post image

ΚΑΜΙΑ ΖΩΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΕΛΑΣΙΜΗ!

Στις 3 Ιουλίου 2019, ο Ίρντι Κ., με καταγωγή από την Αλβανία, απευθύνθηκε στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας για να ανανεώσει την άδεια παραμονής του στην Ελλάδα, μια διαδικασία που γίνεται υποχρεωτικά ανά πενταετία. Παρόλο που κατείχε όλα τα απαραίτητα έγγραφα και «κριτήρια», πληροφορήθηκε πως δεν μπορεί να προχωρήσει η διαδικασία ανανέωσης, λόγω του ότι αποτελεί «δημόσιο κίνδυνο», αφού είχε συλληφθεί στην πορεία της 6ης Δεκέμβρη του 2014 και του είχαν αποδοθεί πλημμελημματικές κατηγορίες.

Μετά την αρχική απόρριψη ανανέωσης της άδειας παραμονής του, ακολούθησε μια σειρά απορριπτικών αποφάσεων που δείχουν ότι δεν πρόκειται για κάποιο γραφειοκρατικό κώλυμα ή για μια τυπική διαδικασία που άπτεται του μεταναστευτικού δικαίου, αλλά για μια εκδικητικού τύπου δίωξη του συντρόφου, κομμένη και ραμμένη στα μέτρα της κρατικής καταστολής. Η άμεση απειλή της απέλασης που αντιμετωπίζει, συμπυκνώνει για το ελληνικό κράτος, καθώς και για ένα μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας, τόσο τον εξωτερικό εχθρό, ως μετανάστη από την Αλβανία, όσο και τον εσωτερικό, ως αναρχικό και αγωνιζόμενο άνθρωπο. Γίνεται σαφές πως όταν είσαι μετανάστης/τρια και έχεις πολιτική δράση και ταυτότητα, τότε όχι μόνο δε λαμβάνονται υπόψη τα τυπικά κριτήρια που είναι υπεραρκετά, για να συνεχίσεις να παραμένεις στη χώρα, αλλά απεναντίας απορρίπτονται με άκρως περιφρονητικό και ειρωνικό τρόπο από δικαστές κι εισαγγελείς. Επιπλέον, η επιλογή του Ίρντι Κ. να υπερασπίζεται ανοιχτά και ενώπιον δικαστών την πολιτική του ταυτότητα, τον καθιστά επικίνδυνο και ανεπιθύμητο.

Βλέπουμε για άλλη μια φορά, ότι το κράτος και οι εφαρμοστές του χρησιμοποιούν κάθε δυνατό μέσο για να καταστείλουν όποιον διαλέγει τον δρόμο του αγώνα. Η εκδικητικότητα του, άλλοτε εκφράζεται μέσω της ωμής καταστολής των μπάτσων, τις σεξιστικές επιθέσεις, τον βασανισμό συντρόφων και τις εκκενώσεις καταλήψεων και άλλοτε λαμβάνει μυθιστορηματικές διαστάσεις μέσω στημένων κατηγορητηρίων από την κρατική ασφάλεια και την δικαστική εξουσία , ποινικοποίησης των κοινωνικών σχέσεων, εξαντλητικών οικονομικών εγγυήσεων ή μεθοδεύσεων για απέλαση αγωνιστών.

Για μας ο “δημόσιος κίνδυνος” είναι αυτοί που κυβερνούν, οι τράπεζες, οι μπάτσοι, τα μεγάλα και μικρά αφεντικά που εκμεταλλεύονται τις ζωές μας στο όνομα του κέρδους. Είναι αυτοι που επιδίδονται σε μαζικές δολοφονίες ανθρώπων στα σύνορα και στοιβάζουν μετανάστες σε στρατόπεδα συγκέντρωσης. Είναι αυτοί που συγκαλύπτουν βιασμούς, και αθωώνουν δολοφόνους. Είναι αυτοί που λεηλατούν την φύση στο όνομα της ανάπτυξης. Είναι αυτοί που επιτίθενται στις καταλήψεις και δομές ελευθερίας. Είναι όλοι αυτοί, και θα μας βρίσκουν πάντα μπροστά τους. Στις 12 Μάρτη θα εξεταστεί το αίτημα του Ι.Κ. για την ακύρωση της αρνητικής απόφασης αναφορικά με την άδεια παραμονής του. Σε όσους προσπαθούν να μας φιμώσουν, να μας αφοπλίσουν, να μας φοβίσουν η απάντηση είναι μία: Σε αυτόν τον πόλεμο, δεν αναδιπλωνόμαστε και δεν κάνουμε βήμα πίσω. Αυτή η κατάσταση, έχει αποδέκτες όλο το σύνολο των καταπιεσμένων και εκμεταλλευόμενων που βιώνουν καθημερινά το μένος του κράτους. Όλο το σύνολο των εξεγερμένων που κατέχουν το δυνατότερο όπλο, την αλληλεγγύη.

ΔΥΝΑΜΗ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΑΝΑΡΧΙΚΟ ΙΡΝΤΙ Κ. ΠΟΥ ΑΠΕΙΛΕΙΤΑΙ ΜΕ ΑΠΕΛΑΣΗ

ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΜΠΑΤΣΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΚΑΣΤΕΣ

ΠΟΛΥΜΟΡΦΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΓΚΡΕΜΙΣΜΑ ΣΥΝΟΡΩΝ ΚΑΙ ΚΕΛΙΩΝ

Εικόνες:

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License