[GR,ENG] Κράτη,ορυχεία,σφαγεία,φυλακές στο σώμα του πλανήτη βάζουνε φωτιές.

Ενημέρωση από τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας με αφορμή τις πυρκαγιές στην Αυστραλία και τη δολοφονία μη ανθρώπινων ζώων.

post image

[GR]

Το Σάββατο 22/02 στη 13:00, πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση διαμαρτυρίας 25 ατόμων έξω από το σταθμό του μετρό στο μέγαρο μουσικής με αφορμή τις πυρκαγιές στην Αυστραλία και τη δολοφονία μη ανθρώπινων ζώων.Μοιράστηκαν κείμενα, πετάχτηκαν τρικάκια και φωνάχτηκαν συνθήματα.

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε πορειάκι προς την πρεσβεία της Αυστραλίας όπου εκεί μας περίμενε διπλάσιος αριθμός μπάτσων, παρατεταγμένοι μπροστά από την είσοδο της πρεσβείας. Μείναμε στο σημείο για λίγη ώρα όπου κι εκεί φωνάχτηκαν αντισπισιστικά - αντιμπατσικά συνθήματα.

Ακολουθεί το κείμενο που μοιράστηκε:

Οι απαρχές του πολιτισμού είναι συνυφασμένες με την συγκρότηση της οργανωμένης εξουσίας, την διασφάλιση της ιδιοκτησίας και την συστηματοποιημένη εξημέρωση. Έτσι, οι εκάστοτε εξουσιαστές με διαφορετικές τακτικές ελέγχου προσπάθησαν να επιβληθούν στα πιο αδύναμα ανθρώπινα και μη ζώα. Με τη δουλεία, τη μαζίκη παραγωγή, τη θρησκεία, τη διαχείριση πληθυσμών ανθρώπινων και μη ζώων και τη θεσμοθέτηση νόμων, η ανθρωποκεντρική νοοτροπία και πρακτική κατόρθωσε να κανονικοποιήσει τις μαζικές δολοφονίες, την εκμετάλλευση και την καθολική κακοποίηση των ζώων. Μέσα από τα εκτροφεία αναπαράγονται σπισιστικά και σε μη ελέγξιμους αριθμούς συγκεκριμένα είδη ή υβρίδια. Νομοθετείται και επιδοτείται η θανάτωση όσων δεν είναι πια χρήσιμα, ενώ άλλα φυλακίζονται για διασκέδαση, δολοφονούνται για κέρδος ή για χόμπι. Η οικονομική ανάπτυξη και συντήρηση ολόκληρων κρατών στηρίζεται σε μεγάλο βαθμό στην εκμετάλλευση των μη ανθρώπινων ζώων και της φύσης.

Η Αυστραλία βρίσκεται στην πρώτη θέση εξαγωγής άνθρακα και υγροποιημένου φυσικού αερίου στον κόσμο. Το σχέδιο του κράτους περιλαμβάνει τη συνεχή δημιουργία συγκροτημάτων εξόρυξης άνθρακα, αδιαφορώντας για το κόστος που αυτά θα επιφέρουν στον πλανήτη και την τεράστια οικολογική καταστροφή που προξενούν. Ενώ οΜεγάλος Κοραλλιογενής Ύφαλος έχει ήδη συρρικωνθεί, το κράτος σκοπεύει να επενδύσει ένα δισεκατομμύριο δολλάρια, ανοίγοντας δίπλα του ένα ακόμα τοξικό ανθρακωρυχείο απειλώντας άλλο ένα μέρος του φυσικού πλούτου και οποιαδήποτε μορφή ζωής ζει εκεί.Πυρκαγιές πλήττουν κάθε χρόνο τις δασικές εκτάσεις της Αυστραλίας, με τις τελευταίες να έχουν καταστρέψει πάνω από έντεκα εκατομμύρια εκτάρια γης, ενώ τα ανθρακωρυχεία παίρνουν τη θέση των καμμένων δασικών περιοχών.

Οι μεγάλες φωτιές των τελευταίων μηνών δεν είναι αποτέλεσμα της κλιματικής αλλαγής γενικά και αόριστα αλλά της συστηματικής εκμετάλλευσης της φύσης και των ζώων. Ολοένα και περισσότερα δάση αποψιλώνονται για τις ανάγκες της κτηνοτροφίας και της τεχνοβιομηχανικής ανάπτυξης, με απότοκο ο φυσικός κόσμος και οι βιότοποι των μη ανθρώπινων ζώων να καταστρέφονται ραγδαία. Μηχανές κατεδάφισης και μισθωτοί δολοφόνοι/ελεύθεροι σκοπευτές δολοφονούν εκατομμύρια μη ανθρώπινα ζώα κάθε χρόνο, ανάμεσά τους καγκουρό και κοάλα, μετατρέποντας τη φύση σε ένα κερδοφόρο παραγωγικό μέσο για την κάλυψη των αναγκών της μαζικής κοινωνίας.

Η Αυστραλία αποτελεί μια πρώην αποικιοκρατία, που από τις απαρχές της εγκατάστασης των λευκών ευρωπαίων στο νησί, εισήχθησαν χιλιάδες εξημερωμένα ζώα με σκοπό τη συνέχιση της εκμετάλλευσής τους στη νέα ήπειρο. Για να μπορέσει να υποστηριχθεί αυτή η γεωγραφική εξάπλωση και επέκταση των κτηνοτροφικών δραστηριοτήτων έπρεπε πρώτα να εκδιωχθούν οι γηγενείς πληθυσμοί (αβορίγινες) από τις εύφορες και με καλό κλίμα περιοχές και να εκτοπιστούν στις ερήμους οι οποίες επεκτάθηκαν μέσα από τη συστηματική εκμετάλλευση της γης, μέσα από τις μονοκαλλιέργειες, τις αρδεύσεις και την αποστράγγιση του υδροφόρου ορίζοντα.

Το 1820 με τη μηχανοποίηση των αργαλειών η Αυστραλία παρήγαγε το μαλλί που έκλωθαν ασταμάτητα οι μηχανές στην Αγγλία. Αυτή η συνθήκη μετέτρεψε την Αυστραλία στη μεγαλύτερη παραγωγό μαλλιού προβάτων αλλά και σε μια τεράστια βιομηχανία παραγωγής σάρκας νεκρών ζώων προς βρώση. Το 54% της γης χρησιμοποιείται στην κτηνοτροφία, ενώ εκατομμύρια ζώα εξάγονται ζωντανά για να σφαχτούν στις χώρες προορισμού, έχοντας την πρωτιά αυτής της βάναυσης βιομηχανίας. Εκατομμύρια ζώα στοιβάζονται σε πλοία φαντάσματα με προορισμό τις ΗΠΑ και χώρες της Ασίας όπου το κόστος σφαγής είναι χαμηλότερο εξαιτίας της απουσίας νομικού πλαισίου. Χιλιάδες ζώα πεθαίνουν ασφυκτικά στοιβαγμένα μέσα στα αμπάρια των πλοίων για να τεμαχιστούν και να πωληθούν έπειτα από μέρες.

Στο πλαίσιο της ανάπτυξης του ανθρωποκεντρικού πολιτισμού, τη δεκαετία του 1840, ένας μεγάλος αριθμός καμηλών μεταφέρθηκε από Ινδία, Αραβία και Αφγανιστάν από αποικιοκράτες με στόχο την εκμετάλλευση και την εργαλειακή μεταχείρισή τους χρησιμοποιώντας τες για εξερευνήσεις, μεταφορά αγαθών, χτίσιμο γεφυρών επικοινωνίας και αφότου η τεχνοβιομηχανική ανάπτυξη περιόρισε τη χρήση τους, είτε εγκαταλείφθηκαν σε ερημικές περιοχές, είτε συνεχίστηκε η εκμετάλλευσή τους με ποικίλους τρόπους.

Όπως όλα τα μη ανθρώπινα ζώα, έτσι και οι καμήλες δεν θα μπορούσαν να αποτελέσουν εξαίρεση των εξουσιαστικών και σπισιστικών πρακτικών. Χρησιμοποιούνται ως εργαλεία για τουριστικούς σκοπούς, εργάτες-δούλοι για ξεναγήσεις επισκεπτών, εκθέματα προς ψυχαγωγία σε ζωολογικούς κήπους και πάρκα σε ΗΠΑ και Ασία, ή δολοφονούνται και μετατρέπονται σε κρέας προς κατανάλωση από ανθρώπους και σε ζωοτροφές.

Παράλληλα, και καθώς ο πληθυσμός τους συνεχίζει να αυξάνεται, κατηγορούνται ως επιβλαβές είδος προς τους ανθρώπους, τη χλωρίδα και την πανίδα. Με αυτό το πρόσχημα το κράτος επικαλείται την αναγκαιότητα διαχείρισης του αριθμού τους. Η υποδούλωση, η εργαλειοποίηση, η αντικειμενοποίηση και ο έλεγχος του πληθυσμού τους με κρατικές δολοφονίες είναι συνήθεις πρακτικές που καταδεικνύουν την επιβολή και κυριαρχία προς τα υπόλοιπα είδη του πλανήτη.

Μετά τις πρόσφατες καταστροφικές πυρκαγιές, καμήλες αλλά και άγρια άλογα βρίσκονται και πάλι στο στόχαστρο. Η κυβέρνηση, σε αγαστή συνεργασία με τα ΜΜΕ, δε διστάζει να προβάλλει ως λύση νέες δολοφονίες ζώων που αποτελούν πια φύρα και πρόβλημα, ενώ έχουν μεταφερθεί εκεί, χρησιμοποιηθεί και εγκαταλειφθεί ύστερα από ανθρώπινη πρωτοβουλία.

Πιο συγκεκριμένα, με κράτος και αρχές να επικαλούνται τη λειψυδρία και την προστασία κατοικημένων περιοχών, οι δυνάμεις καταστολής του κράτους αναλαμβάνουν δράση και προχωράνε σε μαζική σφαγή. Ελεύθεροι σκοπευτές δολοφονούν 5.000 καμήλες σε διάστημα λίγων ημερών. Δεν μας εκπλήσσει που τα κυβερνητικά μέτρα προτείνουν και προχωρούν στην εξόντωσή τους. Το 2010 μπήκε σε εφαρμογή το σχέδιο "Αυστραλιανό πρόγραμμα διαχείρισης των άγριων καμηλών" που ευθύνεται για τη δολοφονία χιλιάδων, χρησιμοποιώντας και πάλι ελεύθερους σκοπευτές. Οι ίδιες δολοφονικές πρακτικές μπαίνουν ξανά σε ισχύ από το κράτος μετά τις πυρκαγιές.

Μια ολόκληρη χώρα έχει μετατραπεί σε ένα απέραντο νεκροταφείο. Μη ανθρώπινα ζώα βρίσκονται απανθρακωμένα σε συρματοπλέγματα προσπαθώντας να ξεφύγουν από τις πυρκαγιές, ενώ τα ζώα σε φάρμες και άλλες δομές εγκλεισμού δεν έχουν καν τη δυνατότητα να παλέψουν για τη ζωή και την επιβίωσή τους. Δάση και φυτά εξοντώνονται και πάνω από 1,25 δισεκατομμύρια ζώα έχουν καεί ζωντανά.

Η κλιματική αλλαγή ως απόρροια της τεχνοβιομηχανικής ανάπτυξης, της συστηματοποιημένης κτηνοτροφίας, των ανθρακωρυχείων, της αλιείας και η συνεχής εκμετάλλευση της φύσης φέρει τον πλανήτη σε μη αναστρέψιμο σημείο.

Η ανοχή και η υποκρισία μιας κοινωνίας που δείχνει να συγκινείται από τα πρωτοσέλιδα των ΜΜΕ ενώ παράλληλα στηρίζει σφαγεία, εργαστήρια πειραμάτων, εκτροφεία, pet-shops και άλλες δομές εγκλεισμού και εκμετάλλευσης μη ανθρώπινων ζώων, μας εξοργίζει. Είναι η ίδια που νομιμοποιεί χιλιάδες δολοφονίες καθημερινά. Η επιλεκτική της ευαισθησία σταματάει σε κάποια είδη, αν όχι μόνο σε ανθρώπους και εγκαταστάσεις. Δεν μας πείθει ότι ένα πρότυπο εκμετάλλευσης τόσο παλιό όσο ο πολιτισμός, μπορεί να αλλάξει νομοθετικά, δικαστικά, μέσα από δικαιωματικά και θεσμικά αιτήματα, ΜΚΟ και φιλοζωικές οργανώσεις. Μαχόμαστε για την απόλυτη απόρριψη της νοοτροπίας του πολιτισμού που κατασκευάζει και αναπαράγει την εκμετάλλευση και τον σπισισμό.

Ο πολιτισμός, η κουλτούρα της εξημέρωσης, η εξουσία του κράτους με νόμους και θεσμούς, η μαζική κοινωνία, οι ρόλοι που μας επιβάλλονται, το τεχνοβιομηχανικό και καπιταλιστικο σύστημα, η αποικιοκρατία και η τουριστικοποίηση είναι αλληλένδετα με την καταστροφή και την λεηλασία. Για μία ακόμη φορά η ανθρωποκεντρική διαχείριση σε βάρος των μη ανθρώπινων ζώων επιβεβαιώνεται. Πρακτικές θανάτου συνεχίζουν να εφαρμόζονται. Το ίδιο σύστημα που ευθύνεται για τις ανυπολόγιστες καταστροφές της φύσης και του οικοσυστήματος, δεν διστάζει να προτείνει ως λύση νέες δολοφονίες ζώων ορίζοντας την ίδια τους την ύπαρξη ως πρόβλημα.

Οι άνθρωποι ως εξουσιαστές ορίσανε τους εαυτούς τους ως διαχειριστές οποιασδήποτε μορφής ζωής στον πλανήτη και στο βωμό της ανάπτυξης, της προόδου και του κέρδους, η φύση υποβάλλεται σε ένα συνεχή βιασμό και τα μη ανθρώπινα ζώα σε ένα συνεχές ολοκαύτωμα.

Όλα είμαστε αναλώσιμα στην κρεατομηχανή του κράτους και του κέρδους, αριθμοί προς διαχείριση και σώματα προς εξόντωση.

Ενάντια σε σπισισμό και ανθρωποκεντρισμό

Φωτιά στις δομές καταπίεσης και κυριαρχίας, λευτεριά στη φύση και τα ζώα

Για την άγρια ελευθερία και την αναρχία

[ENG]

On Saturday 22/02 at 13:00, a protest rally of 25 people took place outside the Megaro Moussikis subway station, concerning the Bushfires of Australia and the killing of non human animals. Texts were distributed, flyers were thrown and slogans were shouted.

Then there was a march to the Australian Embassy where cops, with double our numbers, were waiting for us, lined up in front of the embassy's entrance. We stayed at the spot for a while where anti-speciesist and anti-cops slogans were shouted.

Here is the text that was shared:

The beginning of civilization is intertwined with the constitution of organized power, safeguarding of property, and systematic internalization. Thus, each dominator, using various ways of control tried to impose their will on the weakest human and non-human animals. Using slavery, mass production, religion, human and non-human animal population management and the institutionalization of laws, anthropocentric culture and practice have succeeded in normalizing the mass murder, the exploitation and universal abuse of animals. Specific species or hybrids are reproduced in breeding grounds in uncontrollable numbers. It is legal and subsidized to kill those who are no longer useful, while others are imprisoned for fun, murdered for profit or as a hobby. The economic development and conservation of entire states relies heavily on the exploitation of non-human animals and nature.

Australia is the world's leading exporter of coal and liquefied natural gas. The state's plan involves the continuous creation of coal mining complexes, ignoring the costs they will bring to the planet and the enormous environmental disaster they cause. While the Great Barrier Reef is already shrinking, the state plans to invest 1 billion dollars to open up another toxic coal mine next to it, threatening another part of the natural wealth and any form of life that lives there. Wildfires hit Australian forests every year, with the latest destroying over eleven million hectares of land, while coal mines take the place of burnt forest areas.

The great fires of recent months are not the result of climate change in general and indefinite but of the systematic exploitation of nature and animals. More and more forests are being deforested for the needs of livestock breeding and techno-industrial development, with the natural habitat of non-human animals being rapidly destroyed. Demolition machines and hired killers/ snipers kill millions of non-human animals each year, including kangaroos and koalas, turning nature profitable and productive to answer to the needs of mass society.

Australia is a former colonialism, since the inception of establishment of white Europeans on the island, thousands of domesticated animals were introduced to continue their exploitation on the new continent. In order to support this geographical spread and expansion of livestock activities, indigenous populations (Aborigines) had to be evicted first from fertile and good climate areas and displaced in the deserts that were extended through the systematic exploitation of land, through monocultures, irrigation and drainage of the water table.

In 1820, with the mechanization of the looms, Australia produced the wool that the machines in England slubed ceaselessly. This turned Australia into the largest sheep wool producer and also into an enormous dead animal meat industry. 54% of the land is used for livestock farming, while millions of animals are exported alive to be slaughtered in their destination countries, leading in this brutal industry. Millions of animals are stuck on ghost ships destined for the US and Asian countries, where the cost of slaughter is lower due to a lack of legal framework. Thousands of animals die suffocatingly banked up inside the ships' holdings to be chopped and sold after days.

As part of the development of the anthropocentric culture in the 1840s, a large number of camels were moved from India, Arabia and Afghanistan by colonists, in order to exploit and using them for exploration, transportation of goods, building bridges of communication and after technological development limited their use,they either got abandoned in desert areas or continued to be exploited in a variety of ways.

Like all non-human animals, camels could not be an exception to dominative and speciesist practices. They are used as tools for tourist purposes, laborers/ slaves for tourist guides, exhibits for amusement in zoos and parks in the US and Asia, or being killed and converted to meat for human consumption and animal food.

At the same time, and as their population continues to grow, they are accused of being harmful to humans, flora and fauna. With this pretext, the state invokes the need to manage their population. The enslavement, tooling, objectification and control of their population by state killings are common practices that demonstrate the imposition and domination of other species on the planet.

After the recent destructive fires, camels and wild horses are back on target. The government, in good cooperation with the media, does not hesitate to put forward new killings of animals that are considered a wastage and a problem, while being transported, used and abandoned by human initiative.

In particular, with the state and authorities invoking drought and the protection of residential areas, the state's repressive forces take action and carry out mass slaughter. Free shooters kill 5,000 camels over several days. It is not surprising that government measures are proposing and continuing to eliminate them. In 2010, the ''Australian Wild Camels Management Plan'', which is responsible for the killing of thousands, was implemented again using snipers. The same murderous practices come back into force after the fires.

An entire country has been transformed into a vast cemetery. Non-human animals are charred in wire netting trying to escape the fires, while animals in farms and other enclose structures are not even able to fight for their lives and survival. Forests and plants are being destroyed and more than 1.25 billion animals have been burned alive.

Climate change as a result of techno-industrial development, systematized farming, coal mining, fishing and the continued exploitation of nature brings the planet to an irreversible point. The tolerance and hypocrisy of a society that seems to be moved by the headlines of the mass media, while supporting slaughterhouses, experiment laboratories, breeding farms, pet shops and other incarceration and exploitation structures of non-human animals, infuriates us. This legalizes thousands of murders every day.

The selective sensitivity stops at some species, if not only to people and facilities. We are not convinced that a model of exploitation as old as civilization can change legally, judicially, through rightfully and institutional claims, NGOs and animal welfare organizations. We are fighting for the total rejection of the culture of civilization that constructs and reproduces exploitation and speciesism.

Civilization, the culture of domestication, the power of the state with laws and institutions, mass society, the roles imposed on us, the techno-industrial and capitalist system, colonialism and tourism are intertwined with destruction and depredation. Once again the anthropocentric management against non-human animals is confirmed. Death practices continue to apply. The same system that is responsible for the enormous devastation of nature and ecosystem does not hesitate to propose new solutions for killing the animals by defining their very existence as a problem.

Humans as dominators have designated themselves as managers of any form of life on the planet and in the altar of growth, progress and profit, nature is subject to constant rape and non-human animals in a constant holocaust. We are all consumables in the state’s and profit’s mincer, numbers to be managed and bodies to be exterminated.

Against speciesism and anthropocentrism.

Fire in the structures of oppression and domination, freedom to nature and animals.

Until wild liberation and anarchy.

Εικόνες:

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License