[Γιάννινα] Ριζοσπαστικές Προσεγγίσεις στην Κυπριακή Διένεξη | εκδήλωση | F451

Την Τετάρτη 04/03/2020 και ώρα 19:00 (αυστηρά) στο ελευθεριακό εργαστήρι Fahrenheit 451, Τσακάλωφ 20 (Άλσος)

post image

Τα Βιβλία Ανομίας διοργανώνουν παρουσίαση και συζητήσεις πάνω σε δυο βιβλία και μια ταινία:

Τετάρτη 04 Μαρτίου 2020 και ώρα 19:00 (αυστηρά) στο Ελευθεριακό Εργαστήρι F451(Τσακάλωφ 20, Άλσος)

10+1 ΜΥΘΟΙ ΓΙΑ ΤΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟ (Κυριακού Νικόλας, 2019, εκδόσεις Ψηφίδες)

Το βιβλίο καταγράφει ορισµένους από τους πιο διαδεδοµένους και παντοδύναµους µύθους που συναντώνται στην ελληνοκυπριακή κοινότητα. Σκοπός είναι η προσέγγιση του Κυπριακού µε κριτική σκέψη και απλή γλώσσα, απευθυνόµενο προς όποιον προβληµατίζεται ειλικρινά πάνω στα επιµέρους ζητήµατα που αναδεικνύονται. Οι µύθοι περιπλέκουν την κατανόηση του παρελθόντος και δυσκολεύουν, στα όρια του ανέφικτου, τον στοχασµό πάνω στο µέλλον.

Περισσότερα για το βιβλίο εδώ

Ο ΝΤΕΝΚΤΑΣ ΣΤΟ ΝΟΤΟ (Ιωάννου Γρηγόρης, 2019, εκδόσεις Ψηφίδες)

Το βιβλίο φιλοδοξεί να αρθρώσει µια γενική θεώρηση για το πώς κανονικοποιήθηκε η διχοτόµηση στους Ελληνοκυπρίους, κατά τα τελευταία 25 χρόνια. Η εδραίωση της διχοτόµησης δεν ήταν “αυτόµατη”, ούτε συνέβη “πίσω από την πλάτη” των Ελληνοκυπρίων. Ίσως πιο σηµαντική ήταν η απώθηση από πολλούς των συνεπειών του ηχηρού “Όχι” του 2004 και η αδυναµία τους να επεξεργαστούν εναλλακτικές πρακτικές και άλλα σενάρια τα επόµενα χρόνια.

Περισσότερα για το βιβλίο εδώ

ΔΙΑΔΡΑΣΗ: Η ΖΩΗ ΣΤΟ ΣΥΝΟΡΟ

Η ταινία μικρού μήκους ανιχνεύει την πορεία των δικοινοτικών προσπαθειών για την Ειρήνη και την Επανένωση, καθόλη τη δεκαετία του ‘80, µέσα από τη ζωή αγωνιστών που συµµετείχαν στα ριζοσπαστικά κινήµατα της Κύπρου.

Θα ακολουθήσει συζήτηση με τους συντελεστές της ταινίας και μέλη των εκδόσεων «Ψηφίδες»

πηγή: https://vivliaanomias.gr/ekdilosi-syzitisi-rizospastikes-proseggiseis-stin-kypriaki-dienexi

Εικόνες:

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License