Την επόμενη μέρα από την απόπειρα διακοπής του ρεύματος στην κατάληψη πραγματοποιήθηκε μαζική παρέμβαση από 20 αλληλέγγυους στα γραφεία της ΔΕΗ και της ΔΕΔΔΗΕ. Αφού εγινε μοίρασμα στους εργαζόμενους σε διάλογο που είχαμε με τον διευθυντή της ΔΕΔΔΗΕ μας επιβεβαίωσε ότι η πρόθεση τους είναι να γίνει διακοπή του ρεύματος και ότι δεν έχουν κάποιο πρόβλημα με τον κόσμο που μένει στο κτίριο αλλά με τους ιδιοκτήτες του (γηροκομείο Λάρισας). Από πλευράς μας του απαντήθηκε πως το κτίριο είναι υπό τη δική μας διαχείριση και ότι εμείς είμαστε υπεύθυνοι για την απώλεια ρεύματος που έχουν εξηγώντας του το πολιτικό μας πλαίσιο όσο αφορά τη στέγη το ρεύμα και το νερό. Ξεκαθάρισαμε ότι το γηροκομείο δεν φέρει καμία ευθύνη και πως δεν προθυμοποιουμαστε να γίνει κάποιου είδους παραχώρηση η συμβόλαιο όπως μας πρότεινε. Στη συνέχεια ενώ προσπαθούσε να μας πείσει πως η απόπειρα διακοπής ήταν στα τυπικά πλαίσια της ΔΕΔΔΗΕ και δεν υπήρχε κάποια άλλη πρόθεση... Του απαντήθηκε πως για εμάς είναι ξεκάθαρα μια προσπάθεια από την εισαγγελία Λάρισας να κάνει το κτίριο μη λειτουργικό ώστε να το εγκαταλείψουμε. Και όλο αυτό συμβαίνει γιατί οι ιδιοκτήτες του κτιρίου (γηροκομείο Λάρισας) δεν προτίθεται να δημιουργήσει πάλι ένταση όπως με την κατάληψη Palmares όπου η εκκένωση έγινε πάλι με πρωτοβουλία της εισαγγελίας χωρίς να ενημερωθεί καν το γηροκομείο.

Την επόμενη μέρα στις 28/2 πραγματοποιήθηκε Μικροφωνικη συγκεντρώσει στη γειτονιά της κατάληψης όπου μοιράστηκαν εκατοντάδες κείμενα.

Και την Τρίτη 10/3 πραγματοποιήθηκε δεύτερη μαζική παρέμβαση στα γραφεία της ΔΕΗ.

Ξεκαθαρίζουμε προς κάθε κατεύθυνση πως δεν θα εγκαταλείψουμε την κατάληψη Ντουγρου και θα την υπερασπίσουμε απέναντι σε όποιον στραφεί εναντίον της. 

Διαχειριστική συνέλευση κατάληψης Ντουγρου κάθε Δευτέρα στις 19:00

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License