Δημόσια Καταγγελία σχετικά με την Αστυνομική Βία στο ¨Κράτος Έκτακτης Ανάγκης¨ στην Βαρκελώνη


Δημόσια Καταγγελία σχετικά με την Αστυνομική Βία στο ¨Κράτος Έκτακτης Ανάγκης¨ στην Βαρκελώνη.

Σήμερα, 21 Μαρτίου στις 2:08 μ.μ., 6 άτομα που ζούμε σε μία συλλογική ιδιοκτησία στο πλαίσιο του συνεταιρισμού στέγασης «Cooperativa d'habitatge La Diversa», στη γειτονιά του Sants, θέλουμε να καταγγείλουμε ό,τι υποστήκαμε βία από 11 μπάτσους των Mossos d'Esquadra (Καταλανική αστυνομία), που εισέβαλαν στην ταράτσα του σπιτιού μας, στην οποία μπορούμε να αναπνεύσουμε τον αέρα και να απολαύσουμε λίγο ήλιο, ανακοινώνοντάς μας ό,τι δε μπορούμε να καθόμαστε όλες μαζί και ό,τι επομένως έπρεπε να μας συλλάβουν και να μας επιβάλουν χρηματικό πρόστιμο.

Εκείνη τη στιγμή στην ταράτσα βρισκόμασταν έξι άτομα, πέντε από τα οποία ζούμε στον ίδιο όροφο και μια γειτόνισσα που μένει και αυτή στον συνεταιρισμό, σεβόμενες την κοινωνική αποστασιοποίηση και τα μέτρα που έχει θέσει η Ισπανική υγειονομική αρχή. Είμαστε μια κοινότητα που συμβιώνουμε καθημερινά σε κλειστή μορφή αφού ζούμε σε έναν στεγαστικό συνεταιρισμό.

Τη στιγμή της εισβολής τους είπαμε ό,τι θέλουμε να σεβαστούνε τα δικαιώματά μας, λαμβάνοντας ως απάντηση με φωνές ό,τι δεν υπάρχουν πια τέτοια δικαιώματα: «Στο κράτος έκτακτης ανάγκης δεν έχετε καμία ελευθερία και κανένα δικαίωμα! Κανένας δε μπορεί να βγει από το σπίτι του!».

Πάνω απ' όλα, το πιο σημαντικό πράγμα που θέλουμε να αναφέρουμε είναι ό,τι αυτή η ενέργεια της αστυνομίας δεν είναι σύμφωνη με τα ρυθμιστικά μέτρα που συνιστούν οι υγειονομικές αρχές σχετικά με κινδύνους μετάδοσης του COVID-19.

Οι μπάτσοι έψαξαν το σπίτι μας, χωρίς να σεβαστούν τις αποστάσεις ασφαλείας και χωρίς προστατευτικό υλικό, δηλαδή χωρίς γάντια και μάσκες, ενώ όσοι από αυτούς φορούσαν ουσιαστικά χρησιμοποίησαν υλικό που είχε εκτεθεί στον δρόμο, φέρνοντάς το μέσα στην περιορισμένη κοινότητά μας, και εκθέτοντάς μας με αυτό τον τρόπο σε πιθανούς κινδύνους, ενώ η κοινότητά μας ακολουθούσε όλες τις συστάσεις που έχουν επιβληθεί από τις υγειονομικές αρχές.

Θέλουμε να επισημάνουμε τις συνεχείς λεκτικές και ρατσιστικές επιθέσεις αλλά και την ψυχολογική βία που μας ασκήθηκε: ό,τι είμαστε ένοχες που άνθρωποι γύρω μας πεθαίνουν, απειλώντας να μας συλλάβουν και να μας βάλουν στη φυλακή, διαστρεβλώνοντας τις εξηγήσεις μας και αναφέροντας ψευδείς πληροφορίες σχετικά με τη στάση μας. Έχουμε πλήρη συνείδηση και ευθύνη σχετικά με την κατάσταση έκτακτης ανάγκης στον τομέα της κοινωνίας και της υγείας, και για έναν ακόμα λόγο που έχει σχέση με την εξαιρετικότητα και την απομόνωση η οποία μας κάνει πιο ευάλωτες στην κατάχρηση της εξουσίας. Για αυτό θέλουμε να ξεκαθαρίσουμε ό,τι ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΥΤΑΡΧΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ ΠΟΥ ΑΝΑΠΤΥΣΣΕΤΑΙ ΣΤΟ «ΚΡΑΤΟΣ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ», ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ.

ΜΟΝΟ Ο ΛΑΟΣ ΣΩΖΕΙ ΤΟΝ ΛΑΟ

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License