Ανακοίνωση της Λαϊκής Συνέλευσης για τον λόφο Φιλοπάππου την Κυριακή 15 Μάρτη 2020

Ανακοίνωση της Λαϊκής Συνέλευσης για τον λόφο Φιλοπάππου την Κυριακή 15 Μάρτη 2020. Την Κυριακή 15 Μάρτη πραγματοποιήθηκε μια πρώτη Λαϊκή Συνέλευση για το ζήτημα της ιδιωτικοποίησης του λόφου Φιλοπάππου και του Εθνικού κήπου. Ο Φιλοπάππου θα παραμείνει ανοιχτός, ζωντανός, ελεύθερος.

post image

Ανακοίνωση της Λαϊκής Συνέλευσης για τον λόφο Φιλοπάππου την Κυριακή 15 Μάρτη 2020

Την Κυριακή 15 Μάρτη πραγματοποιήθηκε μια πρώτη Λαϊκή Συνέλευση για το ζήτημα της ιδιωτικοποίησης του λόφου Φιλοπάππου και του Εθνικού κήπου. Η Λαϊκή Συνέλευση καλέστηκε με πρωτοβουλία της Ανοιχτής Συνέλευσης Κατοίκων Πετραλώνων-Θησείου-Κουκακίου και πραγματοποιήθηκε στο πάρκο Βουτιέ, στον περιφερειακό του Φιλοπάππου. Η Λαϊκή Συνέλευση, στην οποία συμμετείχαν πάνω από 100 άτομα, αποφάσισε μετά από συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων να δημοσιεύσει μια ανακοίνωση σχετικά με την επιχειρούμενη ιδιωτικοποίηση του Φιλοπάππου, να δημιουργήσει μια λίστα με mail για επικοινωνία και ενημέρωση σχετικά με τον λόφο, να τοποθετηθούν πανό ενάντια στην ιδιωτικοποίηση περιμετρικά του λόφου και πραγματοποίησε μια βόλτα-περιήγηση μέσα στον λόφο. Τέλος αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί νέα Λαϊκή Συνέλευση μόλις σταματήσουν να συντρέχουν αποτρεπτικοί υγειονομικοί λόγοι ή αν υπάρξουν κινήσεις-επεμβάσεις καταστροφής, εμπορευματοποίησης ή περίφραξης στον Φιλοπάππου.

Ανακοίνωση της Λαϊκής Συνέλευσης για τον λόφο Φιλοπάππου την Κυριακή 15 Μάρτη 2020

Ο λόφος Φιλοπάππου και ο Εθνικός Κήπος είναι χώροι περιπάτου, αστικά οικοσυστήματα, ιστορικοί και αρχαιολογικοί χώροι. Είναι χώροι ανοιχτοί, ζωντανοί και ελεύθεροι, δύο από τους ελάχιστους χώρους πρασίνου μέσα στη τσιμεντούπολη που ζούμε.

Για μια ακόμα φορά, επιχειρείται η ιδιωτικοποίηση του λόφου Φιλοπάππου και μαζί και του Εθνικού Κήπου. Αυτή τη φορά, τη σκυτάλη παίρνει το Υπουργείο Εσωτερικών μαζί με το Δήμο Αθηναίων. Στις αρχές Μαρτίου, ψηφίζεται η ίδρυση της «Εθνικός Κήπος και Μητροπολιτικό Πράσινο ΑΕ» που θα λειτουργεί με κανόνες ιδιωτικής εταιρείας, θα διαχειρίζεται αυτούς τους δύο χώρους, θα αμείβεται για τις υπηρεσίες τους από το Δήμο Αθηναίων και θα έχει έσοδα από την εκμίσθωση των χώρων που θα διαχειρίζεται.

Είναι ξεκάθαρο σε όλους/ες μας ότι πρόκειται για μια ακόμα προσπάθεια ιδιωτικοποίησης και εμπορευματοποίησης του Φιλοπάππου και του Εθνικού κήπου.

Τα κάγκελα, η ελεγχόμενη είσοδος με εισιτήριο, τα τουριστικά μαγαζάκια, οι καφετέριες, εκδηλώσεις παντός τύπου εντός των χώρων είναι προ των πυλών.

Οι δυο χώροι τίθενται στην υπηρεσία του κέρδους και προφανώς θα γίνουν δυσπρόσιτοι για τους κατοίκους της Αθήνας.

Εμείς με τη σειρά μας, αποφασίζουμε για μια ακόμα φορά, σήμερα Κυριακή 15 Μάρτη στη Λαϊκή Συνέλευση, ότι θα υπερασπιστούμε το λόφο και δε θα αφήσουμε να εφαρμοστεί αυτό το νομοσχέδιο. Διαμηνύουμε σε όλους τους τόνους, ότι όπως εχθές, έτσι και σήμερα και αύριο και κάτω από οποιοδήποτε επιβαλλόμενο καθεστώς έκτακτης ανάγκης ο λόφος δεν ιδιωτικοποιείται, δεν εμπορευματοποιείται, δεν περιφράσσεται.

Ο Φιλοπάππου θα παραμείνει ανοιχτός, ζωντανός, ελεύθερος.

Λαϊκή Συνέλευση για τον λόφο Φιλοπάππου, Κυριακή 15 Μάρτη 2020

Για επικοινωνία και ενημέρωση στείλτε το e-mail σας στην askpthk@espiv.net

ή ενημερωθείτε από το blog της askpthk.espivblogs.net

Εικόνες:

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License