Ο τρομοϊός είναι πολύ ισχυρότερος του κωρονοϊού!

Η καινούρια πανδημία του Κορονοϊού επιδρά σε διάφορα φάσματα της κοινωνίας από την υγεία, την πολιτική, μέχρι και την οικονομία. Αποτελεί ευκαιρία για την πολιτική εξουσία να συγκαλύψει δικά της λάθη και να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη, καθως, επίσης, και για να εφαρμόσει τακτικές επιτήρησης που στρατιωτικοποιουν της κοινωνία.

post image

Ο τρομοϊός είναι πολύ ισχυρότερος του κωρονοϊού

Η καινούρια πανδημία του Κορονοϊού επιδρά σε διάφορα φάσματα της κοινωνίας από την υγεία, την πολιτική, μέχρι και την οικονομία. Στο κομμάτι της υγείας η επιστημονική κοινότητα αναφέρεται σε μια καινούρια σύνθεση ιού, με διαφορετική δομή την οποία ο ανθρώπινος οργανισμός δεν έχει ακόμα δημιουργήσει τα αντισώματα για να τον καταπολεμήσει από μόνος του.

Αυτό δεν σημαίνει πως ο πανικός που έχουν σπείρει τα ΜΜΕ και αναπαράγουμε εμείς οι ίδιοι είναι δικαιολογημένος. Οι περισσότεροι άνθρωποι που έχουν προσβληθεί από τον συγκεκριμένο ιό και έχουν αποβιώσει ανήκουν κυρίως σε ευπαθείς ομάδες. Σε μικρότερες ηλικίες υπάρχει περίπτωση άνθρωποι να έχουν νοσήσει δίχως να το έχουν καταλάβει καν (δεν το γνωρίζουμε ακόμα όπως δεν γνωρίζουμε αρκετές λεπτομέρειες και πληροφορίες για τον ιό) και μόνο ένα 2% του πληθυσμού που έχει προσβληθεί, κατέληξε.

Κοινές γρίπες στην Ελλάδα σκοτώνουν πολύ περισσότερο κόσμο κάθε χρόνο σε σχέση με τον κορονοϊό. Επομένως, μέχρι να κυκλοφορήσει το οποιοδήποτε αντίδοτο ή εμβόλιο, πρέπει να τηρούμε τους απλούς κανόνες υγιεινής όπως λειτουργούμε σε κάθε γρίπη ή ιό.

Ο πανικός και η συνεχή έλευση σε νοσοκομεία χωρίς ουσιαστικό λόγο μπορεί να προκαλέσει μεγάλο πρόβλημα στην λειτουργία και την αντιμετώπιση των κρουσμάτων λόγω του ελλιπές προσωπικού και των πενιχρών μέσων που διαθέτει. Η άσκοπη χρήση μασκών και αντισηπτικών μόνο τις εταιρίες παραγωγής μπορεί να ωφελήσει και όχι εμάς τους ίδιους.

Όσον αφορά στο πολιτικό κομμάτι, είναι μια ευκαιρία (ειδικά για την Ελλάδα) για την πολιτική εξουσία ώστε με την ανάδειξη του συγκεκριμένου θέματος να συγκαλύψουν δικά τους λάθη και ευκαιριακά να εκμεταλλευτούν τον αποπροσανατολισμό της κοινωνίας ψηφίζοντας ότι θέλουν να περάσουν αναίμακτα.

Απτό παράδειγμα η κατάργηση της 13ης σύνταξης, ενώ όλα τα ΜΜΕ ασχολούνται με το αν θα γίνει το καρναβάλι στην Πάτρα ή αν θα μπουν φυλακή 2 χρόνια όσοι καρναβαλιστούν. Αυτές είναι χρόνιες πρακτικές που το κράτος χρησιμοποιεί, το να ψηφίζονται δηλαδή πράγματα που πιθανόν να έφερναν κοινωνική κατακραυγή την ώρα που η κοινή γνώμη αποπροσανατολισμένη απασχολείται με κάτι άλλο.

Επιπροσθέτως, υπάρχουν πολλές διακυμάνσεις στο οικονομικό κομμάτι διότι ένα μεγάλο μέρος της αγοράς πλήττεται γιατί μεγάλο μέρος του πληθυσμού κλείνεται στα σπίτια του, ενώ λίγες εταιρίες-μεγαθήρια στον κλάδο- εκμεταλλεύονται την κατάσταση για την προώθηση συγκεκριμένων προϊόντων κερδοσκοπώντας και επενδύοντας πάνω στον φόβο.

Τέλος, μια ανάλυση πιο βαθιά, αλλά επιδερμική ακόμα, του Raúl Zibechi, ο οποίος μιλά για την στρατιωτικοποίηση της κρίσης αυτής.

Αντικρίζουμε για πρώτη φορά σε μια επιδημία να πλήττεται τόσο πολύ η ελεύθερη μετακίνηση και να αυστηροποιείται το καθεστώς επιτήρησης. Συνήθως μπαίνουν σε καραντίνα όσοι άνθρωποι νοσούν και όχι οι υγιείς.

Αυτή η πρακτική που χρησιμοποίησε η Κίνα πρώτη, και ξέρουμε πολύ καλά το καθεστώς επιτήρησης που υπάρχει ήδη από τα εκατομμύρια των καμερών στο δρόμο που έχουν μέχρι και ανάλυση συμπεριφοράς, είναι ένα κοινωνικό πείραμα για το πώς οι ανώτερες κοινωνικές τάξεις θα μπορέσουν να διαχειριστούν τους από τα κάτω σε περιόδους κρίσης και αμφισβήτησής τους. Άνθρωποι υγιείς ζουν φυλακισμένοι στα ίδια τους τα σπίτια και, το σημαντικότερο, με δική τους πρωτοβουλία. Η τιμωρία ελοχεύει για όποιον κυκλοφορεί, δεν φοράει μάσκα ή γάντια για να πατήσει τα κουμπιά ενός ανελκυστήρα.

Έτσι φτάνουμε στο συμπέρασμα ότι με αυτόν τον ιό παρέχεται η ευκαιρία για ένα κοινωνικό πείραμα, για το πώς θέλουν οι εξουσιαστές μας να λειτουργούμε σε περιόδους κρίσης. Αναλόγως θα μπορούν πολύ εύκολα να αποφευχθούν ακόμα και διάφορες εξεγέρσεις ή επαναστάσεις που σκοπός τους θα είναι η σύγκρουση και η αμφισβήτηση της εξουσίας όπως στην Χιλή. Αυτό το πείραμα συμφέρει όχι μόνο την Κίνα αλλά όλες τις κοινωνικές ελίτ που υπάρχουν ώστε να μπορούν να διαχειρίζονται τα πλήθη σε παρόμοιες καταστάσεις.

Δεν είμαστε ούτε γιατροί ούτε αυθεντίες για να κάνουμε την εργαστηριακή ανάλυση του ιού, αυτό το έχουν επωμιστεί άλλοι άνθρωποι πολύ πιο ικανοί. Εκείνο που εμείς παρατηρούμε με βάση τα δεδομένα που έχουμε είναι πως ο τρόμος ενός, ώρες τώρα, όχι τόσο επικίνδυνου ιού μπορεί να προκαλέσει τεράστιο πρόβλημα στην δομή της κοινωνίας μας και των συνειδήσεών μας .

Με αυτές τις πρακτικές που χρησιμοποιούν, λόγω της άγνοιάς μας, είμαστε επιρρεπείς στην χειραγώγηση με αποτέλεσμα ασυνείδητα να μας οδηγούν στην όλο και περισσότερο απομόνωσή μας από το σύνολο, διότι ξέρουν πολύ καλά πως η συσπείρωσή μας είναι η μέγιστη απειλή για εκείνους.

Το δικό μας χρέος είναι να βρούμε πως θα αντιμετωπίσουμε τέτοιες καταστάσεις. Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι ο καπιταλισμός στην ιστορική του πορεία διέρχεται κρίσεων διαφόρων ειδών και οι κυβερνήσεις ετοιμάζονται για παν ενδεχόμενο.

Εμείς πρέπει να αντισταθούμε και να μην επιτρέψουμε κανένα καθεστώς επιτήρησης, καμιά στρατιωτικοποίηση της κοινωνίας, κανένας απολύτως περιορισμός .

Όσο οι εξουσιαστές χτίζουν τις φυλακές μας πρέπει να μάθουμε να τις καταστρέφουμε, έως ότου τα εργαλεία που έχουν για να δημιουργούν αυτές τις φυλακές να βρεθούν στα χέρια μας και με την αυτοδιαχείριση να χτίσουμε την κοινωνία που εμείς οραματιζόμαστε.

Αναρχική Συλλογικότητα Μασόβκα

Εικόνες:

από Κωστας 12/03/2020 12:16 μμ.


Προσοχη με αυτα που γραγετε ρε παιδια. "μόνο ένα 2% του πληθυσμού που έχει προσβληθεί, κατέληξε". Η Ισπανική γρίπη έιχε ίδιο  ποσοστό θνησιμότητας και είχε εκατομμύρια νεκρούς. Η απλή γρίπη εχει πολύ χαμηλότερη θνησιμότητα. Θα μας πάρουν με τις πέτρες και θα έχουν και δίκιο. 


Ο κορωνοιός είναι ηπιότερη ασθένεια από την Ισπανική γρίπη του 1918 που αναφέρεσαι. Η υψηλή μεταδοτικότητα δεν είναι ανάλογη της θνησιμότητας και το κείμενο της μασοβκα αυτό ακριβώς επισημαίνει. Το 2% είναι μικρό ποσοστό και θα αρχίσει να συρρικνώνεται εξαιτίας της πρόληψης και της αναβάθμισης των μηχανισμών αντιμετώπισης. Το υπάρχον ποσοστό θανάτων είναι αποτέλεσμα της άγνοιας για την μορφολογία του ιού και την καθυστερημένη ανάληψη πρωτοβουλιών. Διαμορφώθηκε με το χτύπημα ευάλωτων κοινωνικών ομάδων που εξακολουθούν να βρίσκονται υπό τον κίνδυνο της νόσου και θα πρέπει να προσέχουν ιδιαίτερα.

Η επιστήμη της υγείας είναι πιο ανεπτυγμένη 100 χρόνια μετά την πανδημία της ισπανικής γρίπης. Η εργαλειοποίηση του ιού για την προώθηση πολιτικής ατζέντας δεν είναι κάτι άγνωστο ή πρωτόγνωρο. Η τρομοκράτηση του κόσμου δεν συμβάλλει στην συλλογική αντιμετώπιση του κινδύνου που συνοδεύει τον υιό, αντίθετα δημιουργεί ευνοικό έδαφος για την καλλιέργεια μιας συνθήκης περιορισμού ελευθεριών και περαιτέρω χειραγώγησης.

Ο "ανθρωπισμός" των κυβερνήσεων για την δημόσια υγεία ζέχνει φιλελεύθερη αστική φασιστίλα. Αυτοί που διαλύουν το σύστημα υγείας είναι και αυτοί που θα κυκλοφορήσουν τα εμβόλια "από πάνω προς τα κάτω" με ταξικά κριτήρια. Κινηματικά είναι ευκαιρία να αναδείξουμε την υποκρισία του συστήματος και τον αντικοινωνικό του χαρακτήρα με αφορμή την διαχείριση της πανδημίας.

Υγεία και Λευτεριά.

από Νοσοκόμα. 13/03/2020 9:21 πμ.


Εδώ μάλιστα υπάρχει άρθρο αντιεμβολιαστικης προπαγάνδας με αυτόνομο πασαλειμα:

http://www.antifascripta.net/%CE%B2%CE%B9%CE%B2%CE%BB%CE%B9%CE%BF%CE%B8%CE%AE%CE%BA%CE%B7/%CE%91%CF%85%CF%84%CE%BF%CE%BD%CE%BF%CE%BC%CE%AF%CE%B1/tabid/94/Default.aspx

Συντρόφισσες και σύντροφοι δεν είναι αστείο. Αν δεν γνωρίζετε μη γράφετε για πράγματα που δε κατανοείτε. Ο κορονοιος σε ποσοστό θνησιμότητας είναι πολλαπλά πιο επικίνδυνος από τη γριππη

Καλή η ιδεολογία κακή η ιδεοληψία

από coron@virus 13/03/2020 7:51 μμ.


Ευτυχώς που τα γραπτά μένουν:

"Κοινές γρίπες στην Ελλάδα σκοτώνουν πολύ περισσότερο κόσμο κάθε χρόνο σε σχέση με τον κορονοϊό. Επομένως, μέχρι να κυκλοφορήσει το οποιοδήποτε αντίδοτο ή εμβόλιο, πρέπει να τηρούμε τους απλούς κανόνες υγιεινής όπως λειτουργούμε σε κάθε γρίπη ή ιό."

Στην Ιταλία, μια χώρα ολόκληρη σε (σχεδόν) καραντίνα, σε μία ημέρα 250 νεκροί και 2.547 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα. Και οι αριθμοί θα συνεχίσουν να ανεβαίνουν για πολλές μέρες ακόμα, μέχρι να αρχίσουν τα πρωτοφανή μέτρα να τους κάμπτουν.

Αλλά κάποιοι θέλουν να μας πείσουν ότι πρόκειται για μια απλή γρίπη...

από Εγώ 14/03/2020 2:50 μμ.


Κάποιοι φοβικοί επιτίθενται κατά του άρθρου εδώ. Ξυπνάτε!

Είτε έχουμε βιολογικό πόλεμο είτε πρόκειται για fake news, η ουσία είναι ο εκφασισμός της καθημερινότητας, ο θάνατος της παρέας, του βιβλίου, των βιβλιοθηκών και της φύσης,

ο πλουτισμός των τραπεζών και των εταιρειών φαρμάκου, καθαριστικών, σουπερμάρκετ, ηλεκτρονικών προϊόντων και υπηρεσιών, το e-commerce.

Προωθείται επίσης η ηλεκτρονική διακυβέρνηση-αγορά-εργασία-εκπαίδευση, με όλες τις τραγικές συνέπειες της εικονικής πραγματικότητας και του net στα χέρια των ισχυρών. Το πρώτο βήμα θα είναι μαζικές απολύσεις σε όλες τις υπηρεσίες, αρχής γενομένης από όσους αντιστέκονται και όσους περισσεύουν.

Ο ζαλισμένος (και γκαβός) μαθητής μπροστά στον Η/Υ θα διαγράφεται αν δεν είναι on line, αν δεν ανταποκρίνεται στα τεστ, αν δεν πληρώνει δίδακτρα και δεν έχει laptop, προστατευμένο κιόλας. Ο εργαζόμενος γονέας θα πληρώνει και για να αφήσει κάπου το παιδί, αν αυτό δεν μπορεί να μείνει μόνο του.

Και επιδιώκουν να καμφθεί κάθε αντίσταση, ατομική και συλλογική.

από δεν έχω τηλεόραση 15/03/2020 2:07 πμ.


Οι νεκροί από τον κορονοϊό παγκοσμίως είναι γύρω στους 5.000 μέχρι τώρα, ενώ κάθε χρόνο οι νεκροί από την κοινή εποχική γρίπη, για την οποία κατά κανόνα αδιαφορούμε, κυμαίνονται μεταξύ 250.000 και 650.000. Επίσης οι περίπου 3.000 νεκροί της Κίνας, σε πληθυσμό 1,5 δισεκατομμυρίων, αντιστοιχούν σε περίπου 20 νεκρους στον πληθυσμό της Ελλάδας, δηλαδή τίποτα.

Εδώ φέτος έχουμε περισσότερους από 90 νεκρούς από γρίπη, για τους οποίους δεν μιλάει κανείς, ενώ γίνεται χαμός για τρεις νεκρούς ηλικιωμένους απο κορονωϊό, ο ένας εκ των οποίων ενενηντάχρονος. Δηλαδή πόσο περίμενε να ζήσει;

Τα μέτρα προκαλούν περισσότερη ζημιά από τον ίδιο τον ιό. Μια νηφάλια αντιμετώπιση του προβλήματος θα ήταν απλά να χαλαρώσουμε και να αποδεχτούμε τη σκληρότητα της φύσης. Όσοι λίγοι είναι να πεθάνουν θα πεθάνουν, οι υπόλοιποι θα το περάσουν σαν μια κλασική ίωση και θα αναπτύξουν αντισώματα για την επόμενη φορά. Έτσι είναι η ζωή.

Ελπίζω ότι όλο αυτό είναι απλά μια παγκόσμια άσκηση ελέγχου του πληθυσμού και κάποια στιγμή, αφού βγάλουν τα συμπεράσματά τους, θα το λήξουν. Διαφορετικά, αν το πάνε μέχρι τέρμα, καλώς ήλθατε στη νέα τάξη πραγμάτων: παγκόσμιος στρατιωτικός νόμος, ψηφιακός έλεγχος των πάντων, απομόνωση και υγιεινιστική δικτατορία επ αόριστον.

Σε κάθε περίπτωση είναι διασκεδαστική αυτή τη διαταραχή της κανονικότητας και απολαυστικός ο πανικός των φοβισμένων τηλεθεατών. Ήρθε το τέλος του κόσμου!

από Σύντροφος Γιατρός 15/03/2020 2:56 μμ.


Δεν ξέρω πόσο τιμάει κάποιους εδώ να χρησιμοποιούν τα επιχειρήματα του Τραμπ όπως διατυπώθηκαν πριν λίγες βδομάδες (ότι πολύ περισσότεροι πεθαίνουν από κανονική γρίπη και ότι αυτή η ιστορία δεν είναι πραγματική) ή την λογική του δεξιού Βρετανού πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον (ότι πρέπει να αφήσουμε αυτή την επιδημία να εξαπλωθεί με τίμημα να έχουμε πολλούς νεκρούς αλλά με κέρδος την γενική ανοσία του πληθυσμού) διανθισμένη με θεωρίες συνωμοσίας ότι αυτό είναι μία άσκηση ελέγχου του πληθυσμού. Γενικότερα οι ο αναρχικός χώρος δεν θρέφεται με τέτοιες εξωφρενικές θεωρίες συνομωσίας. Είναι η ακροδεξιά που συνήθως στηρίζεται σε αυτές ακριβώς γιατί δεν την ενδιαφέρει να αναλύσει μία σύνθετη χαοτική πραγματικότητα αλλά να προβάλει έναν φαντασιακό κόσμο όπου όλα κινούνται από σκοτεινά παγκόσμια κέντρα και εμείς είμαστε τα παθητικά θύματα τους.

Η πραγματικότητα με τον κορονοΐό είναι πολύ διαφορετική. Καταρχήν πρόκειται για μια αρρώστια που έχει δέκα με τριάντα φορές μεγαλύτερη θνησιμότητα από την πιο επιθετική γρίπη και δέκα φορές πιο εύκολη μετάδοση. Η Ιταλία με περίπου 20 χιλιάδες κρούσματα έχει ήδη περίπου 1500 νεκρούς. Η λογική ότι οι περισσότεροι νεκροί είναι από ευάλωτες ομάδες και δεν θα πρέπει να μας απασχολούν έρχεται απευθείας από φασιστικές νοοτροπίες που προωθούν την επιβίωση των ισχυρών και είναι ντροπή να υιοθετείται από αναρχικούς. Επιδημιολόγοι έχουν υπολογίσει ότι αν αυτός ο ιός αφεθεί ελεύθερος να μολύνει όλο τον παγκόσμιο πληθυσμό τότε οι νεκροί μπορούν να φτάσουν και να ξεπεράσουν τα 100 εκατομμύρια. Καμία σχέση δηλαδή με τους νεκρούς που έχουμε κάθε χρόνο από όλα τα άλλα είδη της γρίπης.

Η θεωρία συνωμοσίας περί άσκησης ελέγχου του πληθυσμού δεν στέκει σε καμία περίπτωση αν λάβουμε υπόψη τι  τεράστια ζημιά έχει ήδη προκαλέσει αυτή η επιδημία στο παγκόσμιο καπιταλιστικό σύστημα. Ολόκληροι κλάδοι γονατίζουν, η παγκόσμια αλυσίδα παραγωγής σπάει και είδαμε στα χρηματιστήρια να γίνεται κραχ πολύ χειρότερο από αυτό του 2008 και σε πολύ μικρότερο χρόνο. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι η εξουσία δεν χρησιμοποιεί την επιδημία για τους δικούς της λόγους. Το κάνει όπως παραδοσιακά το κάνει σε κάνει σε κάθε κρίση. Δικαιώματα θα σαρωθούν, ο καπιταλισμός της επιτήρησης αυξάνεται, η καλλιέργεια του φόβου της δίνει νέα νομιμοποίηση. Όμως το να μπερδεύουμε το αίτιο με το αιτιατό ισοδυναμεί με το να αρνούμαστε την ίδια την πραγματικότητα και να την αντικαθιστούμε με κίβδηλες θεωρίες συνωμοσίας. Αυτό όπως έγραψα αρμόζει στους ακροδεξιούς, όχι στους αναρχικούς.

Το γιατί ξέσπασε αυτή η επιδημία, διαφωτιστικό είναι ένα βιβλίο του Mark Honigsbaum "The Pandemic Century" όπου αναλύεται ιστορικά και βιοκοινωνιολογικά πως οι απότομες μεταβολές και καταστροφές στο οικοπεριβάλλον και η ακατάσχετη αστικοποίηση αλλάζει τις δυναμικές ισορροπίες στα μικροβίωμα και στις μεταλλάξεις των ιών φέρνοντας νέους ιούς και ασθένειες που ήταν πριν άγνωστες. Η ίδια η ισπανική γρίπη του 1918 που σκότωσε 50 εκατομμύρια ανθρώπους ήταν συνέπεια αυτών των κατακλυσμικών αλλαγών όπως δρομολογήθηκαν από τον πρώτο παγκόσμιο πόλεμο. Το βιβλίο έχει γραφτεί πριν από τον κορονοΐό αλλά παραμένει οδηγός για το τι συμβαίνει τώρα. 

Η σημερινή επιδημία είναι πραγματική και φρικτή. Τα συμπτώματα για μεγάλη μερίδα είναι αποτρόπαια και βασανιστικά. Έχουμε ευθύνη να την αποκρούσουμε και να την αντιμετωπίσουμε με αίσθημα αλληλεγγύης προς τις ευάλωτες ομάδες. Κι αν η εξουσία αποζητά να επωφεληθεί από αυτή εμείς έχουμε τους λόγους μας να αναδείξουμε την άλλη πλευρά που πονάει την εξουσία. Την πλευρά της αλληλεγγύης, της ανθρωπιάς και της κοινής δράσης. Το βασικό αξίωμα του νεοφιλελευθερισμού ότι ο καθένας είναι μόνος του σε ανταγωνιστική σχέση με τους άλλους σπάει. Αν μας βάλουν σε καραντίνα όπως στην Ιταλία ας τραγουδάμε επαναστατικά τραγούδια. Ας είμαστε σε διαρκή επαφή με τηλέφωνα και ίντερνετ με όλους και ας συσφίξουμε τις σχέσεις μας με κάθε τρόπο. Η εξουσία τρέμει το μετά και την οικονομική κατάρρευση που έρχεται. Ας βάλουμε στο μυαλό μας ότι μετά τον κορονοΐό έρχεται η εξέγερση. Το σύστημα τους είναι ευάλωτο και μακριά από το πιστεύουμε ότι όλο αυτό είναι ένα τεράστιο συνομωτικό παιχνίδι κάποιων σκοτεινών κέντρων ας δούμε ότι τώρα είναι πιο ευάλωτοι από ποτέ. Το σύστημα τους είναι τόσο σαθρό που ένας ιός το βάζει σε κίνδυνο.

Αισιοδοξία, δύναμη, αλληλεγγύη. Η ώρα της παγκόσμιας εξέγερσης ζυγώνει κι ας ετοιμαστούμε ανάλογα. Αυτές οι μάσκες που αγοράζουμε θα χρησιμοποιηθούν σε λίγο στις διαδηλώσεις μας. Αυτή η συμπίεση ενέργειας θα φέρει ένα ξέσπασμα που ούτε καν ονειρευόμαστε.

από η τηλεόραση βλάπτει 16/03/2020 9:43 πμ.


Ας τα πάρουμε ένα-ένα:

"Δεν ξέρω πόσο τιμάει κάποιους εδώ να χρησιμοποιούν τα επιχειρήματα του Τραμπ όπως διατυπώθηκαν πριν λίγες βδομάδες (ότι πολύ περισσότεροι πεθαίνουν από κανονική γρίπη και ότι αυτή η ιστορία δεν είναι πραγματική) ή την λογική του δεξιού Βρετανού πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον (ότι πρέπει να αφήσουμε αυτή την επιδημία να εξαπλωθεί με τίμημα να έχουμε πολλούς νεκρούς αλλά με κέρδος την γενική ανοσία του πληθυσμού)"

Αν ήσουν επιστήμονας θα ήξερες ότι η αλήθεια μιας θέσης δεν εξαρτάται από το ποιος την είπε (π.χ. ο Τραμπ) αλλά από πράγματα όπως αν αντιστοιχεί στην πραγματικότητα, αν στηρίζεται επαρκώς από εμπειρικά τεκμήρια και αν προκύπτει ως συμπέρασμα έγκυρου συλλογισμού με αληθείς προκείμενες. Η θέση μου βασίζεται σε συγκεκριμένους πραγματικούς αριθμούς τους οποίους βρίσκεις εύκολα με μια αναζήτηση και οι οποιοι δείχνουν ότι μέχρι τώρα (διότι το μέλλον είναι αδιάγνωστο και μόνο υποθέσεις μπορούμε να κάνουμε), η κοινή εποχική γρίπη, για την οποία υπάρχει εμβόλιο και η οποία περιορίζεται από τα ίδια μέτρα που περιορίζουν τον κορονοϊό, έχει προκαλέσει σαφέστατα περισσότερους θανάτους.

"διανθισμένη με θεωρίες συνωμοσίας ότι αυτό είναι μία άσκηση ελέγχου του πληθυσμού. Γενικότερα οι ο αναρχικός χώρος δεν θρέφεται με τέτοιες εξωφρενικές θεωρίες συνομωσίας. Είναι η ακροδεξιά που συνήθως στηρίζεται σε αυτές ακριβώς γιατί δεν την ενδιαφέρει να αναλύσει μία σύνθετη χαοτική πραγματικότητα αλλά να προβάλει έναν φαντασιακό κόσμο όπου όλα κινούνται από σκοτεινά παγκόσμια κέντρα και εμείς είμαστε τα παθητικά θύματα τους."

Δεν πρόκειται για καμία εξωφρενική θεωρία συνωμοσίας. Αμφισβητείς ότι αυτή τη στιγμή ζούμε τον παγκόσμιο υγιεινιστικό ολοκληρωτισμό; Αυτό είναι ωμή πραγματικότητα, δεν είναι θεωρία. Και στο βαθμό που πάντα θα υπάρχουν ιοί (ενώ, επιπλέον, από ό,τι φαίνεται η ζέστη δεν αναχαιτίζει τον κορωνοϊο) αυτή η κατάσταση δείχνει ότι θα συνεχιστεί για πάντα και θα γίνεται όλο και πιο ολοκληρωτική. Δεν χρειάζεται κάποια ιδιαίτερα σκοτεινή συνωμοσία, αρκεί η βούληση των κρατών να κρατούν απόλυτα ελεγχόμενο τον πληθυσμό, από τη στιγμή που έχουν την αφορμή που ζητούσαν, και ο μιμητισμός μεταξύ κυβερνήσεων. Βάλε και τα ιατρικά και φαρμακευτικά τραστ. Τα πρόσκαιρά κραχ είναι ασήμαντες απώλειες σε σύγκριση με το αναμενόμενο όφελος για το κράτος και τον καπιταλισμό από το νέο τρόπο ζωής που επιβάλλουν στην ανθρωπότητα. Έτσι και αλλιώς όμως, όποιος αρνείται ότι συνωμοσίες, μυστικές εταιρείες, κλίκες, λόμπι και τραστ παίζουν στην ιστορία ρόλο σημαντικό όσο και οι μάζες, είναι απλά αφελής και ανιστόρητος. Δεν έχεις ακούσει, π.χ., για τον καίριο ρόλο των μασονικών στοών στη γαλλική, την αμερικανική και την ελληνική επανάσταση (φιλική εταιρεία) ή για το συνωμοτικό, πραξικοπηματικό, νετσαγεφικό ρόλο των μπολσεβίκων στη ρωσική επανάσταση; Παθητικό θύμα είσαι εσύ, που ακολουθείς τυφλά ό,τι σου σερβίρουν η τηλεόραση και το κράτος και μας τα αναπαράγεις εδώ πέρα.

"Η Ιταλία με περίπου 20 χιλιάδες κρούσματα έχει ήδη περίπου 1500 νεκρούς."

Η Ιταλία έχει πληθυσμό περίπου 60.500.000. Με την απλή μέθοδο των τριών, οι 1.500 νεκροί της αντιστοιχούν στον πληθυσμό της Ελλάδας σε περίπου 260 νεκρούς, ενώ πέρυσι τέτοιον καιρό είχαμε 120 νεκρούς από εποχική γρίπη. Μικρή η διαφορά και σιγά την τραγωδία.

"Η λογική ότι οι περισσότεροι νεκροί είναι από ευάλωτες ομάδες και δεν θα πρέπει να μας απασχολούν έρχεται απευθείας από φασιστικές νοοτροπίες που προωθούν την επιβίωση των ισχυρών και είναι ντροπή να υιοθετείται από αναρχικούς."

Η διαπίστωση οτι οι ασθενείς οργανισμοί τείνουν να πεθαίνουν ενώ οι ισχυροί οργανισμοί τείνουν να επιβιώνουν και αναπτύσσουν αντισώματα δεν είναι αξιολογική κρίση αλλά ουδέτερη εμπειρική παρατήρηση. Δεν υπάρχει κάποιο "πρέπει", απλά έτσι είναι ο κόσμος. Η ζωή είναι σκληρή και ανελέητη. Αφού, όπως λες, είσαι γιατρός, θα το ξέρεις αυτό. Η αποδοχή αυτής της πραγματικότητας και η συμφιλίωση με τον πόνο, τη σκληρότητα της ζωής και το αναπόφευκτο του θανάτου έρχονται απευθείας από τη φιλοσοφία των αρχαίων Στωικών, οι οποίοι, παρεμπιπτόντως, ήταν από τους πρώτους αναρχικούς στην ιστορία.

Από την άλλη πλευρά, δεν ξέρω τί σχέση θα μπορούσαν να έχουν ποτέ οι αναρχικοί με την επιδίωξη της επιβίωσης με κάθε κόστος, ακόμη και αν αυτό σημαίνει απόλυτη στέρηση της ελευθερίας και παγκόσμιος ολοκληρωτισμός.

Όποιος φοβάται τον κορονοίό, φοβάται να ζήσει.

(Άλλωστε κανείς δεν θα βγει ζωντανός από εδώ μέσα!)

από κάτι άλλο μάλλον βλάπτει περισσότερο... 16/03/2020 11:09 μμ.


Μετά λέμε για τον ανορθολογισμό των πάσης θρησκείας πιστών... Ή για αυτούς που πίστευαν στον "υπαρκτό σοσιαλισμό"...

Το καταπληκτικό δε είναι ότι οι πλέον ανορθολογικές μπαρούφες, θεωρούνται ότι στηρίζονται σε "εμπειρικά τεκμήρια" και "συμπέρασμα έγκυρου συλλογισμού με αληθείς προκείμενες". Ουάου...

Η "θέση" ότι πρόκειται για μια λίγο πιο βαριά γρίπη και ότι "Μικρή η διαφορά και σιγά την τραγωδία", στερείται κάθε λογικής γιατί:

1) τα στατιστικά με τους νεκρούς από τη γρίπη είναι σε 1 ολόκληρο χρόνο ή έστω μια σεζόν αρκετών μηνών, όχι σε μερικές εβδομάδες. Η Ιταλία τις τελευταίες μέρες έχει περίπου 350 νεκρούς την ημέρα. Και αυτό θα συνεχιστεί για πολλές ημέρες ακόμα, ίσως για κάποιες μέρες και να αυξηθεί, κι αυτό παρά τα πρωτοφανή μέτρα. Απ' όσο ξέρω, η Ιταλία δεν έχει συνήθως 350 νεκρούς τη μέρα από γρίπη...

Όσο για την Ελλάδα, κοντός ψαλμός... Είμαστε απλά 1-2 βδομάδες πίσω...

2) αν παίρνονταν τέτοια πρωτοφανή μέτρα, όπως αυτά που καλώς ή κακώς παίρνονται τώρα σε διάφορες χώρες, τότε οι θάνατοι από τη γρίπη τα προηγούμενα χρόνια θα ήταν ελάχιστοι. Επομένως δεν μπορούμε να συγκρίνουμε ανόμοια πράγματα και καταστάσεις.

3) ο κίνδυνος δεν είναι από τη "θνησιμότητα" ή θνητότητα ή από την μεταδοτικότητα ξεκομένα. Αλλά απο το συνδυασμό της όποιας θνητότητας, μεταδοτικότητας, (σε επίπεδα μετρημένα υπό συνθήκες χωρίς πρόληψη και θεραπεία) και του γεγονότος ότι προς το παρόν δεν υπάρχει ούτε εμβόλιο ούτε φάρμακο, και αυτά θα αργήσουν πολλούς μήνες, αν όχι χρόνια. Γιατί ακριβώς για την γρίπη υπάρχει και εμβόλιο και φάρμακα, ενώ προς το παρόν για τον κοροναϊό δεν υπάρχει τίποτα από τα δύο.

Και αυτό είναι που μας καθιστά, τουλάχιστον προς το παρόν, και πολύ πιο υπεύθυνους για τους άλλους, και ιδιαίτερα τους πιο ευάλωτους και ευάλωτες. Οι περισσότεροι άνθρωποι, τουλάχιστον σε αυτόν τον τόπο, που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες έχουν τη δυνατότητα π.χ. να κάνουν αντιγριπικό εμβόλιο. Αν δεν πάνε γιατί είναι "ψεκασμένοι" αντιεμβολιαστές, είναι δική τους επιλογή. Εν προκειμένω όμως οι ευπαθείς ομάδες δεν έχουν επιλογή, προς το παρόν. Γι' αυτό ο καθένας έχει ευθύνη να προστατεύσει τους πιο ευάλωτους.

Αλλά δυστυχώς κάποιοι δεν αρέσκονται στους Στωικούς, αλλά μάλλον σε λογικές "Καιάδα"...

από εσύ θα ξέρεις καλύτερα 17/03/2020 1 πμ.


Θα προσπαθήσω να στο θέσω με απλά λόγια, για να με καταλάβεις:

Ας υποθεσουμε, για χάρη της συζήτησης, ότι ο κορονοϊός είναι πιο επικίνδυνος από τη γρίπη.

Το ζήτημα ειναι τί θετεις ως υψηλότερη προτεραιότητα: την ασφάλεια/επιβίωση (με τίμημα την απολυτη απομόνωση, την καραντινοποιηση των ανθρώπινων σχέσεων και τον ολοκληρωτικό έλεγχο από το κράτος) ή την ελευθερία (ρισκάροντας την ασφάλεια/επιβίωση);

Οι παλιοί έλεγαν: Καλύτερα μιας ώρας ελεύθερη ζωή παρά 40 χρόνια σκλαβιά και φυλακή.

Και, επίσης: Ελευθερία ή Θάνατος.

από προσέγγιση 17/03/2020 1:44 πμ.


Θεωρητικά μιλάμε για κάπου 50 εκατομμύρια νεκρούς μόνο στην Ευρώπη, με βάση τους εξείς πραγματικούς υπολογισμούς:

Στην γρίπη το ποσοστο θνητότητας κυμαίνεται μεταξύ 0,1% και 0,2% στο σύνολο των κρουσμάτων. Αν φέτος πέθαναν από την γρίπη 200 άτομα, αυτο σημαίνει ότι αρρώστησαν το πολύ 1.000.000 άτομα.

Το ποσοστό πεθαμού στον κορώνα είναι μεταξύ 2% με 3,5%. Αν πάρουμε υπόψη ότι θα νοσήσουν το 80% του πληθυσμού, όπως υπολογιζεται, δηλ. σε έναν πληθυσμό 10 εκατομμύρια τα 8 εκ. θα νοσήσουν, θα έχουμε μα απώλεια θεωρητικά τουλάχιστον 240.000 ατόμων. Λέμε θεωρητικά διότι ένα ΄άλλο 17% θα έχει βαριά συμπτώματα που χρειάζονται νοσοκομειακη περίθαλψη. 17% ίσον 1.360.00 εκατομμύρια βαριά.

Καθώς το σύστημα υγείας δεν μπορεί να ανταπεξέλθει σε αυτόν τον όγκο των 1.360.000 +230.000 ισον στρογγυλά 1.500.000 ασθενών,  θα καταρεύσει, και επομένως από τους 17% βαριά αρρωστους, ένα ποσοστό θα περάσει στο 2 με 3,5 %.

Στην καλυτερη των περιπτώσεων υπολογίζουμε δηλ. τουλάχιστον 1 εκ. νεκρούς, καθώς ο ιός μπορεί να προσβάλλει και ολόκληρο τον πληθυσμό.

Αν πάρουμε τώρα τον πληθυσμό της Ευρώπης, ας πούμε 500 εκατομμύρια, δηλ. 50πλασιάσουμε τα νούμερα, μιλάμε για 50 εκατομμύρια νεκρούς τουλάχιστον.

Επιπλέον τα στοιχεία λενε, ότι αν τον περάσεις, δεν σημαίνει ότι έχεις αναπτύξει αντισώματα και δεν τον κολάς ξανα, αλλά ότι μπορείς μετα από ορισμένες εβδομάδες να τον ξαναπεράσεις.

από έγχρωμη τιβι - ασπρόμαυρη ζωή 17/03/2020 12:09 μμ.


Κανείς δεν μίλησε για Καιάδα. Όσοι φοβούνται τον κορωνοϊό (ανεξαρτήτως του αν ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες ή όχι), έτσι κι αλλιώς, και πριν, ήταν και είναι ελεύθεροι να κλειστούν για πάντα στο σπίτι τους, να φορούν μάσκα 24 ώρες τη μέρα και να πλένουν τα χέρια τους κάθε 5 λεπτά. Οι υπόλοιποι, που δεν είμαστε φοβικοί (ανεξαρτήτως του αν ανήκουμε σε ευπαθείς ομάδες ή όχι) γιατί θα πρέπει να ανεχτούμε αυτή την ιδρυματοποίηση της ζωής μας;

Κάθε χρόνο μας τα έπρηζαν με κάποιον ιό για να πουλάνε εμβόλια οι φαρμακευτικές εταιρείες. Τελικά τους έκατσε ο ιδανικός για να κάνουν το υγιεινιστικό πραξικόπημά τους. Δεν βλέπετε ότι όλο αυτό είναι απλά μια παραφουσκωμένη δικαιολογία για να επιβάλλουν ένα παγκόσμιο ολοκληρωτισμό, μπροστά στον οποίο η ναζιστική Γερμανία και η ΕΣΣΔ θα μοιάζουν με ελευθεριακές ουτοπίες; Και εκμεταλλεύονται τις φοβίες των ανθρώπων (π.χ. το φόβο του θανάτου) για να πετύχουν την οικειοθελή υποδούλωσή τους, στο όνομα της μικροαστικής αξίας της επιβίωσης με κάθε κόστος.

Και εσύ, αυτοαποκαλούμενε "σύντροφε γιατρέ", κάνεις ό,τι μπορείς εδώ μέσα για να ενισχύσεις αυτή την τρομοκρατική προπαγάνδα, εξυπηρετώντας στην πράξη, και ανεξάρτητα από τις προθέσεις σου (την αγνότητα των οποίων αμφισβητώ όπως και να'χει), τη νέα τάξη πραγμάτων.

Ακόμη και αν ισχύουν οι αυθαίρετες προβλέψεις σου, είναι προτιμότερο (από μια αναρχική/ελευθεριακή οπτική γωνία) να έχουμε 100 εκατομμύρια νεκρούς παρά να ανεχτούμε την απόλυτη στρατιωτικοποίηση/ιδρυματοποίηση του πλανήτη, την οποία βιώνουμε ήδη.

από Ελευθερία (μου) ή θάνατος (σου) 17/03/2020 4:03 μμ.


Για τα περί "ελευθερίας ή θανάτου" και λοιπόν ηρωικών τσιτάτων...

Το δύσκολο ηθικά πρόβλημα στη συγκεκριμένη περίπτωση, και μέχρι να βρεθούν και να διατεθούν εμβόλια, είναι ότι δεν παίρνει κάποιος ρίσκο μόνο για τον εαυτό του αλλά και για τους οποιουσδήποτε γύρω του, ή και όχι μόνο τόσο γύρω του... Για την ακρίβεια μπορεί κάποιος να παίρνει ελάχιστο ρίσκο για τον εαυτό του αλλά να θέτει σε πολύ μεγαλύτερο κίνδυνο πολλούς άλλους κι άλλες.

Φοβάμαι επίσης ότι τέτοιες "ηρωικές" λογικές παραπέμπουν σε λογικές παράπλευρων απωλειών...

από βίβερε περικολοζαμέντε 18/03/2020 8:12 πμ.


Με όσες εκατόμβες θανάτων και αν μας απειλήσεις δεν μας πτοείς. Πρέπει επιτέλους να καταλάβετε ότι οι φοβέρες σας δεν μπορούν να έχουν κανένα αποτέλεσμα σε ανθρώπους που δεν φοβούνται το θάνατο.

Το ρίσκο είναι καθαρά ατομική επιλογή, από τη στιγμή που οι φοβικοί ήταν και είναι ελεύθεροι να κλειστούν στα σπίτια τους. Είναι όμως στο χέρι μας να ρισκάρουμε συλλογικά: Να βγάινουμε κάθε μέρα σε πάρκα, λόφους και πλατείες, με καφέδες, μπύρες, κρασιά και μουσικές, να ερχόμαστε σε στενή επαφή, να ανακατευόμαστε, να φλερτάρουμε και να απολαμβάνουμε τον κίνδυνο της ζωής! Ελευθερία (μας) ή θάνατός (μας).

Όμως διαρκώς υπεκφεύγεις με ρητορικά τεχνάσματα. Δεν απάντησες: Αξιολογείς την επιβίωσή (μας, ακόμα και ως είδος) ως υψηλότερη προτεραιότητα από την ελευθερία (μας);

από κανενας 18/03/2020 8:43 πμ.


Ενταξει, να τα προστατεψουμε τα παππουδια καθιμενοι σπιτι για ενα διαστημα, αλλα ως εκει.

Γιατι δεν υπαρχουν τα μεσα (μεθ) να αντιμετωπιστει καλυτερα η επιδημια; ολοι ξερουμε... ο κινεζος τρελανε τους υπηκοους στον ελεγχο και την καραντινα αλλα εφτιαξε και 16 νοσοκομεια παραλληλα! εδω μας λενε καθιστε μεσα και εμεις ως κρατος θα πληρωσουμε τον ιδιωτικο τομεα αντι να δωσουμε τα φραγκα για γιατρους και νοσοκομεια... συνομωσια η οχι εμεις πρεπει να πουμε οτι οταν τα παππουδια μας δεν κινδυνευουνε τοσο, ερχομαστε να σας φτυσουμε καπιταλισμο και ιο στα μουτρα... τα χειροτερα μοιαζουν να ερχονται ως προς τον ολοκληρωτισμο που ονειρευονται οι απανταχου εξουσιαστες, γι αυτο μην τσακωνομαστε για κουταμαρες, να συσπειρωθουμε ακομα περισσοτερο!

από κλείσε την τιβί, αλλά άνοιξε και κανα ίντυ, οχι μόνο παρλαπίπες 18/03/2020 12:53 μμ.


Τα παρακάτω αποσπάσματα από το κείμενο της Αναρχικής Ομοσπονδίας του Τορίνο (η οποία αξίζει να διαβαστεί ολόκληρη) δίνουν μια αρκετά διαφορετική λογική από αυτή του... βίβερε περικολοζαμέντε και "οποιον πάρει ο χάρος" που υποστηρίζει κάποιος παραπάνω.

"Για να είμαστε σαφείς. Καθένας από εμάς είναι υπεύθυνος για τις πράξεις του. Εμείς οι αναρχικοί το γνωρίζουμε καλά αυτό: για εμάς, η ατομική ευθύνη του καθενός για τις πράξεις του είναι το θεμέλιο μιας κοινωνίας ελευθερίας και ισότητας.

Η φροντίδα των αδύναμων, των ηλικιωμένων, εκείνων που περισσότερο από άλλους διακινδυνεύουν τη ζωή τους είναι ένα καθήκον που νιώθουμε με μεγάλη ένταση. Πάντα. Σήμερα περισσότερο από ποτέ.

[...]

Ο περιορισμός των ταξιδιών και των επαφών είναι εύλογος, αλλά ακόμα πιο εύλογο είναι να παλέψεις για να μπορείς να το κάνεις με ασφάλεια. Πρέπει να βρούμε τους τρόπους και τους τόπους για να παλέψουμε την βία εκείνων που μας φυλακίζουν, επειδή δεν γνωρίζουν και δεν θέλουν να μας προστατέψουν.

Ως αναρχικοί, γνωρίζουμε πως η ελευθερία, η αλληλεγγύη, η ισότητα μέσα από την διαφορετικότητά μας κατακτιέται μέσα από τον αγώνα, δεν ανατίθεται σε κανένα, ακόμα λιγότερο στην κυβέρνηση, των οποίων η μόνη ηθική είναι η διατήρηση των θέσεων εξουσίας.

Όχι. Δεν είμαστε «έτοιμοι να πεθάνουμε». Δεν θέλουμε να πεθάνουμε και δεν θέλουμε κανείς να αρρωστήσει και να πεθάνει. Δεν θα καταταγούμε στις στρατιές που προορίζονται για σιωπηλή σφαγή. Είμαστε αποστάτες, εξεγερμένοι, παρτιζάνοι.Απαιτούμε το άδειασμα των φυλακών, απαιτούμε στέγη για όσους δεν έχουν, απαιτούμε να διακοπούν οι πολεμικές δαπάνες, να εγγυηθούν σε όλους κλινικές εξετάσεις και να παράσχουν σε όλους μέσα προστασίας από την επιδημία.

Δεν θέλουμε να επιβιώσουν μόνο οι δυνατότεροι, θέλουμε ακόμα και εκείνους που έχουν ζήσει για μεγάλο διάστημα να συνεχίσουν.

Θέλουμε εκείνους που είναι ασθενείς να έχουν κάποιον που να τους αγαπά και να τους φροντίζει: με μερικά F-35 μαχητικά-βομβαρδιστικά μπορούμε να έχουμε προστατευτικές στολές και όλα τα απαραίτητα μέσα ώστε κανείς να μην πεθάνει μόνος πιά."


Το παραπάνω κείμενο αυτό που εξηγεί είναι μια επιδερμική άποψη πάνω στον κορονοϊό.Σε καμία περίπτωση δεν υποβαθμίζει τις ευπαθείς ομάδες. Το ότι κυρίως άτομα ευπαθών ομάδων καταλήγουν είναι γεγονός και δεν σημαίνει ότι δεν μας νοιάζει.Αλίμονο αν δεν μας ένοιαζε η μειοψηφία ή άνθρωποι αδύναμοι.Εδώ όμως διεγείρονται πολλά ερωτήματα πάνω στο ζήτημα .Κατά πόσο ο εγκλεισμός στο σπίτι είναι λύση ; Πρωτον κάποιος που νοσεί και είναι φορέας όταν κλείνεται στο σπίτι σίγουρα θα μεταδώσει τον ιό και στην οικογένεια του.Αυτόματα ούτε σώζεις κάποιον, ούτε ευπαθείς ομάδες προστατεύεις ούτε τον απομονώνεις εφόσον συνεχίζεται η μετάδοση και ο θάνατος. Εκτός αν μας ενδιαφέρει ο θάνατος μόνο όταν είναι μαζικός.Γιατί δεν δημιουργούνται δομές υγείας ή ειδικά ξενοδοχεία να πηγαίνουν όσοι νοσούν και να γίνονται περισσότερα τεστ;Ο ιός δεν θα πεθάνει μέσα σε 2 μήνες. Χρειάζεται δεκαετίες για να εξαφανιστεί. Το εμβόλιο θα κάνει επίσης κάποιους μήνες να βρεθεί. Μέχρι τότε τι κάνουμε; Θα κλείστουμε στο σπίτι;Ας υποθέσουμε ότι αυτή είναι η λύση ποιος αναλαμβάνει τους λογαριασμούς, τα ενοίκια, τα τρόφιμα και το νερό; Αυτά τρέχουν και το καπιταλιστικό σύστημα δεν νομίζω να μας την χαρίσει.Το να παγώσουν για μερικούς μήνες οι λογαριασμοί δεν μου λέει κάτι διότι μετά θα χρειαστεί να πληρωθούν . Θα παγώσουν δεν θα διαγραφούν.Άρα ούτε την μετάδοση του ιού σταματάς ως ένα βαθμό, ίσα ίσα επιβιώνεις και ενισχύεις κάποιες καινούριες πρακτικές που θέλουν να θεμελιώσουν όπως αναφέρει το κείμενο.Η λύση δεν είναι ούτε το να βγαίνουμε έξω χωρίς κανένα μέτρο και να μολύνουμε όποιον είναι διάβα ούτε να κλείστουμε στο σπίτι .Είναι κάπου ανάμεσα , μπορούμε να την βρούμε αλλά το κράτος δεν μπορεί να λειτουργήσει με πρακτικές αλληλεγγύης όπως πράττουμε εμείς .Επισυνάπτω το κείμενο Ιταλών αναρχικών που παίρνουν θέση στο ζήτημα του Κορονοϊού που έχει πολύ ενδιαφέρον και ταιριάζει στην λογική του παραπάνω κειμένου : https://athens.indymedia.org/post/1603758/

από προσέγγιση 19/03/2020 3:05 πμ.


απλώς έθεσα το αντικειμενικό πλαίσιο των νέων ιστορικών εξελίξεων που προαναγγέλονται, χωρίς να πάρω υπόψη την αυθαίρετη ερμηνεία της υποκειμενικής συνείδησης. Όπως δεν τίθεται θέμα να πεισθεί κανείς για το πλαίσιο του νόμου της βαρύτητας μέσα στο οποίο κινούμαστε όλοι, έτσι δεν τίθεται θέμα πειθούς για την αντικειμενική παράθεση των δεδομένων της νόσου αυτής.

Άλλωστε, ο καθένας μπορεί να βιώσει την ελευθερία του, αγνοώντας τον νόμο της βαρύτητας. Η αστική δημοκρατία και το αξιακό της φορτίο, το παρέχει.

Για το ανθρώπινο είδος ως βιοπολιτική ιστορικότητα, δεν τίθεται το δίλημμα ελευθερία ή θάνατος.

από ^ 19/03/2020 5:56 μμ.


Το δίλημμα και το διακύβευμα που αντιμετωπίζει αυτή τη στιγμή το ανθρώπινο είδος ως "βιοπολιτική ιστορικότητα" είναι ΖΩΗ (με ρίσκο θανάτου) ή ΕΠΙΒΙΩΣΗ (ως απόλυτα ελεγχόμενοι δούλοι). Το ζήτημα είναι πολιτικό και, αλληλένδετα, υπαρξιακό.

Το σκεπτικό έχει εξηγηθεί επαρκώς σε προηγούμενες αναρτήσεις.

από Και ανατριχιασα 23/03/2020 4:54 μμ.


Ο άλλος λεει ηρωικα στεντορεια τη φωνη  ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ Ή ΘΑΝΑΤΟΣ...  Συντροφε,  αν ήταν έτσι θα επρεπε να είχαμε πεθανει όλοι ηδη, αφού μεγαλωνουμε και ζουμε σε αυτό το σκαρτο κρατικο και καπιταλιστικο σύστημα,  μέσα στη μισθωτη σκλαβια,  μέσα στο κρατος δικαιου που καταπιεζει, εκμεταλλευται, διευρυνει ανισοτητες, καταστελλει, φυλακιζει, τιμωρει και πολεμα...  Όλα αυτά και πριν τον κορονοιο.. Για αυτόν το λόγο, κάποιοι επιβιωναμε,  επιβιωνουμε και θα συνεχισουμε να επιβιωνουμε μέσα σ αυτήν την αστικη κοινωνία από την οποία περισσευουμε... Επιβιωνουμε με τα μεροκαματα μας... Επιβιωνουμε όταν αυτο το σαπιο αμιγως ταξικο ιατρικο σύστημα αδιαφορει για εμας αφού δεν μπορεί να εκμεταλλευτει και να κερδοφορησει πάνω μας με αποτέλεσμα να μας εκτοπιζει... Δεν επαναπαυομαστε προφανώς και δεν εθελοτυφλουμε.. .  Αγωνιζομαστε επειδή δε μας αρεσει ουτε ο ρολος του θυματος αλλά ουτε και του θυτη, και διεκδικουμε μία πιο αξιοπρεπη και ανθρωπινη ζωη, μία ελευθερη ...  Οπότε συντροφε,  δυστυχως η επιβιωση δεν είναι για πολλούς από εμας νέα πρακτική και συνέπεια του κορονοιου... Θέλω να επιβιωσω,  να επιβιωσουμε μπας και ζησουμε στιγμες πραγματικης λευτεριας που δεν έχει καμία σχεση με τις φιλελευθερες αφηγησεις.... Όσο για το διλλημα σου και για την επιλογή σου στην "ελευθερια"  πες μου πού πραγματικά την βρηκες μέσα στον καπιταλισμο να ερθουμε και οι υπολοιποι.... 

Επιβιωση - αγώνας - λευτερια 

Αλληλεγγυη στους παθουντες, στις ευπαθεις ομαδες και στους απανταχου αδυναμους οργανισμους!!!  

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License