post image

Η ένταση της κατασταλτικής μανίας ενός κράτους είθισται να οξύνεται σε δύο φάσεις του κοινωνικού αγώνα. Στο απόλυτο ύψος του, δηλαδή την επανάσταση, και στην ανυπαρξία του. Όταν δηλαδή δεν αντιμετωπίζει καμία απολύτως απειλή.

Εκεί όπου γνωρίζοντας ότι δεν υπάρχουν μετρήσιμες κοινωνικές αντιστάσεις να του αντιπαρατεθούν, δοκιμάζει να δώσει τελειωτικά χτυπήματα στους σπόρους της μελλοντικής του απειλής, πριν αυτοί φυτρώσουν. Εκεί όπου οι αντικοινωνικές επιδιώξεις του κράτους επιχειρούν να εκφραστούν απροκάλυπτα δίχως ιδιαίτερο φόβο. Και η ελληνική κοινωνία βρίσκεται σε αυτό ακριβώς το στάδιο.

Διαβάζοντας την συγκεκριμένη συνθήκη παράλυσης, η νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας με το που πήρε τα ηνία του αστικού κράτους κήρυξε έναν ολομέτωπο πόλεμο σε κάθε ίχνος κοινωνικού αγώνα που φέρεται να έχει απομείνει ζωντανό δίχως να απορροφηθεί ή να εκτονωθεί κατά την καταστροφική τετραετία - και κάτι - της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Η κινηματική νηνεμία σε συνδυασμό με την κοινωνική αδράνεια επέτρεψε στο κράτος να ξαναεκφραστεί με μαξιμαλιστικούς όρους τόσο σε κοινωνικό επίπεδο με την εντεινόμενη αφαίμαξη του κοινωνικού πλούτου της βάσης, όσο και σε πολιτικό με την απόπειρα της συντριβής των οποίων πολιτικών της αντιστάσεων. Όσον αφορά την δεύτερη περίπτωση, στο στόχαστρο εντάσσονται αδιάκριτα όλα τα είδη και τα μέσα πάλης. Από καταλήψεις (στέγασης ή πολιτικές) που εκκενώνονται, από τον ίδιο τον θεσμό της διαδήλωσης που απειλείται, μέχρι τις πολιτικές συλλογικότητες αγώνα που διώκονται ποινικά για τις ακτιβιστικές τους δράσεις, το κράτος, επιλέγει και δίνει την μάχη του πολυμετωπικά.Στις 9 Μαρτίου συλλαμβάνονται 3 σύντροφοι και μία συντρόφισσα ως μέλη της τρομοκρατικής οργάνωσης «Σύντροφοι/ισσες» (δηλαδή την πλέον πολυπληθή «οργάνωση», καθώς χιλιάδες ατομικότητες του αναρχικού χώρου «εντάσσονται» σε τούτη και με αυτή τη διακριτική υπογραφή υπέγραφαν, υπογράφουν και θα υπογράφουν τις δράσεις τους) και τους αποδίδονται κακουργηματικού τύπου κατηγορίες. Τα κατασκευασμένα κατηγορητήρια και οι σκευωρίες του κράτους για την παγίδευση αγωνιστών, δεν αποτελούν πρωτόγνωρο φαινόμενο. Τουναντίον αποτελούν σταθερή μέθοδο καταστολής του κράτους για να δυσχεραίνει την πολιτική συνέχεια των αγώνων λυγίζοντας του αγωνιστές υπό των φόβο των πολυετών φυλακίσεων. Σε αυτήν την κατεύθυνση άλλωστε εισήχθη και ο λεγόμενος τρομονόμος στο νομικό του οπλοστάσιο.Εμείς λοιπόν στεκόμαστε αλληλέγγυοι απέναντι σε μια ακόμη σκευωρία των δικαστικών αρχών kαι καλούμε με την σειρά μας το Σάββατο 14 Μαρτίου στα δικαστήρια της Ευελπίδων στο κτίριο 7 στις 8:30. Ενάντια στον τρομονόμο και ενάντια στις δικαστικές σκευωρίες που τείνουν να γίνουν κατασταλτική συνήθεια.

Κανένας μόνος του απέναντι στο κράτος! Είμαστε όλοι/ες σύντροφοι/ισσες

Αναρχική συλλογικότητα Μασόβκα

Εικόνες:

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License