Ανακοίνωση δημιουργίας Ομάδας Αλληλοβοήθειας σε ευπαθείς ομάδες ενάντια στον Covid-19 / Κάλεσμα σε πληροφόρηση/συμμετοχή/στήριξη

Ανακοίνωση δημιουργίας Ομάδας Αλληλοβοήθειας σε ευπαθείς ομάδες ενάντια στον Covid-19

post image

Ανακοίνωση δημιουργίας Ομάδας Αλληλοβοήθειας σε ευπαθείς ομάδες ενάντια στον Covid-19

Κανένας μας δεν μπορούσε να προβλέψει την παγκόσμια πανδημία που έχει πλήξει και επηρεάσει όλες/ους μας. Οι μέρες σε αυτή την νέα κατάσταση που βιώνουμε και που έρχονται χρειάζεται να είναι όμως σίγουρα μέρες αλληλεγγύης, ο Covid-19 έχει αναγκάσει πολύ κόσμο να απομονωθεί για να μην μολυνθούν με τον ιό καθώς ανήκουν σε ομάδες υψηλού κινδύνου ή ζουν μαζί με κόσμο που ανήκει σε ευπαθείς ομάδες, καθώς και μία μερίδα του πληθυσμού που έτσι και αλλιώς ζούσε στην εξαθλίωση τώρα είναι σε χειρότερη μοίρα μιάς και κανένα από τα "μέτρα στήριξης και προστασίας" που έχει ανακοινώσει το κράτος μέχρι σήμερα δεν τους αγγίζει.

Εμείς σαν πολιτικά σκεπτόμενα άτομα που απαρτίζουμε τη συνέλευση του Αυτοδιαχειριζόμενου Στεκιού Καλλιθέας Buena Vista και η Ελευθεριακή Συλλογικότητα Καλλιθέας, νιώθοντας την ανάγκη για έμπρακτη αλληλεγγύη καλούμε σε κάλεσμα για συγκρότηση Ομάδας Αλληλοβοήθειας σε ευπαθείς ομάδες ώστε να στηρίξουμε από τα κάτω, με αυτοοργανωμένες και οριζόντιες διαδικασίες τις ευπαθείς ομάδες, τηρώντας τα αναγκαία μέτρα προστασίας των ατόμων που θα απαρτίζουν την ομάδα αλληλοβοήθειας και τις ευπαθείς ομάδες στους τρόπους που θα επιλέξουμε να στηρίξουμε. Παράλληλα όλες/οι μας μηδενός εξαιρουμένου φέρουμε την κοινωνική ευθύνη να τηρήσουμε μέτρα προστασίας στον ιό περιορίζοντας τις μετακινήσεις μας όσο περισσότερο γίνεται, να μην ερχόμαστε σε κοντινή επαφή με τρίτο κόσμο έξω και να λαμβάνουμε υπόψιν τις συστάσεις της επιστημονικής κοινότητας. Μπορεί να μην διατρέχουμε οι ίδιες/οι άμεσο κίνδυνο όμως μπορεί να γίνουμε φορείς διάδοσης του ιού με επικίνδυνες έως θανάσιμες σε συνανθρώπους μας συνέπειες. Ο λόγος για τον οποίο λαμβάνουμε αυτή την απόφαση για ομάδα αλληλοβοήθειας είναι καθαρά επειδή έχουν παρατηρηθεί περιστατικά κόσμος που ανήκει στις ευπαθείς ομάδες να μην έχει κάποιον τρόπο στήριξης του για να περιορίζει τις μετακινήσεις του και να λάβει πλήρως τα αναγκαία μέτρα προφύλαξης.

Η πρόταση μας βασίζεται στην αλληλεγγύη τριών διαφορετικών επιπέδων 1) Φυσική παρουσία, 2) Εξ’αποστάσεως επικοινωνία - Ηλεκτρονική επικοινωνία, 3) Οικονομική/υλική στήριξη, ώστε να καλύπτεται κάθε δυνατότητα προσφοράς σε όποια/ον θέλει να συνεισφέρει με όποιο τρόπο θέλει και μπορεί. Ο τρόπος επικοινωνίας με την νέα αυτή ομάδα μπορεί να γίνει από την σελίδα που δημιουργήθηκε στο Facebook, τα email του στεκιού και της συλλογικότητας, όπως και τις σελίδες τους που υπάρχουν στο Facebook και Twitter.

Email

buenavista_kal@espiv.net

eokal@espiv.net

Facebook

Ομάδα αλληλοβοήθειας σε ευπαθείς ομάδες ενάντια στον Covid-19

Αυτοδιαχειριζόμενο Στέκι Καλλιθέας

twitter: @Buenavista_kal

Ελευθεριακή Συλλογικότητα Καλλιθέας

twitter: @ElSyKal

3 τρόποι συμμετοχής/στήριξης

1. φυσική παρουσία, βασικό προαπαιτούμενο η μη φυσική επαφή με οικείο πρόσωπο που ανήκει σε ευπαθή ομάδα, και η λήψη μέτρων προστασίας του ίδιου και του κόσμου που θα στηρίζεται μέσω δράσεων αλληλεγγύης. Σε αυτό θα τηρούνται τα μέτρα προστασίας και θα αποτελεί σταθερή θεματική της διαδικασίας της ομάδα αλληλοβοήθειας

2. Εξ’αποστάσεως επικοινωνία- ηλεκτρονική επικοινωνία, όποια/ος γνωρίζει κόσμο που ανήκει σε ευπαθή ομάδα και χρειάζεται βοήθεια/αρωγή/υποστήριξη μπορεί να μας μεταφέρει τρόπο επικοινωνίας. Όσο αφορά την συμμετοχή κόσμου στην ομάδα αλληλοβοήθειας θα μπορεί να έρθει σε επικοινωνία με τους εξής τρόπους ( σελίδα της ομάδας αλληλοβοήθειας στο facebook, email στεκιού και συλλογικότητας και σελίδες τους στο Facebook και Twitter)

3. Οικονομική/υλική στήριξη, στην οποία μπορεί να εξετάζεται από τον κόσμο που συμμετέχει στην ομάδα αλληλοβοήθειας πως μπορεί να στηρίξει στους πρώτους δύο τομείς, την στήριξη και των ευπαθών ομάδων με είδη ανάγκης όπως είδη υγιεινής/φαρμάκων/σιτισμού/στέγασης όπως και οτιδήποτε άλλο μπορεί να προταθεί στην σταθερή διαδικασία που θα απαρτίζεται από την ομάδα αλληλεγγύης και μπορεί ο καθένας να συμμετέχει

Η αλληλεγγύη είναι το μοναδικό όπλο που μπορούμε να αντιπαρατάξουμε σε αυτή την λαίλαπα που επικρατεί και τον κοινωνικό κανιβαλισμό. Nα σταθούμε με όποιο τρόπο μπορούμε δίπλα σε αυτούς που έχουν πραγματική ανάγκη.

Αυτοδιαχειριζόμενο Στέκι Καλλιθέας Buena Vista

Ελευθεριακή Συλλογικότητα Καλλιθέας

Υ.Γ. Οποιαδήποτε περίπτωση, όπως αυτή του ενδεχόμενου απαγόρευσης μετακινήσεων, θα διερευνάται από την διαδικασία που θα συγκροτεί την ομάδα αλληλοβοήθειας.

Εικόνες:

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License