ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΙΔΗΣΗ: ΟΠΟΙΟΣ/Α ΔΙΑΦΩΝΕΙ ΜΕ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ, ΘΑ ΞΥΛΟΚΟΠΕΙΤΑΙ - ΜΙΑ ΕΥΓΕΝΙΚΗ ΧΟΡΗΓΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ

Γνωρίζουμε πως η εξουσία γίνεται αδίστακτη ενάντια σε όσους/ες την αμφισβητούν και όσο πιο ισχυρή νομίζει πως είναι, τόσο επιδεικνύει την αλαζονεία της. Έως πότε όμως θα εδραιώνεται πάνω στο ψέμα; Μόνο όπλο της κοινωνίας απέναντι στην βία και την υποκρισία κράτους και κεφαλαίου είναι η έμπρακτη αμφισβήτηση τους και η άρνηση της κανονικότητας τους στον δρόμο. Γιατί όσα στημένα κατηγορητήρια, όσο ξύλο, παραπληροφόρηση, ψέματα και νέους νόμους να σπείρουν, θα είμαστε πάλι εδώ. Στον δρόμο της αλληλεγγύης, της αυτοοργάνωσης και της αντίστασης.

post image

ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΙΔΗΣΗ: ΟΠΟΙΟΣ/Α ΔΙΑΦΩΝΕΙ ΜΕ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ, ΘΑ ΞΥΛΟΚΟΠΕΙΤΑΙ - ΜΙΑ ΕΥΓΕΝΙΚΗ ΧΟΡΗΓΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ.

Την Τρίτη 25/2 κι ενώ ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε την πόλη της Κομοτηνής αιφνιδιαστικά, χωρίς κάποια ανακοίνωση πιο πριν, καλέστηκε την ίδια ημέρα συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τις πολιτικές που εφαρμόζει. Κι ενώ είχε κανονιστεί σύσκεψη με τοπικούς φορείς και καλοθελητές της περιοχής στο Επαγγελματικό και Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Κομοτηνής, έξω από αυτό 30-40 άτομα από πολιτικές συλλογικότητες της πόλης έσπαγαν την κανονικότητα. Την κανονικότητα της ανοχής, της σιωπής, της απάθειας. Αυτό μάλλον δεν άρεσε και τόσο ως εικόνα στους τοπικούς αρχόντους και στελέχη της Ν.Δ και αποφάσισαν να ρίξουν τα σκυλιά τους στην επίθεση. Μέσα σε λίγα λεπτά, τα ΜΑΤ διέλυσαν απρόκλητα με ωμή βία την συγκέντρωση έξω από το Επιμελητήριο. Αποτέλεσμα; Πάλι κατά τύχη να μην έχουμε βαριά τραυματισμένα άτομα που το μόνο που έκαναν ήταν να διαμαρτυρηθούν με μόνο όπλο την φωνή τους. Μάλλον ο πρωθυπουργός ενοχλείται αρκετά από την ύπαρξη διαφωνούντων με τα πεπραγμένα του μέσα στην κοινωνία.

Για όλα αυτά που συμβαίνουν, όμως, από το παρατεταμένο όπλο του ασφαλίτη μπροστά σε φοιτητές στην ΑΣΟΕΕ μέχρι και τις επιθέσεις των ΜΑΤ σε κατοίκους των νησιών που βίωσαν μία κατοχή από τους πιστούς υπηρέτες του κάθε κράτους -την αστυνομία, η ευθύνη βαραίνει όλα τα στελέχη του κόμματος της Νέας Δημοκρατία. Η καταστολή εδραιώνεται όσο σιωπάς για τον/την διπλανό/ή σου που ξυλοφορτώνεται από κάθε αδαή αστυνομικό. Και κάπως έτσι έρχεται για ολόκληρη την κοινωνία.

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΡΟΥΣΦΕΤΙΩΝ-ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΟΜΟΤΗΝΗ

Και για να περάσουμε στους τοπικούς άριστους της λαμογιάς και της βίας, ο περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Χρήστος Μετιός, πιστός στις παραδόσεις και στις πολιτικές του κόμματος του, είπε να ανταμείψει για τις υπηρεσίες του στον προεκλογικό αγώνα τον διαχειριστή του evrosnews.gr, Kώστα Πιτιακούδη. Kαι πως αλλιώς θα το έκανε; Φυσικά μέσω του υπέρογκου ποσού που έχει δοθεί για την “διαφήμιση” της Περιφέρειας. Σύμφωνα με δημοσίευμα της Εφημερίδας των Συντακτών ο περιφερειάρχης επέλεξε να τον ευχαριστήσει δίνοντας του το ποσό των 48.000 ευρώ με σκοπό “την προβολή της Περιφέρειας”.

Εύλογα μπορεί να αναρωτηθεί κάποιος/α για ποιο λόγο δίνεται ένα τόσο μεγάλο ποσό και αρκεί να ακολουθήσει απλά την πορεία του “γαλάζιου” διαχειριστή της ιστοσελίδας, που παράλληλα δεν ξεχνάει να φιλοξενεί και άρθρα ακροδεξιάς και ξενοφοβικής απόχρωσης. Αυτά και μόνο που έχει γράψει θα μπορούσαν να σταθούν αρκετά έτσι ώστε ο κάθε περιφερειάρχης να ντρέπεται που έχει επαφή με τέτοια άτομα πόσο μάλλον να βρίσκονται και στην ίδια παράταξη.

Την ίδια στιγμή η διαχείριση των απορριμμάτων χαρίζεται σε ιδιώτες απογειώνοντας τα δημοτικά τέλη προς όφελος τους σε όλη την περιφέρεια Α.Μ.-Θ και το Γενικό Νοσοκομείο Κομοτηνής κατασκευάζεται με λεφτά ιδιώτη παραμένοντας στον αέρα αν θα διασφαλιστεί η δημόσια λειτουργία. Κι ενώ ο περιφερειάρχης δεσμεύεται σε συμβούλια περί μη εξόρυξης χρυσού, με την κυβέρνηση της Ν.Δ να διψάει για “επενδύσεις” αλλάζοντας τροπολογίες υπέρ της Ελληνικός Χρυσός και κάθε πολυεθνικής άσχετα από τα αποτελέσματα στο περιβάλλον και στην τοπική κοινωνία. Όπως στις Σκουριές, στην Ήπειρο και στις θάλασσες του Αιγαίου και του Ιόνιου πελάγους με τις εξορύξεις υδρογονανθράκων, στην Τήνο, στα Άγραφα και σε άλλες περιοχές με τις ανεμογεννήτριες. Εμείς από την μεριά μας μαζί με την κοινωνία δεσμευόμαστε, όχι σαν κάποιος κομματικός φορέας αλλά ως μέρος της, να είμαστε σε επιφυλακή άσχετα από τις υποσχέσεις των τοπικών αρχόντων που ξέρουμε πόσο τις τιμούν όταν έρχονται οι “δημοκρατικές” εκκαθαρίσεις στο κόμμα ή τα λεφτά από την κάθε πολυεθνική. Γιατί είναι οι ίδιοι(το ίδιο κόμμα) που έφεραν ένα ολόκληρο χωριό στο ειδώλιο προκειμένου να κάμψουν την αντίσταση τους στο έργο της εξόρυξης χρυσού. Οι ίδιοι που δεν θα διστάσουν να ξαναγεμίσουν χωριά, πόλεις με ΜΑΤ για να περάσει αυτό που έχουν αποφασίσει για τον τόπο μας.

Έπειτα από τόσα χρόνια καταστρατήγησης οποιουδήποτε εργασιακού δικαιώματος, ακραίας φτωχοποίησης της κοινωνίας πετώντας την στην ανεργία και στην επισφάλεια με μισθούς πείνας χωρίς ασφάλιση, οι εξουσιαστές-κάθε χρώματος- έχουν το θράσος να τρώνε με χρυσά κουτάλια. Με κοψίματα πίτας που κοστίζουν όσα βγάζει μέσα σε 1-2 χρόνια ένας μέσος εργαζόμενος. Με επιτροπές-βολέματα κάθε φίλου των κυβερνώντων με πλουσιοπάροχες αμοιβές, κουκούλωμα σκανδάλων απειλώντας με περίσσιο θράσος σε τηλεοπτικά παράθυρα για τσακίσματα των μαρτύρων και η λίστα δεν έχει σταματημό. Καταλαβαίνουμε πως υπάρχουν δύο κόσμοι. Αυτός των ΜΜΕ που ελέγχει η κυβέρνηση που όλα πάνε καλά και από την άλλη τα πραγματικά γεγονότα που συνθέτουν την πραγματικότητα που ζούμε.

Γνωρίζουμε πως η εξουσία γίνεται αδίστακτη ενάντια σε όσους/ες την αμφισβητούν και όσο πιο ισχυρή νομίζει πως είναι, τόσο επιδεικνύει την αλαζονεία της. Έως πότε όμως θα εδραιώνεται πάνω στο ψέμα; Μόνο όπλο της κοινωνίας απέναντι στην βία και την υποκρισία κράτους και κεφαλαίου είναι η έμπρακτη αμφισβήτηση τους και η άρνηση της κανονικότητας τους στον δρόμο. Γιατί όσα στημένα κατηγορητήρια, όσο ξύλο, παραπληροφόρηση, ψέματα και νέους νόμους να σπείρουν, θα είμαστε πάλι εδώ. Στον δρόμο της αλληλεγγύης, της αυτοοργάνωσης και της αντίστασης.

ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ ΣΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ

ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ - ΝΑ ΣΠΑΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΤΡΟΜΟ

ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΟ ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΤΩΝ ΝΗΣΙΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ ΚΑΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ - ΠΛΑΙ ΣΕ ΜΕΤΑΝΑΣΤ(ΡΙ)ΕΣ

ΑΝΤΙΕΞΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ

Εικόνες:

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License