμε με όλες μας τις δυνάμεις ότι οι ζωές μας είναι πάνω από τον πλούτο τους. Έναν πλούτο που στην τελική μας ανήκει.

 

Στηρίζουμε τη διαδήλωση προς τα γραφεία της Motor Oil

Σάββατο 15/2 συγκέντρωση στο σταθμό Αμαρουσίου στις 12:00

                                                                                                              Ομάδα ΑΔΡΑΣΤΕΙΑ

O σχολιασμός έχει απενεργοποιηθεί.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License