Το Κράτος Έκτακτης Ανάγκης θα συντριβεί!

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η δράση ενημέρωσης στην πλατεία Συντάγματος το Σάββατο 21 Μάρτη, μία από τις πρώτες απαντήσεις στην προσπάθεια της κυβέρνησης να στήσει κλίμα τρόμου και ατομικής ευθύνης εκμεταλλευόμενη την επιδημία του κορονοϊού.

post image

Από σήμερα 23/3 η ακροδεξιά κυβέρνηση της ΝΔ επέβαλλε απαγόρευση κυκλοφορίας λόγω πανδημίας. Είναι η συνέχεια της τρομολαγνικής πολιτικής που μετατρέπει ένα πρόβλημα υγείας σε ζήτημα καταστολής και δημόσιας ασφάλειας. Η παγκόσμια αστική τάξη αναθεωρεί αντιδραστικά το Κοινωνικό Συμβόλαιο για να υπερασπίσει τα κέρδη τους. Ξέρει πολύ καλά πως η περικοπές των κοινωνικών δαπανών τη τελευταία δεκαετία δημιουργούν τις εκατόμβες νεκρών δε όλων τον πλανήτη.

Η πολιτική της καραντίνας και η απαγόρευση της κυκλοφορίας δεν απαντά στην πανδημία αλλά προσπαθεί να κρύψει κάτω από το χαλί τη βρώμα και τη σαπίλα του καπιταλιστικού συστήματος. Το σύστημα υγείας καταρρέει και οι κυβερνήσεις προετοιμάζονται για ένα συνειδητό μακέλεμα των πληβείων τάξεων.

Στις φυλακές το «μένουμε σπίτι» γίνεται «μένουμε στα κελιά». Τα hot spot γίνονται ωρολογιακές βόμβες. Τα παπαγαλάκια μας πλασάρουν πίνακες για να προμοτάρουν το πόσο χρήσιμη είναι η μείωση των επαφών. Προφανώς αν ο άνθρωπος μειώσει κατά 100% τις ανθρώπινες επαφές δεν «θα κολλήσει» τίποτα. Μόνον που τότε θα πάψει να είναι άνθρωπος

Η συνειδητή εγκληματική εγκατάλειψη της κοινωνικής πρόνοιας δεν είναι αναποτελεσματική μόνο στον κορονοϊό. Με την ακύρωση των τακτικών ιατρικών ραντεβού και επεμβάσεων μειώνεται ακόμα περισσότερο το επίπεδο υγείας του λαού. Αλλά η καραντίνα έχει κι άλλες παράπλευρες απώλειες. Το «μένουμε σπίτι» διογκώνει τους βιασμούς και την ενδοοικογενειακή βία και οι γυναίκες βρίσκονται «φυλακισμένες» με τον «αφέντη» τους.

Η ενοχοποίηση της ταξικής πάλης, η απαγόρευση συναθροίσεων προσπαθεί να μετατρέψει τον εθελοντισμό, την κοινωνική συμμετοχή και την οργάνωση κοινωνικών αγώνων κάτι σαν μια άχρηστη πολυτέλεια. Ο κοινωνικός αγώνας προσπαθεί να χαρακτηριστεί κάτι σαν μια ανούσια περατζάδα, μια ανεγκέφαλη εγωιστική πρακτική που εκθέτει το σύνολο της κοινωνίας.

Δύο ώρες μετά τη ανακήρυξη της απαγόρευσης κυκλοφορίας, εκατοντάδες φωτοτυπημένες εφημερίδες τοίχου κολλήθηκαν σε δεκάδες γειτονιές της Αθήνας και του Πειραιά. Μαζί με την εργατική τάξη και τη νεολαία θα βρούμε τη διέξοδο σε αυτή τη στιγμή της ιστορίας. Τα σχέδια της ακροδεξιάς να επιβάλλει Κράτος Έκτακτης Ανάγκης θα καταρρεύσουν.

Κατεβάστε την εφημερίδα τοίχου, τυπώστε την, κολλήστε την στη γειτονιά σας στη δουλειά, στο φαρμακείο, στο σουπερμάρκετ. Καταγγείλτε αυθαιρεσίες, δηλώστε διαθεσιμότητα να χτιστεί ένα δίκτυο αλληλεγγύης.

Πόλεμο στον πόλεμο της ακροδεξιάς, του εθνικισμού & του ρατσισμού

Με όπλο την αλληλεγγύη, το διεθνισμό, την Εξέγερση!

#menoumestodromo

https://ormantifa.org/to-kratos-ektaktis-anagkis-tha-syntrivei/

ΟΡγάνωση Μαχητικού Αντιφασισμού

ormantifa.org | orma@riseup.net | 6987433703

Εικόνες:

Αρχεία:

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License