Ενημέρωση από παρεμβάσεις αλληλεγγύης σε μετανάστ(ρι)ες | Σάββατο 21.3, Αθήνα

Ενημέρωση από παρεμβάσεις αλληλεγγύης σε μετανάστ(ρι)ες | Σάββατο 21.3, Αθήνα

post image

Ενημέρωση από παρεμβάσεις αλληλεγγύης σε μετανάστ(ρι)ες

Σήμερα Σάββατο 21 Μαρτίου, με το ελληνικό κράτος να επιβάλλει απαγόρευση συναθροίσεων σε δημόσιους χώρους την ώρα που τα νοσοκομεία αντιμετωπίζουν εγκληματικές ελλείψεις και τα κέντρα κράτησης κι οι φυλακές συνεχίζουν να έχουν εγκλωβισμένους ανθρώπους σε περίοδο πανδημίας, η συνέλευσή μας αποφάσισε να προχωρήσει σε μια σειρά παρεμβάσεων αλληλεγγύης σε μετανάστ(ρι)ες στο κέντρο της Αθήνας (σε συνέχεια της συγκέντρωσης/μικροφωνικής του προηγούμενου Σαββάτου).

Συγκεκριμένα, περίπου 25 άτομα συγκεντρωθήκαμε στην πλατεία Βικτωρίας, το Μοναστηράκι και το Θησείο και πραγματοποιήσαμε ταυτόχρονο μοίρασμα εκατοντάδων (σχεδόν 1000) πολύγλωσσων κειμένων που καλούσαν σε κοινούς αγώνες ντόπιων και μεταναστών. Έπειτα, προχωρήσαμε οργανωμένα σε συγκεντρώσεις έξω από το Υπουργείο Υγείας και την Γενική Γραμματεία Μεταναστευτικής Πολιτικής με πανό που προέτασσαν την ελεύθερη πρόσβαση στην περίθαλψη και την κατάργηση των στρατοπέδων συγκέντρωσης.

Ακολουθούν φωτογραφίες από την παρέμβαση και το πολύγλωσσο κείμενο της συνέλευσης.

ΚΑΝΕΝΑ ΚΕΝΤΡΟ ΚΡΑΤΗΣΗΣ ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΠΟΥΘΕΝΑ

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ/ΟΛΕΣ

ΚΟΙΝΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΝΤΟΠΙΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤ(ΡΙ)ΩΝ

Συλλογικότητες και αλληλέγγυοι-ες σε πρόσφυγες/μετανάστ(ρι)ες www.facebook.com/solidaritymigrants | solidaritymigrants@gmail.com

Εικόνες:

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License