Η υγειονομική βόμβα έσκασε. 

Και παίρνει καθημερινά μαζί της χιλιάδες συνανθρώπους μας σε κάθε γωνιά του πλανήτη. Ένα δισεκατομμύριο άνθρωποι ζουν σε καθεστώς περιορισμού μετακίνησης, ανάμεσα τους κι εμείς.

Η αλήθεια ειναι πως δε πέφτουμε απ' τα σύννεφα. Χρόνια τώρα η διεθνής επιστημονική κοινότητα μιλά για τον κίνδυνο μιας πανδημίας. Τα πορίσματα και οι εκθέσεις τους όμως ήταν μέχρι σήμερα απλώς δημοσιεύσεις σε επιστημονικά περιοδικά, χωρίς αποφασιστικό ή έστω συμβουλευτικό ρόλο στις κυβερνήσεις, που μοίραζαν το χρήμα των φορολογουμένων σε εξοπλιστικά προγράμματα, τα οποία είτε σαπίζουν σε αποθήκες σ'ένα αδιέξοδο μπρα ντε φερ με αντίπαλες δυνάμεις, είτε χρησιμοποιούνται για μαζικές δολοφονίες.

Τα συστήματα υγείας όλων των χωρών του πλανήτη έχουν εγκαταλειφθεί στη μοίρα τους, ενώ στην Ελλάδα η υποστελέχωση και η υποβάθμιση των τελευταίων χρόνων είχαν ως στόχο της σταδιακή αλλαγή μοντέλου Υγείας, με το ιδιωτικό να κερδίζει ολοένα και μεγαλύτερο έδαφος. Οι ιδιωτικές ασφάλειες, τα ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα, οι ιδιωτικές μονάδες Υγείας, σήμερα σφυρίζουν αδιάφορα πετώντας το μπαλάκι στις δημόσιες δομές.

Αυτή τη στιγμή, ακολουθούμε τις συμβουλές της επιστημονικής κοινότητας και απομονωνόμαστε ως φυσικές οντότητες, ώστε να σπάσουμε τον κύκλο της μετάδοσης. Δεν είμαστε ειδικοί επί του αντικειμένου, ώστε να κάνουμε τα δικά μας. Ούτε τρέφουμε κάποια εμπιστοσύνη στους διάφορους κατασκευαστές θεωριών συνωμοσίας που κατακλύζουν το διαδικτυακό καζάνι πληροφοριών.

Συνεχίζουμε να υπάρχουμε, όμως. Συζητάμε, σκεφτόμαστε, μελετάμε, σχεδιάζουμε την επόμενη μέρα, η οποία θα μας βρει σ' ένα νέο κόσμο που αν επιμείνει στο Business as Usual θα οδεύει προς την οριστική του αυτοκαταστροφή.

Για αρχή, απαιτούμε απ' τις κυβερνήσεις:

- Πλήρης Ασφαλιστική κάλυψη όλων και για πάντα, παιδιών, εργαζομένων, ανέργων και συνταξιούχων.

- Στέγαση όλων σε ασφαλείς κατοικίες που έχουν κατασχεθεί από τις τράπεζες.

- Διορισμός όλων των διαθέσιμων ιατρών και νοσηλευτών και back up υποστήριξη από τελειόφοιτους και ασκούμενους Ιατρικής και Νοσηλευτικής.

- Μεταφορά όλων των κονδυλίων για στρατιωτικες δαπάνες (έρευνα, κατασκευή, συντήρηση) στην έρευνα της Ιατρικής και της Βιολογίας, καθώς και την κατασκευή υπερσύγχρονων μονάδων Υγείας σε όλο τον πλανήτη.

- Δημόσια βιομηχανία παραγωγής ιατροφαρμακευτικού υλικού

- Άμεση δήμευση της περιουσίας των Εκκλησιών και μετατροπή της σε Κέντρα Έρευνας και Εκπαίδευσης.

Ευχόμαστε η υγειονομική αυτή κρίση να καταλαγιάσει όσο το δυνατόν συντομότερα. Ας στηρίξουμε αυτούς που έχουν περισσότερη ανάγκη, με όλες μας τις δυνάμεις. 

Η αλληλεγγύη μετριέται σε ζωές. Ας σταθούμε άξιοι των περιστάσεων!

Groupa Pompeius

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License