Αντανακλαστική αντιπαρουσία στην ομιλία του συριζαίου -πρώην- υπουργού υγείας, Ανδρέα Ξανθού, στο νοσοκομείο Αττικόν.


Αναρχική Συλλογικότητα Μασόβκα – Παρέμβαση στην ομιλία του συριζαίου -πρώην- υπουργού υγείας, Ανδρέα Ξανθού, στο νοσοκομείο Αττικόν.

Η μνήμη χρυσόψαρου φαίνεται ότι αντικαθιστά την κοινή λογική όταν έχουμε να αντιμετωπίσουμε τη σοσιαλδημοκρατία. Το πολιτικό ρεύμα δηλαδή που οικτίρεται για την αγωνιώδη του προσπάθεια εξανθρώπισης του καπιταλισμού, όντας την ίδια στιγμή ενταγμένο και βουτηγμένο από την κορυφή έως τα νύχια μέσα σε κάθε διαπλοκή και λαμογιά που προσφέρει το εν λόγω οικονομικό σύστημα της εκμετάλλευσης.

Το πολιτικό ρεύμα που άλλα υποστηρίζει όταν ζητά την ψήφο των πολιτών, άλλα πράττει όταν αναδυθεί στην εξουσία και κατόπιν, όταν αποχωρεί, έχει το θράσος να ξαναρχίζει από την αρχή τη περιδίνηση σ’ένα ατέρμονο κύκλο με κοινή συνισταμένη του πριν και του μετά της εξουσίας, το ψέμα, το ατέλειωτο παραμύθι.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ως γνήσιο και άξιο τέκνο της σοσιαλδημοκρατίας, μετά από ένα όχι και τόσο σύντομο πέρασμα από τη κυβέρνηση και ένα φανταχτερό γάμο με την ακροδεξιά, επιστρέφοντας ξανά ως αξιωματική αντιπολίτευση, δεν θα μπορούσε να πράξει διαφορετικά. Δίχως να μακρηγορούμε, μονάχα τις τελευταίες εβδομάδες, στελέχη και πρώην υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ, ανάμεσα στα άλλα, έχουν κυκλοφορήσει μανιφέστα διαμαρτυρίας ενάντια στη κυβέρνηση της Ν.Δ. για:

-Την αστυνομοκρατία

- Την επίθεση τις καταλήψεις

- Τα εργασιακά δικαιώματα

- Την διάλυση της Παιδείας

- Την κατάργηση του ασύλου

- Την μη αύξηση του κατώτατου μισθού

- Τους προσφυγικούς καταυλισμούς

- Το καινούριο ασφαλιστικό νομοσχέδιο

- Την Υγεία και τα δημόσια νοσοκομεία

- Την πρώτη κατοικία

- Τα κόκκινα δάνεια

Μέσα σε όλα αυτά απολαύσαμε και ένα άνετο Αλέξη Τσίπρα μέσω τηλεοπτικής συνέντευξης/διαγγέλματος να μας ενημερώνει ότι επί πρωθυπουργίας του η ΔΕΗ δεν έκοψε ποτέ το ρεύμα σε φτωχές οικογένειες…Λες και απευθύνονται σε ιθαγενείς λωτοφάγους, λες και ο ΣΥΡΙΖΑ για όλα όσα εμπεριέχει η προηγούμενη λίστα είναι άμοιρος ευθυνών. Το αθώο και άσπιλο αριστερό κόμμα που ήθελε μεν, αλλά δεν τον άφησαν να κυβερνήσει.

Ακούστε το καλά απατεώνες του ΣΥΡΙΖΑ: Αν σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης και το ακροδεξιό του ασκέρι απελαύνει με αστραπιαία ταχύτητα, είναι γιατί εσείς έχετε στρώσει το δρόμο σε όλα ανεξαιρέτως τα κοινωνικά μέτωπα. Αν υπήρχε δράμι ειλικρίνειας μέσα στο ολότελα υποκριτικό βασίλειο της εξουσίας, τότε ο σημερινός πρωθυπουργός θα έπρεπε να σας απονείμει κανονικό βραβείο. Ποιος άλλος πέραν από εσάς θα μπορούσε να κάνει καλύτερα τη βρώμικη δουλειά; Ποιος άλλος πέραν από εσάς θα ήταν ικανός μέσα σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα να εξαφανίσει κάθε λαϊκή διεκδίκηση, να εξαϋλώσει κάθε κοινωνικό αγώνα;

Παρότι ως αναρχικοί γνωρίζουμε καλά ότι δεν υπάρχουν σημαντικές διαφορές μεταξύ εξουσιαστών - προς τούτο και δεν αναθέτουμε σε κανένα επαγγελματία απατεώνα πολιτικό το μέλλον μας- , παρόλο που σας αντιμετωπίζουμε όλους ως εποχικούς υπάλληλους της οικονομικής ολιγαρχίας, ως υπηρέτες κεφαλαιοκρατικών συμφερόντων, οφείλουμε να αναγνωρίσουμε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ καρπώθηκε μια ξεχωριστή συγκυρία. Ήταν η ιδανική λύση, ο ενδιάμεσος κρίκος που θα προετοίμαζε την επερχόμενη κανονικότητα, ο εγγυητής της νηνεμίας και της άμπωτης των αγώνων, εκείνος που θα έβαζε οριστική ταφόπλακα στην ελπίδα που – πολύ κακώς – επένδυσαν πάνω του αρκετοί συμπολίτες μας.

Το ότι έχουμε στρέψει όλες τις δυνάμεις μας ενάντια στη βαρβαρότητα της καινούριας κυβέρνησης, δεν σημαίνει ότι θα αφήσουμε ανενόχλητα τα προηγούμενα κομματόσκυλα να διαλαλούν τα ψεύδη τους. Προς τούτο και η σημερινή μας παρέμβαση.

Απαραίτητη υποσημείωση: Η προγραμματισμένη ομιλία του βουλευτή και πρώην υπουργού Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ, Ανδρέα Ξανθού, στο Αττικόν, είχε ως κύριο θέμα το εξής: «Οι ΣΔΙΤ (Σύμπραξη Δημοσίου-Ιδιωτικού Τομέα) βλάπτουν σοβαρά τη δημόσια υγεία και την τσέπη των ασθενών». Με λίγα λόγια ο ξανθός ήταν έτοιμος να τοποθετηθεί ενάντια στην ιδιωτική πρωτοβουλία. Φευ…Απαντάμε στο εν λόγω λαμόγιο, όπως και σε κάθε άλλο εξουσιαστικό διαχειριστή της δημόσιας υγείας, προηγούμενο, τωρινό ή επόμενο, ότι η Εξουσία βλάπτει σοβαρά την υγεία όπως και κάθε τι άλλο.

Αναρχική Συλλογικότητα Μασόβκα

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License