Σχετικά με την προσαγωγή 21 ατόμων στην Ελευσίνα κατά τη διάρκεια αφισοκόλλησης

Το απόγευμα του Σαββάτου 8 Φεβρουαρίου, πραγματοποιήθηκε παρέμβαση στην Ελευσίνα με αφίσες, τρικάκια και αναγραφή συνθημάτων, ως ένδειξη αλληλεγγύης στους συντρόφους που κατηγορούνται για την υπόθεση της Επαναστατικής Αυτοάμυνας αλλά και για την γενικότερη κατασταλτική επίθεση του κράτους απέναντι στις δομές του αγώνα. Στη δράση συμμετείχαν συνολικά 21 σύντροφοι και συντρόφισσες, ενώ έγινε και στάση στα τοπικά γραφεία της ΝΔ, όπου φωνάχτηκαν συνθήματα και αφισοκολήθηκε η είσοδός τους.

post image

Σχετικά με την προσαγωγή 21 ατόμων στην Ελευσίνα κατά τη διάρκεια αφισοκόλλησης

Το απόγευμα του Σαββάτου 8 Φεβρουαρίου, πραγματοποιήθηκε παρέμβαση στην Ελευσίνα με αφίσες, τρικάκια και αναγραφή συνθημάτων, ως ένδειξη αλληλεγγύης στους συντρόφους που κατηγορούνται για την υπόθεση της Επαναστατικής Αυτοάμυνας αλλά και για την γενικότερη κατασταλτική επίθεση του κράτους απέναντι στις δομές του αγώνα. Στη δράση συμμετείχαν συνολικά 21 σύντροφοι και συντρόφισσες, ενώ έγινε και στάση στα τοπικά γραφεία της ΝΔ, όπου φωνάχτηκαν συνθήματα και αφισοκολήθηκε η είσοδός τους.

Επιστρέφοντας στο σημείο που θα διαλυόταν η παρέμβαση, δύο μηχανές Δίας άρχισαν να μας ακολουθούν επιδεικτικά και στη συμβολή των οδών Μουρίκη και Κοντούλη, αμέσως αφού έχουμε ολοκληρώσει τη δράση μας και ξεκινάμε να αποχωρούμε, μας κυκλώνουν και κατεβαίνουν από τις μηχανές περίπου 8-10 ΔΙΑΣ, οι οποίοι μέσα σε λίγα λεπτά έγιναν 20. Μας ρωτάνε τι ακριβώς κάνουμε, ζητάνε στοιχεία και μας πλησιάζουν με πρόθεση την συμπλοκή η οποία αποφεύχθηκε λόγω ψυχραιμίας και καλής διαχείρισης της κατάστασης από το σώμα των συντρόφων. Ζητήσαμε το λόγο που απαιτούν να δώσουμε ταυτότητες κι εκείνοι αρνήθηκαν, λέγοντας μας χαρακτηριστικά “μη μιλάς, εδώ κουμάντο κάνουμε εμείς” κι ανάλογου ύφους ατάκες. Καθώς τσέκαραν τις ταυτότητες, στο σημείο άρχισαν να καταφθάνουν επιπλέον περιπολικά, τζιπάκια της ΟΠΚΕ και της ασφάλειας, μέχρι και οχήματα της τροχαίας. Αφού μας ανακοινώνουν ότι θα μας προσαγάγουν όλους και όλες ανεξάρτητα από το αν είχαμε δώσει ταυτότητα ή όχι, αντιδράμε κι αυτοί συνεχίζουν την γραμμή των προκλήσεων και των απειλών. Στη συνέχεια ακολούθησε μια κινηματογραφική μεταφορά μας στη ΓΑΔΑ μέσα σε 15 λεπτά, με ένα κομβόι αποτελούμενο από κάθε τύπο μπατσικού οχήματος, με αναμμένους φάρους, κορναρίσματα, ιλιγγιώδη ταχύτητα και την ΔΙΑΣ να κόβει τα φανάρια σε όλο το δρόμο. Στην Καβάλας και την Αλεξάνδρας επικράτησε κυκλοφοριακό χάος που πολλές φορές πήγε να καταλήξει σε τροχαίο και σε μια από τις περιπτώσεις όντως οδήγησε σε σύγκρουση με όχημα που δεν πρόλαβε να παραμερίσει.

Αυτή η χολιγουντιανού τύπου επιχείρηση προφανώς ήθελε να δημιουργήσει ένα κλίμα τρομοκρατίας σε εμάς αλλά και σε όσους έβλεπαν το παραπάνω θέαμα. Το πραγματικό της αποτέλεσμα βέβαια ήταν να διακινδυνεύσουν δεκάδες οδηγοί, και η “πολύπαθη δυτική αττική που μαστίζεται από την εγκληματικότητα” όπως παπαγαλίζουν συνέχεια τα καθεστωτικά, να μείνει δίχως ίχνος μπάτσου. Αποδείχθηκε λοιπόν ξεκάθαρα για ακόμα μια φορά, ποιες είναι οι προτεραιότητες τους κράτους και του Χρυσοχοΐδη, και πως όσες φορές ακούμε στα ΜΜΕ για εγκληματικότητα και ανάγκη μεγαλύτερης αστυνόμευσης πρέπει να τις μεταφράζουμε ως καταστολή και φίμωση.

Φτάνοντας στη ΓΑΔΑ μας ανέβασαν στον 6ο όροφο και ξεκίνησε η διαδικασία της εξακρίβωσης. Μας πήραν τα κινητά ενώ τους τονίσαμε πως δεν μπορούν εφόσον δεν πρόκειται για σύλληψη, και φυσικά μας αγνόησαν. Καθ’ όλη τη διάρκεια της 6ωρης παραμονής μας αρνούνταν να μας φέρουν έστω και νερό, κωλυσιεργούσαν εσκεμμένα κάνοντάς μας πόλεμο νεύρων, ενώ φυσικά δεν έλειψαν μικροτραμπουκισμοί, εντάσεις και λεκτικές αντιπαραθέσεις. Κατά τις 2 περίπου αφέθηκαν και τα τελευταία άτομα.

Στο δια ταύτα λοιπόν, έχουμε μια ακόμα έκφανση της καλπάζουσας κατασταλτικής μανίας της κυβέρνησης, και του προσωπικού μένους του Χρυσοχοΐδη. Προφανέστατα δεν αγνοούμε πως το κράτος έχει συνέχεια και η κατασταλτική λαίλαπα δεν είναι αποκλειστικά ζήτημα κυβέρνησης και προσώπων, μιας και έχουμε περάσει ακριβώς τα ίδια τον Μάρτη του ‘19 προσπαθώντας να παρέμβουμε τότε στα Βίλια Αττικής, ενάντια σε επιθέσεις που είχαν γίνει σε πρόσφυγες. Σε καμία περίπτωση λοιπόν δεν εντοπίζουμε το πρόβλημα μεμονωμένα στην τωρινή κυβέρνηση, καθώς αντίστοιχα καψόνια βιώσαμε και επί της προηγούμενης όπως προ είπαμε και θα βιώσουμε και επί της επόμενης, και για όσο ακόμα καιρό στεκόμαστε συνειδητά απέναντι στους εξουσιαστές-καταπιεστές και τα πιόνια τους. Πλέον όμως γίνεται όλο και πιο ξεκάθαρο πως η επίθεση αυτή την φορά θα είναι σφοδρή και στις προτεραιότητές μάλιστα του κρατικού σχεδιασμού, με απώτερο σκοπό να περάσει ένα μήνυμα σε οποιονδήποτε θελήσει μελλοντικά να του αντισταθεί.

Μέσα στον καταιγισμό των κατασταλτικών κινήσεων που βιώνουμε τον τελευταίο καιρό ως αναρχικοί και αναρχικές, μια απλή προσαγωγή μπορεί να φαντάζει αμελητέα, είναι σίγουρα όμως ακραία δυσανάλογη της δράσης που την προκάλεσε. Θέλουν να περάσουν το μήνυμα πως κάθε κίνησή μας που αμφισβητεί την επιβολή τους ή αποπνέει έστω και την υποψία εναντίωσης θα φιμώνεται άμεσα.

Αυτό που δεν καταλαβαίνουν όμως είναι πως τα γελοία τους καψόνια αντί να λειτουργούν αποτρεπτικά, αντιθέτως φουντώνουν την φλόγα που θρέφει τον αγώνα μας. Καμία προσαγωγή, καμία σύλληψη, καμία καταδίκη δε θα σιγάσει το μίσος που τρέφουμε για οποιονδήποτε προσπαθεί να μας υποτάξει, παρά μόνο θα το ενισχύσει. Πλανώνται πλάνην οικτράν αν νομίζουν πως θα κάνουμε πίσω, και δείχνουν να παραβλέπουν το γεγονός πως με τις τακτικές τους ισχυροποιούν όχι μόνον όσους και όσες αγωνιζόμαστε ήδη, αλλά δίνουν πάτημα και σε νέο κόσμο να κινητοποιηθεί για να παλέψουμε μέχρι την τελική ισοπέδωση κράτους και κάθε μορφής εξουσίας. Ο αναρχικός χώρος μοιάζει με μπαρούτι, που όσο τον πιέζεις φτάνει πιο κοντά στο να εκραγεί… Ραντεβού στους δρόμους.

★ ΚΑΜΙΑ ΥΠΟΧΩΡΗΣΗ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΑ ΔΙΩΚΟΜΕΝΑ ΣΥΝΤΡΟΦΙΑ οι 21 προσαχθέντες και προσαχθείσες

* Η αφίσα που κολλήθηκε είναι από την Συνέλευση ενάντια στην κρατική τρομοκρατία σε αλληλεγγύη με τους αγωνιστές που κατηγορούνται για την υπόθεση της Επαναστατικής Αυτοάμυνας

Εικόνες:

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License