Σήμερα συμπληρώνονται 2 χρόνια από τότε που η διεθνίστρια μαχήτρια του YPJ Anna Campbell (Hêlîn Qereçox) σκοτώθηκε

Αθήνα, Κυριακή 15 Μάρτη

post image

Σήμερα συμπληρώνονται 2 χρόνια από τότε που η διεθνίστρια μαχήτρια του YPJ Anna Campbell (Hêlîn Qereçox) σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια τουρκικής αεροπορικής επιδρομής κατά τη διεξαγωγή του πολέμου κατοχής στο Αφρίν. Η Anna έχει γίνει σύμβολο της γυναικείας επανάστασης και του διεθνισμού σε όλο τον κόσμο. Λείπει πολύ σε όλες/ους που την είχαν γνωρίσει.

Το διεθνιστικό τάγμα του YPJ έγραψε σήμερα την ακόλουθη δήλωση:

«Στην επανάσταση της Rojava πραγματοποίησε το όνειρό της: Hêlîn Qereçox

Ο καταπιεστής επιβάλλεται στο λαό, αλλά η διεθνίστρια μαχήτρια της ελευθερίας Hêlîn Qereçox πολέμησε στον διαρκή αγώνα ενάντια στην καταπίεση. Καθώς εντάχθηκε στις τάξεις του YPJ στην επανάσταση της Rojava το όνειρό της έγινε πραγματικότητα. Ενάντια στον καταπιεστή,η Hêlîn περπάτησε στο μονοπάτι των ελεύθερων γυναικών και έφερε το τέλος στη δουλεία της καταπίεσης. Έφτασε στο στόχο της. Όπως είπε η ίδια η Hêlîn για την επανάσταση της Rojava: «Υπάρχει μια επανάσταση. Θέλω κι εγώ να πάρω τη θέση μου εδώ ως επαναστάτρια ». Αγωνίστηκε ως μια μεγάλη επαναστάτρια.

Στις 20 Ιανουαρίου 2018, το αποικιακό τουρκικό κράτος επιτέθηκε στο Αφρίν. Η Hêlîn δεν συμφωνούσε με αυτή τη φασιστική επίθεση και συμμετείχε σε έναν αγώνα αντίστασης, που θα μείνει στην ιστορία, μαζί με τις συντρόφισσές της με μεγάλο ενθουσιασμό. Στις 15 Μαρτίου, το φασιστικό τουρκικό κράτος βομβάρδισε με βαριά όπλα και αεροπλάνα το Eşrefiye του Αφρίν. Η Hêlîn αντιστάθηκε και αγωνίστηκε με θάρρος ενάντια σε αυτή την επίθεση. Την 55η ημέρα αυτής της ιστορικής αντίστασης, η Hêlîn έπεσε μάρτυρας.

Ως συντρόφισσες της Şehid Hêlîn, ενισχύουμε τον αγώνα μας κάθε μέρα και δίνουμε με αυτόν τον τρόπο την υπόσχεσή μας να πραγματοποιήσουμε τα όνειρα των μαρτύρων μας. Οι μάρτυρες είναι το φως στο δρόμο μας.

Şehid namirin – οι μάρτυρες είναι αθάνατοι!

Διεθνιστικό Τάγμα του YPJ

Πηγή: Kongra Star Diplomacy

Μτφρσ: Women Defend Rojava Athens

Εικόνες:

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License