Το Σάββατο, 29/02/2020, από τις 16.00 μέχρι τις 18.00 περίπου, συλλογικότητες, σύντροφοι/συντρόφισσες που ζουν και δραστηριοποιούνται στις ανατολικές γειτονιές κάναμε την δεύτερη παρέμβαση στα σούπερ μάρκετ των Ιλισίων και του Ζωγράφου με αφετηρία την πλατεία Γαρδένιας. Η πρώτη είχε γίνει στις 11/01/20. Στην παρέμβαση συμμετείχαμε περίπου 30-40 άτομα με αφορμή τα αυξημένα περιστατικά ρουφιανέματος και καταστολής ανθρώπων που παίρνουν προϊόντα που έχουν ανάγκη από τα σούπερ μάρκετ χωρίς να πληρώσουν. Περιστατικά στα οποία κρυφοί πελάτες ή εργαζόμενοι υπεύθυνοι για την ασφάλεια εξευτελίζουν και τραμπουκίζουν ανθρώπους, καλούν την αστυνομία και τους συλλαμβάνουν στο αυτόφωρο. Περιστατικά τα οποία έχουν φτάσει μέχρι και σε προσωποκράτηση σε αστυνομικά τμήματα και ακόμα χειρότερα σε καταδίκες από τα δικαστήρια.

Επιπλέον, σε αυτή τη παρέμβαση προπαγανδίσαμε και μιλήσαμε για την απεργία που καλούν κλαδικά, επιχειρησιακά, εργατικά σωματεία βάσης στις 19/3/20. Καλέσαμε εργαζόμενους και καταναλωτές να στηρίξουμε την απεργία με το σύνθημα “Δεν ψωνίζω, δεν καταναλώνω. Απεργώ και διαδηλώνω.” Είτε ως εργάτες, είτε ως καταναλωτές μπορούμε να σαμποτάρυμε την κυκλοφορία του εμπορεύματος εκείνη τη μέρα στηρίζοντας όπως μπορούμε στις γειτονιές μας την 2η απεργία που οργανώνεται από τα κάτω.

ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ ΘΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΑΣΤΕ

– Το λινκ από τη πρώτη παρέμβαση στο οποίο μπορείτε να βρείτε το κείμενο: https://athens.indymedia.org/post/1602603/

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License