Η χρήση της θεωρίας της ασύμμετρης απειλής και της «εισβολής» των μεταναστ(ρι)ών στα σύνορα που παρατηρούμε κατά κόρον τις τελευταίες ημέρες στον κυρίαρχο λόγο και τα ΜΜΕ μόνο τυχαία δεν είναι. Αποτελεί κρατική επιλογή για την εξήγηση και διαχείριση των γεγονότων που συμβαίνουν στην ευρύτερη περιοχή της νοτιοανατολικής μεσογείου, επιλογή που άνοιξε την πόρτα στον ρατσιστικό και φασιστικό λόγο αλλά και στο παρακράτος, ειδικότερα στις περιοχές των νησιών του ανατολικού Αιγαίου και στον Έβρο. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να καταφέρει να βρει το κράτος την κοινωνική συναίνεση που επιθυμούσε, μετά την αποτυχημένη παρέμβαση και καταστολή σε Χίο και Μυτιλήνη για την δημιουργία κλειστών κέντρων κράτησης μέσω του εθνικιστικού δηλητηρίου και του φόβου.

Τα αντανακλαστικά ενός κομματιού αυτών των κοινωνιών λειτούργησαν επιθετικά προς τους μετανάστες/πρόσφυγες και ακολουθώντας πλήρως την κρατική γραμμή επιτέθηκαν σε εργαζόμενους ΜΚΟ αλλά και σε δομές αλληλέγγυων ομάδων, όπως την πυρπόληση αποθήκης με ρουχισμό που προοριζόταν για πρόσφυγες και ευπαθείς κοινωνικές ομάδες στη Χίο.

Αρχεία:

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License