Το τελευταίο διάστημα τα γεγονότα διαδέχονται το ένα το άλλο, αλλά αυτό που παραμένει σταθερό είναι η εξαθλίωση των προσφύγων και μεταναστών, η στοχοποίησή τους και η χρησιμοποίησή τους στα πολεμικά σχέδια Ελλάδας, Τουρκίας, Ε.Ε., Ρωσίας, Η.Π.Α κλπ. Οι άθλιες συνθήκες που αντιμετωπίζουν οι πρόσφυγες και οι μετανάστες στα στρατόπεδα συγκέντρωσης των νησιών του Αιγαίου είναι η μόνιμη κατάσταση που υφίστανται εξ αρχής. Η Μόρια, το Σχιστό, η Αμυγδαλέζα είναι ανθρώπινα κολαστήρια κι αυτό ας το έχει στο μυαλό του όποιος κατηγορεί τους πρόσφυγες για επιδόματα και “παροχές”.

Τα γεγονότα της Χίου και της Λέσβου, αποδεικνύουν περίτρανα ότι “η καταστολή έρχεται πρώτα για τους άλλους, μετά έρχεται για όλους”. Όπως χτυπήθηκαν οι καταλήψεις στα Εξάρχεια, οι αναρχικοί και οι πρόσφυγες, οι φοιτητές, οι απεργοί, οι συνταξιούχοι, ήρθε η ώρα η καταστολή να γενικευθεί και να στοχεύσει ολόκληρα νησιά. Αυτό είναι το κράτος και αυτός είναι ο τρόπος να επιβάλει τα σχέδιά του.

Τώρα οι πρόσφυγες και οι μετανάστες μετατρέπονται σε θύματα των πολεμικών σχεδιασμών του ελληνικού και τουρκικού κράτους. Το τουρκικό κράτος από τη μία τους χρησιμοποιεί για να αναγκάσει την Ε.Ε. να το ενισχύσει στη μάχη, που φαίνεται να χάνει, στη Συρία, ενώ το ελληνικό κράτος καλλιεργεί τον πανικό και τον κοινωνικό κανιβαλισμό για να αποπροσανατολίσει την κοινωνία από την ωμή καταστολή που βιώνει, από τα πραγματικά προβλήματα που αντιμετωπίζει.

Πρέπει να καταλάβουμε ότι ο εχθρός δεν είναι οι πρόσφυγες και οι μετανάστες, αλλά αυτοί που δημιουργούν την προσφυγιά. Ο κίνδυνος βρίσκεται στους πολεμικούς σχεδιασμούς των κρατών και στη διάχυση του κοινωνικού κανιβαλισμού. Πρέπει να σταθούμε απέναντι στις κραυγές μίσους για τους μετανάστες και τους πρόσφυγες.

Στην κοινωνία-φυλακή που σχεδιάζουν, η μόνη απάντηση είναι κανένα κέντρο κράτησης, ούτε ανοιχτό – ούτε κλειστό, κανένας περιορισμός στην ελεύθερη μετακίνηση των ανθρώπων. Μόνη απάντηση στην εξαθλίωση και τον θάνατο που μας υπόσχονται είναι η ταξική και διεθνιστική αλληλεγγύη.

Ενάντια στα πολεμικά σχέδια των κρατών

Ταξικό Μέτωπο – Πρωτοβουλία Εργαζομένων στις Συγκοινωνίες

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License