Κάλεσμα για την πορεία στο Μαρούσι Σάββατο 15/2 (Σταθμός ΗΣΑΠ – 12.00) στα κεντρικά γραφεία της Motor Oil.

Κανένας μόνος στα χέρια των αφεντικών. Η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας.

post image

Αναρχική συλλογικότητα Μασόβκα - Κάλεσμα για την πορεία στο Μαρούσι Σάββατο 15/2 (Σταθμός ΗΣΑΠ – 12.00) στα κεντρικά γραφεία της Motor Oil.

Στις 31/01/20 στη συμφερόντων Βαρδινογιάννη εταιρία Motor Oil, έγινε έκρηξη στο εργοστάσιο της Κορίνθου.Τέσσερις τραυματίες με βαριά εγκαύματα βρίσκονται στην εντατική διασωληνωμένοι. Γνωρίζουμε πολύ καλά πως η απρόσκοπτη λειτουργία αυτού του είδους των επιχειρήσεων απαιτεί ανθρώπινο αίμα. Στο βωμό του κέρδους άλλωστε, όλα επιτρέπονται. Όπως έχει γνωστοποιηθεί, οι «υπεύθυνοι» ξέρουν πολύ καλά πως σε περιόδους συντήρησης εγκυμονούν μεγάλοι κίνδυνοι στο εργοστάσιο, διότι έχουν συμβεί πολλά ατυχήματα κατά το παρελθόν. Παρόλα αυτά για μια ακόμα φορά η παραγωγή δεν σταμάτησε, θέτοντας -εν γνώσει της εργοδοσίας- τους εργαζόμενους σε τεράστιο κίνδυνο καθώς δεν λήφθηκε κανένα μέτρο ασφαλείας. Το φιάσκο συνεχίζεται όταν η ίδια εταιρία αποκρύπτει κάθε στοιχείο του συμβάντος από την έκρηξη που προκλήθηκε στο εσωτερικό του εργοστασίου. Μυστήριο καλύπτει ακόμα και τη μεταφορά των εργαζομένων σε νοσοκομεία διότι η εργοδοσία χρησιμοποίησε δικά της οχήματα, τα οποία δεν γνωρίζουμε καν αν τηρούν της κατάλληλες προϋποθέσεις για να παραστούν οι απαραίτητες πρώτες βοήθειες.Το περιστατικό έχει λάβει πολύ μικρές διαστάσεις γιατί όλοι γνωρίζουμε πολύ καλά τον ρόλο και το ειδικό βάρος του ομίλου Βαρδινογιάννη στα ΜΜΕ.

Εμείς δηλώνουμε παρόν και θα είμαστε δίπλα στα αδέλφια μας. Χθες εσείς, αύριο εμείς.

Όλοι μας αποτελούμε ένα αριθμό σε ένα μεγάλο ισολογισμό κάποιας εταιρίας που πάντα αυτή η ζυγαριά γέρνει υπέρ της. Δεν αρκεί που αντλούν κάθε σταγόνα από την υπεραξία μας, ορέγονται ακόμα και το θάνατό μας. Δεν έχουμε καμία αξία στα μάτια τους, δεν τους ενδιαφέρει αν έχουμε συναισθήματα ή δική μας προσωπική ζωή. Αν μπορούσαν θα μας έβαζαν να δουλέψουμε δωρεάν και να μας πετούσαν απλώς ένα ξεροκόμματο ψωμί , όχι από καλοσύνη αλλά επειδή κάπως πρέπει να συντηρηθούμε για να δουλέψουμε. Είναι στο χέρι μας αν θα αφήσουμε τον Βαρδινογιάννη και τον κάθε Βαρδινογιάννη να καθορίζει το μέλλον μας. Σκοπός είναι η αυτοοργάνωση στους χώρους εργασίας, η διεκδίκηση των δικαιωμάτων μας όχι όπως αυτά πηγάζουν από κανένα αστικό και ποινικό κώδικα αλλά βάση των αναγκών μας, με μελλοντικό σκοπό την απόκτηση και αυτοδιαχείριση τους από τους ίδιους τους εργάτες.

Γι’αυτούς τους λόγους στηρίζουμε και εμείς την πορεία και καλούμε το Σάββατο 15/2 στο Μαρούσι ως πρώτη αντίδραση στην εργοδοτική αυθαιρεσία.

Κανένας μόνος στα χέρια των αφεντικών. Η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας.

Αναρχική Συλλογικότητα Μασόβκα.

Εικόνες:

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License