ΕΛΛΑΣ, ΕΛΛΗΝΩΝ, ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ...

Απέναντι στην εντεινόμενη κρατική καταστολή και την αστυνομική βία, η μόνη προοπτική για τους κατατρεγμένους αυτού του κόσμου είναι η από τα κάτω οργάνωση, η μαχητική αντίσταση απέναντι στις κρατικές ένοπλες συμμορίες. Χωρίς να προσφέρουμε καμία συναίνεση στη διαχείριση των ζωών μας, να μην πάμε ούτε βήμα πίσω στα κεκτημένα μας που διαρκώς διακυβεύονται, να κάνουμε τις σχολές μας εστίες αντίστασης και αγώνα. NA ANTIΣΤΑΘΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΥΛΟ ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΛΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ26/02, 17:00 ΣΤΗΝ ΑΣΟΕΕ (ΠΡΟΣ ΤΗ ΓΑΔΑ)

ΕΛΛΑΣ, ΕΛΛΗΝΩΝ, ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ...

''Ένα κράτος , εξ ορισμού, δε μπορεί να έχει καμία ηθική. Το περισσότερο που μπορεί να έχει ένα κράτος είναι μια αστυνομία.''Albert Camus

Τη Δευτέρα 24/02 ,στις τρείς το μεσημέρι έξω από το προαύλιο της ΑΣΟΕΕ μπάτσος με πολιτικά και το υπηρεσιακό του κράνος σταθμεύει τη μηχανή του και αρχίζει να διώχνει τραμπουκίζοντας μετανάστες μικροπωλητές. Τότε, κόσμος που βρίσκεται στο σημείο αντιδράει στο γεγονός υπερασπιζόμενος έμπρακτα τους μετανάστες. Όταν ο επίδοξος “Κορκονέας” βρίσκεται τελικά εγκλωβισμένος σε έναν διάδρομο του προαυλίου δεν διστάζει, μέσα στην κατάμεστη από κόσμο ΑΣΟΕΕ, να βγάλει το υπηρεσιακό του όπλο, να το σηκώσει και να σημαδέψει σε ευθεία βολή τα κεφάλια όσων είχαν συγκεντρωθεί και αντιδρούσαν στην παρουσία του εκεί, φωνάζοντας τους μάλιστα να κάνουν πίσω γιατί θα το χρησιμοποιήσει. Η κατάσταση έληξε με την επέμβαση των ΜΑΤ και την φυγάδευση του.

Την επόμενη μέρα, μετά από μικροφωνική συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε στη σχολή για το εν λόγω γεγονός και μικροεπεισόδια που έγιναν κατά τη διάρκεια αυτής, εμφανίζονται μπάτσοι και ακολουθούν συγκρούσεις, με τον χώρο της σχολής να πνίγεται στα δακρυγόνα. Λίγο μετά πολυάριθμες δυνάμεις ΟΠΚΕ, ΜΑΤ και ΔΕΛΤΑ εισβάλλουν μέσα στον προαύλιο χώρο της ΑΣΟΕΕ, καταπατώντας έκδηλα για ακόμα μια φορά το πανεπιστημιακό άσυλο. Παρ’ όλα αυτά ύστερα από λίγη ώρα οπισθοχωρούν άπραγοι, περικυκλώνοντας το τετράγωνο και εγκλωβίζοντας όποιον βρισκόταν εκείνη την ώρα στο χώρο, μεταξύ των οποίων και κόσμο που είχε παρευρεθεί για να στηρίξει την μικροφωνική συγκέντρωση. Ο αποκλεισμός αυτός κρατά μερικές ώρες, οι μπάτσοι αποχωρούν και ο αποκλεισμένος κόσμος τελικά βγαίνει από την ΑΣΟΕΕ συγκροτώντας σώμα που πορεύεται προς τα Εξάρχεια μαζί με τους αλληλέγγυους-αλληλέγγυες που είχαν συγκεντρωθεί στη Βικτώρια.

Τα τελευταία γεγονότα στην ΑΣΟΕΕ που αποτελούν κομμάτι της ευρύτερης κατασταλτικής πολιτικής της κυβέρνησης Ν.Δ. (εκκενώσεις πολιτικών καταλήψεων και δομών στέγασης προσφύγων και μεταναστ(ρι)ών, μπατσοκρατία στο κέντρο της Αθήνας, συνεχόμενες επιθέσεις σε αγωνιστές και αγωνίστριες) δεν μας φοβίζουν, ούτε μας τρομοκρατούν. Η δεύτερη προκλητική κατασταλτική επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. στην συγκεκριμένη σχολή και η εκ νέου καταπάτηση του ασύλου δεν μπορούν να μείνουν αναπάντητες. Αντίθετα μας πεισμώνουν ακόμα περισσότερο να βρεθούμε στον δρόμο του αγώνα, να αντισταθούμε συλλογικά στην κρατική καταστολή, στις επαναλαμβανόμενες εισβολές μπάτσων στις σχολές μας που το κράτος επιδιώκει να κάνει καθημερινότητα, στα υψωμένα όπλα που στοχεύουν στην πραγματικότητα όλους και όλες μας.

Απέναντι στην εντεινόμενη κρατική καταστολή και την αστυνομική βία, η μόνη προοπτική για τους κατατρεγμένους αυτού του κόσμου είναι η από τα κάτω οργάνωση, η μαχητική αντίσταση απέναντι στις κρατικές ένοπλες συμμορίες. Χωρίς να προσφέρουμε καμία συναίνεση στη διαχείριση των ζωών μας, να μην πάμε ούτε βήμα πίσω στα κεκτημένα μας που διαρκώς διακυβεύονται, να κάνουμε τις σχολές μας εστίες αντίστασης και αγώνα.

NA ANTIΣΤΑΘΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΥΛΟ

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΛΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ26/02, 17:00 ΣΤΗΝ ΑΣΟΕΕ (ΠΡΟΣ ΤΗ ΓΑΔΑ)

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License