Παρέμβαση στα Διοικητικά Δικαστήρια Θεσσαλονίκης

Ενημέρωση σχετικά με την παρέμβαση στα Διοικητικά Δικαστήρια Θεσσαλονίκης

Την Πέμπτη 13 Φλεβάρη, πάνω από 25 αλληλέγγυοι/ες/α πραγματοποιήσαμε ολιγόλεπτη παρέμβαση στα διοικητικά δικαστήρια Θεσσαλονίκης , πετώντας τρικάκια, κρεμώντας πανό, φωνάζοντας συνθήματα και γράφοντας στένσιλ. Η δράση αυτή αποτελεί μία ελάχιστη πράξη αλληλεγγύης προς τον αλβανικής καταγωγής σύντροφο Ίρντι Κ. στον οποίο εδώ και 8 μήνες δεν ανανεώνουν την άδεια παραμονής του στην χώρα, διότι αποτελεί "δημόσιο κίνδυνο". Κατά την αποχώρησή μας από το σημείο, μας ακολούθησαν μπάτσοι για αρκετή ώρα μέχρι που κάποια στιγμή επιχείρησαν με πιο επιθετικό τρόπο να σταματήσουν το σώμα. Ο κόσμος συνέχισε με ψυχραιμία να κατευθύνεται προς την οδό Ιουστινιανού όπου και εντέλει μας περικύκλωσαν. Αφού μας ζήτησαν στοιχεία (που δεν δόθηκαν), μας απείλησαν πως αν δε σταματήσουμε "θα έχουμε κυνηγητά" και μας προστάξαν να κάτσουμε στο πάτωμα (πράγμα που δεν έγινε) ενημερωθήκαμε μετά από λίγη ώρα πως είμαστε ελεύθερα να φύγουμε.Αξίζει εδώ να σημειωθεί πως κατά τη διάρκεια αποχώρησης μας από το σημείο που μας είχαν σταθμευμένα, οι μπάτσοι με ύφος ειρωνικό λέγανε πράγματα τύπου: "Ακόμα ο ΣΥΡΙΖΑ σας καλύπτει;" και "νομίζαμε πως άλλαξαν τα πράγματα". Αποπειράθηκαν επίσης να καλύψουν με τις άναρθρες κραυγές τους τα συνθήματα που φωνάζαμε καθώς απομακρυνόμασταν.

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ

ΔΥΝΑΜΗ ΣΕ ΟΣΑ ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΝΤΑΙ

ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΟΝ ΑΝΑΡΧΙΚΟ ΣΥΝΤΡΟΦΟ IRDI K.

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License