ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ ΚΑΙ ΚΟΥΡΔΩΝ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ ΚΑΙ ΚΟΥΡΔΩΝ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ ΚΑΙ ΚΟΥΡΔΩΝ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

Σήμερα, περάσανε εισαγγελέα, από τα δικαστήρια της Ευελπίδων, οι 11 συλληφθέντες, Τούρκοι και Κούρδοι αγωνιστές. Πήραν προθεσμία για την Τρίτη 24/3, στις 10:00. Κατηγορούνται με τον 187Α, για συγκρότηση, συμμετοχή, διεύθυνση τρομοκρατικής οργάνωσης και οπλοκατοχή. Οι σύντροφοι και οι συντρόφισσες μας παρέμειναν για 5 ώρες κλεισμένοι στην κλούβα της μεταγωγής, μέσα στα δικαστήρια, δεμένοι πισθάγκωνα με χειροπέδες , γεγονός που προκάλεσε το βαρύ τραυματισμό των χεριών τους, τα οποία ήταν κομμένα, γεμάτα αίματα, πρησμένα και μαυρισμένα. Η κατάσταση αυτή αποτελεί βασανιστήριο. Από τις 12:00, όπου και τους φέρανε στην Ευελπίδων, οι δικηγόροι τους ρωτάγανε την αστυνομία, πότε θα τους βγάλουν από την κλούβα, να περάσουν εισαγγελέα και να σταματήσει αυτό το βασανιστήριο και οι απαντήσεις ήταν διαρκώς «σε μισή ώρα, σε μισή ώρα» και «λόγω της καραντίνας δεν ξέρουμε ακόμα σε ποιο κτίριο θα περάσουν». Αυτή η κατάσταση διήρκησε μέχρι τις 17:00, όπου και άρχισαν να τους βγάζουν έναν έναν.

Οι σύντροφοι και οι συντρόφισσες εναντιώθηκαν σε αυτή την συνθήκη και μαζί με τον αλληλέγγυο κόσμο που βρισκόταν απ’ έξω φωνάζαν συνθήματα κατά των βασανιστηρίων, της καταπίεσης, του φασισμού και του ιμπεριαλισμού. Μετά το πέρας της διαδικασίας οδηγήθηκαν πίσω στο 12ο όροφο, της “αντι”τρομοκρατικής, στη ΓΑΔΑ.Ο σύντροφος Φερχάτ Ερτούρκ που προσήχθει από τα γραφεία μας στη Τζαβέλλα και πέρναγε στις 12:00, από το Εφετείο στη Λουκάρεως για το ζήτημα της έκδοσής του, λόγω εντάλματος της Interpol, αφέθηκε ελεύθερος με τον περιοριστικό όρο της μη εξόδου από τη χώρα, μέχρι τη μέρα εκδίκασης της υπόθεσης για την έκδοση. Το ένταλμα είναι τελείως ανυπόστατο καθώς βασίζεται σε ψέματα τις τουρκικής αστυνομίας, που λέει ότι ο σύντροφος το 2016 ήταν παράνομα στην Τουρκία και εθεάθη αλληλέγγυος σε δικαστήριο εκεί καθώς και να κάνει αφισοκόλληση. Ο Φερχάτ Ερτούρκ είναι αγωνιστής και ζει στην Αθήνα ως πολιτικός πρόσφυγας από το 2004. Έχει πολύ σοβαρά κινητικά προβλήματα, λόγω της αναγκαστικής σίτισης που του έκαναν με τη βία, όντας απεργός πείνας, στην Τουρκία, το 2001. Γι’ αυτό και οι κατηγορίες είναι παντελώς ψευδείς.Η ακροδεξιά κυβέρνηση της Ελλάδας, το φασιστικό καθεστώς της Τουρκίας, ο αμερικάνικος ιμπεριαλισμός και οι μυστικές τους υπηρεσίες συνεργάστηκαν ενάντια στους αγωνιστές και τις αγωνίστριες.

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ ΟΙ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ, ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΕΣ.

ΝΑ ΑΓΩΝΙΖΕΣΑΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ, ΤΟΝ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟ, ΤΟΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΓΚΛΗΜΑ.

ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΗΚΟΝ.ΕΧΟΥΜΕ ΔΙΚΙΟ ΚΑΙ ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ

Επιτροπή αλληλεγγύης για τους πολιτικούς κρατούμενους στην Τουρκία και το Κουρδιστάν

Λαϊκό Μέτωπο Τουρκίας

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License