ΑΓΡΙΝΙΟ / ΤΙΜΗ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΣΤΟΝ ΑΝΑΡΧΙΚΟ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΗ ΛΑΜΠΡΟ ΦΟΥΝΤΑ

ΤΙΜΗ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΣΤΟΝ ΑΝΑΡΧΙΚΟ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΗ ΛΑΜΠΡΟ ΦΟΥΝΤΑ – ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ, ΠΟΥ ΔΟΛΟΦΟΝΗΘΗΚΕ ΣΤΙΣ 10 ΜΑΡΤΗ 2010 ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ https://stekidask.blogspot.com/2020/03/blog-post.html https://leguilotine.blogspot.com/2020/03/blog-post.html

post image

ΤΙΜΗ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΣΤΟΝ ΑΝΑΡΧΙΚΟ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΗ ΛΑΜΠΡΟ ΦΟΥΝΤΑ – ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ, ΠΟΥ ΔΟΛΟΦΟΝΗΘΗΚΕ ΣΤΙΣ 10 ΜΑΡΤΗ 2010 ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Σε μια μπανανία του καπιταλισμού όπως είναι η Ελλάδα, με τη διαφθορά και την εκμετάλλευση να διαπλέκονται σε όλους τους εξουσιαστικούς θεσμούς, δημιουργώντας για τους ραγιάδες ιθαγενείς συνθήκες ταπεινωτικής σκλαβιάς, οι κοινωνικοί και ταξικοί αγώνες έχουν μακρά ιστορία, γραμμένη με το αίμα ολόκληρων γενιών, ανθρώπων που σύνδεσαν την αξιοπρέπειά τους με τους αγώνες ολόκληρης της ανθρωπότητας για την κοινωνική επανάσταση και την ελευθερία.

Στη μεταπολιτευτική ιστορία ύστερα από ακραίους διωγμούς μισού και πλέον αιώνα, η ιδέα της παγκόσμιας κοινωνικής επανάστασης ήταν ακόμα ζωντανή στην κοινωνία, μέσα από κάθε αγώνα που έδινε τη θέση του στον επόμενο στην αέναη κίνηση του κοινωνικού πολέμου, που θα μαίνεται ως τη δικαίωσή του.

Το 2003 κι ενώ οι ντόπιοι και ξένοι εκμεταλλευτές διατυμπάνιζαν το τέλος του αγώνα και την οριστική νίκη απέναντι στο λαό, με τις συλλήψεις και την απόπειρα διασυρμού της επαναστατικής οργάνωσης 17Ν, ενώ παράλληλα ετοίμαζαν τη νέα κοινωνική λεηλασία, μια βόμβα έξω από τα δικαστήρια Ευελπίδων έστειλε το μήνυμα στο λαό ότι ο αγώνας ενάντια στους εγκληματίες του κράτους και του κεφαλαίου συνεχίζεται. Ένας αγώνας που δεν μπορεί να περιμένει τίποτα από τα κείμενα και τις καταγγελίες, από τις ελεγχόμενες και παραιτημένες οργανώσεις των κομμάτων, από τη μερική στάση στα μικρά και μεγάλα ζητήματα που αφορούν την κοινωνία, από την άρνηση της προοπτικής, της καθολικής αντιπαράθεσης στη βάση όλων των θεσμών του κράτους και του κεφαλαίου, που οδηγεί σε τέλμα, παρά από το συνδυασμό όλων των μορφών πάλης, στην κατεύθυνση της κοινωνικής απελευθέρωσης και δικαιοσύνης, για μια κοινωνία ισότητας, αλληλεγγύης, ελευθερίας πάνω στις αρχές της αυτοοργάνωσης και της συλλογικότητας.

Η αναρχική οργάνωση Επαναστατικός Αγώνας κράτησε και κρατάει ζωντανό, σε δύσκολους καιρούς, το όραμα της κοινωνικής επανάστασης, εμπλουτίζοντας τον αγώνα και ενθαρρύνοντας το λαό με τη δράση εκείνη που θυμίζει ότι η αντίσταση απέναντι σε ένα πάνοπλο σύστημα, που δουλεύει 24 ώρες το 24ωρο για να κρατά δέσμια τη μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία, είναι εφικτή όσο και αναγκαία.

Στο κομμάτι αυτό του αγώνα, στις 10 Μάρτη 2010, στη Δάφνη, έπεσε νεκρός από τις σφαίρες μπάτσων ο αναρχικός επαναστάτης Λάμπρος Φούντας. Ένας άνθρωπος που η ιστορία θα καταγράψει πλάι στα ονόματα όλων εκείνων των συντρόφων, όλων των καιρών και όλων των τόπων που έδωσαν τη ζωή τους για την ελευθερία, για την κοινωνική επανάσταση και την αναρχία.

Ο ΛΑΜΠΡΟΣ ΦΟΥΝΤΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΘΑΝΑΤΟΣ ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΡΧΙΑ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ: 10 ΜΑΡΤΗ 2020 / ΠΛ. ΔΗΜΑΔΗ / 18:00

ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΖΟΜΕΝΟ ΣΤΕΚΙ ΑΓΡΙΝΙΟΥ

Εικόνες:

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License