Στις 10 Μάρτη κανείς δεν πεθαίνει - Πολιτική στήριξη στην πορεία της 10 Μάρτη στο Μοναστηράκι

Μια τιμή του πρέπει του νεκρού αντάρτη της Οργάνωσης Επαναστατικός Αγώνας, του αντάρτη της 10 Μάρτη, ένα καθήκον για εκείνη τη μέρα, κάθε μέρα: Να σηκώσουμε τ’ άρματα. Να δώσουμε τις μάχες που αρμόζουν σήμερα. Να οργανωθούμε επαναστατικά. Να χτυπήσουμε στην καρδιά τους τυράννους και τους μισθοφόρους τους. Να δώσουμε δύναμη, έδαφος ελευθερίας και προοπτική στην ταξική-κοινωνική σύγκρουση.

Στις 10 Μάρτη κανείς δεν πεθαίνει

Την επόμενη φορά που θα μας ρίξουνε

να μη την κοπανήσουμε,

να ζυγιαστούμε…

Η επέτειος της μάχης της Δάφνης, όπου έπεσε ο αναρχικός αντάρτης Λάμπρος Φούντας αποτελεί μέρα επαναστατικής αφύπνισης. Ο σύντροφος Φούντας ως μέλος της αντάρτικης Οργάνωσης Επαναστατικός Αγώνας στάθηκε στην πρώτη γραμμή της πάλης ενάντια στο κράτος και το κεφάλαιο. Με απόλυτη συνέπεια μέχρι τέλος. Η ανάληψη του κοινωνικού καθήκοντος της οργάνωσης της ένοπλης αντεπίθεσης στις δομές τρομοκρατίας, τυραννίας κι εκμετάλλευσης, είναι η στιγμή που ο αγωνιστής περνάει το κατώφλι των κατεστημένων συμβάσεων που κρατάνε σκυφτή την ανθρωπότητα και ολοκληρώνει την ύπαρξή του στην υπηρεσία της κοινής ελευθερίας. Ο αντάρτης Λάμπρος Φούντας αποτελεί ζωντανή απόδειξη του ακατανίκητου της επαναστατικής πάλης. Ο μάρτυρας Λάμπρος Φούντας ξεσκεπάζει την ειρήνευση με τον κόσμο της εξουσίας. Δείχνει και θα δείχνει μέχρι την πτώση του κράτους την κοινή ευθύνη.

Η 10 Μάρτη είναι η επέτειος μιας μάχης. Μιας μάχης για έναν πολιτικό σκοπό. Η κοινότητα των καταπιεσμένων αναγνωρίζει την ιστορική συμβολή της αντάρτικης Οργάνωσης με την οποία συστρατεύτηκε ο σύντροφος Φούντας. Η κοινότητα των καταπιεσμένων αναγνωρίζει στην συνέχεια της δράσης της Οργάνωσής του, το πρόσωπό του, τον αγώνα του, την τιμή που του αξίζει. Ο Λάμπρος Φούντας θα ζει μέσα στο αντάρτικο που στοχεύει στην ανατροπή του πολιτικού και οικονομικού καθεστώτος. Η θυσία του συντρόφου δικαιώνεται, ενάντια στις αντεπαναστατικές πολιτικές, ενάντια στο σκιάχτρο του ολοκληρωτισμού, ενάντια στην πολιτικη εκμετάλλευση, ενάντια στην απονοηματοδότησή της, όσο μένει ζωντανός ο σπόρος της επαναστατικής δράσης και οργάνωσης.

Η 10 Μάρτη είναι η επέτειος μιας μάχης ανάμεσα σε επαναστάτες και την ένοπλη αιχμή της κρατικής τρομοκρατίας. Μια από τις πολλές μάχες που έχουν δώσει οι αγωνιστές της Οργάνωσης Επαναστατικός Αγώνας. Η ένοπλη αυτοάμυνα αποτελεί θεμέλιο της πάλης για την ανατροπή των συσχετισμών ισχύος, που είναι τόσο αναγκαία σήμερα όσο ποτέ πριν, από τη γέννηση του ελληνικού κράτους. Ο στρατευμένος αντάρτης Λάμπρος Φούντας νίκησε την ηττοπάθεια, την μοιρολατρεία, την παθητικότητα, την απονεύρωση του αγώνα, τις σειρήνες του αφοπλισμού, τους λωτοφάγους της κοινωνικής και ιστορικής ανευθυνότητας και τους κύκλωπες των πολιτικών συμμαχιών κορυφής που εκκολάπτονταν εκείνη την κρίσιμη περίοδο. Ο σύντροφος θα ξανασηκώνεται στο ίδιο οδόφραγμα κάθε που ένα χέρι θα κρατάει τ’ όπλο του.

Μια τιμή του πρέπει του νεκρού αντάρτη της Οργάνωσης Επαναστατικός Αγώνας, του αντάρτη της 10 Μάρτη, ένα καθήκον για εκείνη τη μέρα, κάθε μέρα: Να σηκώσουμε τ’ άρματα. Να δώσουμε τις μάχες που αρμόζουν σήμερα. Να οργανωθούμε επαναστατικά. Να χτυπήσουμε στην καρδιά τους τυράννους και τους μισθοφόρους τους. Να δώσουμε δύναμη, έδαφος ελευθερίας και προοπτική στην ταξική-κοινωνική σύγκρουση.

Οι μάρτυρες της κοινωνικής επανάστασης είναι αθάνατοι

Ο Λάμπρος Φούντας για πάντα φρουρός στην επαναστατική πάλη

Αλληλεγγύη με τους αιχμάλωτους αντάρτες της Οργάνωσης Επαναστατικός Αγώνας

Στηρίζουμε την πορεία  Μνήμης & Αγώνα στο Μοναστηράκι

Τρίτη 10 Μάρτη στις 17.00

Αναρχική Συλλογικότητα

για την Μαχητική Προλεταριακή Ανασυγκρότηση

υ.σ.: Στην αρχική μας ανάρτηση έλειπε το κάλεσμα στην πορεία από δικό μας λάθος. Η τοποθέτησή μας για τον Λάμπρο Φούντα είναι ελλειπής νοήματος δίχως τη δήλωση πολιτικής στήριξης στην κεντρική πορεία Μνήμης & Αγώνα, που καλούν η Ανοιχτή συνέλευση για κεντρική πορεία στην μνήμη του Λάμπρου Φούντα, μέλους του Επαναστατικού Αγώνα, καθώς και τα αιχμάλωτα μέλη του Επαναστατικού Αγώνα, Νίκος Μαζιώτης και Πόλα Ρούπα. Για αυτόν το λόγο επαναλαμβάνουμε την τοποθέτησή μας μαζί με το κάλεσμα.

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License