[Βόλος] - Παρέμβαση με γιγαντοπανό στο κτήριο της περιφέρειας ενόψει της πορείας ενάντια στην καύση των σκουπιδιών

Καρκίνο στον αέρα καρκίνο στο νερό με φιέστες και λαμπάκια που γράφουν Μονακό!

post image

Παρέμβαση πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στο κτήριο της περιφερειακής ενότητας Μαγνησίας απο μέλη του συντονισμού συλλογικοτήτων ενάντια στην καύση σκουπιδιών απο την ΑΓΕΤ. Για αρκετά λεπτά κρεμάστηκε γιγαντοπανό απο τα μπαλκόνια του κτηρίου, φωνάχτηκαν συνθήματα και μοιράστηκαν κείμενα. Η κίνηση αυτή εντάσσεται στο προπαγανδιστικό πλαίσιο κινήσεων ενόψει της πορείας του Σαββάτου 14/3 προς το εργοστάσιο της ΑΓΕΤ.

Το κάλεσμα στην πορεία του άλλου Σαββάτου:

Καρκίνο στον αέρα καρκίνο στο νερό και πίσω μια ταμπέλα που γράφει Μονακο…

Δε θα ζήσουμε τον εφιάλτη της καύσης σκουπιδιών. Δε θα γίνουμε πειραματόζωα του κεφαλαίου

Πορεία ενάντια στην καύση σκουπιδιών Σάββατο 14 Μαρτίου 12:00 Νοσοκομείο Βόλου

17 νέα εργοστάσια επεξεργασίας σκουπιδιών αφιερωμένα στον ενεργειακό παροξυσμό του κεφαλαίου ετοιμάζει να ανεγείρει το επόμενο διάστημα η κυβέρνηση της ΝΔ. Μέσα σε αυτά εξέχουσα θέση το εργοστάσιο του Βόλου που είναι προσανατολισμένο στην εξασφάλιση δωρεάν καυσίμου στην ΑΓΕΤ – Lafarge. Ένα εργοστάσιο που αποτελεί επιχειρηματικό συμβόλαιο που υπογράφτηκε εδώ και καιρό από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, το δήμο Βόλου και την Περιφέρεια Θεσσαλίας με χρηματοδότη την ΕΕ (ΕΣΠΑ).Την ίδια στιγμή η ΑΓΕΤ ενθαρρυμένη από την απόλυτη θεσμική κάλυψη, τις μετρήσεις «στάχτη στα μάτια» της κοινωνικής πλειοψηφίας και τις κατευθύνσεις της κυρίαρχης πολιτικής , όχι απλά δεν βάζει φραγμό στην θανατηφόρα καύση σκουπιδιών, αλλά καίει ακόμα και ραδιενεργά σκουπίδια από το ΧΥΤΑ της Φυλής.

Αν οι αδειοδοτήσεις του προηγούμενου διαστήματος που επέτρεψαν στην ΑΓΕΤ να καίει τόνους σκουπιδιών δημιούργησαν ανησυχίες για το μέλλον της ζωής της κοινωνικής πλειοψηφίας στην πόλη του Βόλου, οι σημερινές εξελίξεις συμπληρώνουν με βεβαιότητα το πάζλ του σχεδιαζόμενου εφιάλτη.

Ένας εφιάλτης που δεν μπορεί να αποφευχθεί με ευχολόγια, μετρήσεις, ημερίδες και διαδικασίες που δίνουν χρόνο στην αφαίμαξη της ζωής μας. Που δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί με ελπίδες σε κάποιου είδους «χρηστή διαχείριση» ή στην επένδυση στην «ευσπλαχνία» των τοπικών αρχόντων. Ο εφιάλτης της καύσης σκουπιδιών μπορεί να σταματήσει μόνο με την μαζική λαϊκή κινητοποίηση, τον μαζικό κοινωνικό εκβιασμό σε κράτος , κεφάλαιο και επιχειρηματικά συμφέροντα, τη δημιουργία κοινωνικών και κινηματικών γεγονότων που θα σπάνε τη σταθερότητα και την κανονικότητα των σχεδιασμών της κυρίαρχης πολιτικής.

Παίρνουμε το νήμα του δίχρονου αγώνα των κατοίκων του Βόλου ενάντια στην καύση σκουπιδιών και επιχειρούμε να συμβάλλουμε σε μια άμεση κλιμάκωση και ανάταση του κινήματος για τη ζωή και την ελευθερία. Στρέφουμε τα πυρά μας στα βασικά κέντρα εκδήλωσης των σχεδιασμών για την καύση σκουπιδιών που είναι η συμμαχία εταιρίας, κυβερνήσεων, δημάρχων, περιφέρειας. Παλεύουμε για την άμεση παύση της καύσης σκουπιδιών, το μπλοκάρισμα δημιουργίας εργοστασίου επεξεργασίας SRF, την παύση της βαριάς βιομηχανίας εντός του αστικού ιστού και τον επαναπροσανατολισμό της παραγωγής με βάση τις κοινωνικές ανάγκες και όχι τις χρηματιστηριακές ροές των πολυεθνικών. Επιδιώκουμε την ενοποίηση των μαχόμενων δυνάμεων του κινήματος που δίνει μάχες ενάντια στην καπιταλιστική ανάπτυξη και τη λεηλασία της φύσης από το κεφαλαίου σε όλη τη χώρα, από τις Σκουριές μέχρι τα Άγραφα και από την Αττική μέχρι τη Θεσσαλονίκη και την Ήπειρο.

Σε αυτή την κατεύθυνση διοργανώνουμε πορεία προς το εργοστάσιο της ΑΓΕΤ το Σάββατο 14 Μαρτίου με συγκέντρωση στο νοσοκομείο του Βόλου στις 12:00. Καλούμε κάθε κάτοικο, αγωνιστή, αγωνίστρια, συλλογικότητα στην ενίσχυση του αγώνα, στη μαζικοποίηση του συλλαλητηρίου και σε αταλάντευτη πάλη μέχρι τη νίκη.

Συντονισμός Συλλογικοτήτων Βόλου ενάντια στην καύση σκουπιδιών

Εικόνες:

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License