ΚΑΛΕΣΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΛΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΓΑΔΑ

Καλούμε 12/3 σε συγκέντρωση αλληλεγγύης για τους συλληφθέντες της αντικατασταλτικής πορείας στα δικαστήρια Ευελπίδων στο κτήριο 7 αίθουσα 2 στις 9:00 π.μ.

Στις 26 Φεβρουαρίου καλέστηκε και πραγματοποιήθηκε από τους φοιτητικούς συλλόγους, αναρχικές ομάδες και ελευθεριακά σχήματα δυναμική πορεία αντικατασταλτικού χαρακτήρα που ξεκίνησε από την ΑΣΟΕΕ και πέρασε από την ΓΑΔΑ. Αφορμή της πορείας ήταν ο μπάτσος που μπήκε μέσα την ΑΣΟΕΕ και σημάδευε με το υπηρεσιακό του όπλο τους φοιτητές και η εισβολή των ΜΑΤ στον πανεπιστημιακό χώρο για να τον απεγκλωβίσουν πνίγοντας τους φοιτητές στα χημικά. Όταν η πορεία πέρασε μπροστά από την ΓΑΔΑ υπήρξε ολιγόλεπτη σύγκρουση με τα ΜΑΤ και η πορεία κυνηγήθηκε με αποτέλεσμα μεγάλο κομμάτι της πορείας να χωρίζετε στα δύο με το ένα να μπαίνει στο μετρό Αμπελοκήπων για να σωθεί και το υπόλοιπο να συνεχίζει προς Πάνορμου. Στην Πανόρμου η πορεία χτυπήθηκε άσχημα από την ομάδα ‘ΔΡΑΣΗΣ’ και τα ΜΑΤ τραυματίζοντας και προσάγοντας φοιτητές αφού δεν δίστασαν κιόλας να πετάξουν χημικά και κρότου λάμψης στον κλειστό χώρο του μετρό κοντεύοντας να πνίξουν τους διαδηλωτές σαν τα ποντίκια. Από τους προσαχθέντες οι 5 κρατήθηκαν και οδηγήθηκαν την επόμενη μέρα στα δικαστήρια Ευελπίδων με κατηγορίες για φθορές καθώς και επίθεση σε αστυνομικούς. Η κρατική καταστολή που βιώσαμε στην πορεία αποτελεί ένα ακόμη κομμάτι από μια σειρά προηγούμενων φαινομένων κατασταλτικής βίας και διώξεων σε αγωνιστές/αγωνίστριες που όλο και αυξάνεται. Μέσα σε αυτό το κλίμα όπου το κράτος χτυπάει συλλαμβάνει και τρομοκρατεί ανθρώπους της τάξης μας, εμείς πρέπει να σπάσουμε τον φόβο υψώνοντας οδοφράγματα ταξικής αλληλεγγύης.

Καλούμε 12/3 σε συγκέντρωση αλληλεγγύης για τους συλληφθέντες της αντικατασταλτικής πορείας στα δικαστήρια Ευελπίδων στο κτήριο 7 αίθουσα 2 στις 9:00 π.μ.

ΦΟΙΤΗΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΡΟΥΒΙΚΩΝΑ

O σχολιασμός έχει απενεργοποιηθεί.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License