Anti-Covid19: Δίκτυο Αλληλοβοήθειας και Αγώνα

Η επιβίωση των καταπιεσμένων και εκμεταλλευομένων σε καιρούς γενικευμένης κρίσης εξαρτάται άμεσα από την αυτοοργάνωσή τους και γι' αυτό η όποια προσπάθεια καταστολής της θα πρέπει να απαντηθεί αψηφώντας οποιονδήποτε περιορισμό.

Anti-covid19 : Δίκτυο Αλληλοβοήθειας και Αγώνα

Στις πρωτόγνωρες συνθήκες που ζούμε, η εξάπλωση του κορονοϊού έχει πάρει διαστάσεις κρίσης των κρατικών συστημάτων υγείας και συνολικά του καπιταλιστικού τρόπου παραγωγής και κοινωνικής οργάνωσης. Για την επιβίωση του συστήματος, κράτος και αφεντικά εφαρμόζουν απολυταρχικές πολιτικές και μια περαιτέρω υποτίμηση των ζωών μας. - Απουσία δομών υγείας για τη μεγάλη πλειοψηφία του κόσμου- Στρατιωτικοποίηση της καθημερινότητάς μας, με απαγόρευση κυκλοφορίας που εφαρμόζεται με καταστολή σε χρηματική, ελεγχτική και ποινική μορφή- Απολύσεις, εντατικοποίηση και άθλιες συνθήκες για αυτούς/ές που δουλεύουν σε νοσοκομεία, super markets, ταχυφαγεία, τηλεπικοινωνίες.- Δημιουργία στρατοπέδων συγκέντρωσης για τους/τις μετανάστ(ρι)ες και μαζικός εγκλεισμός σε φυλακές χωρίς καμία εξασφάλιση υγείας.- Κανένα ουσιαστικό μέτρο για τους/τις άστεγους/ες, τους/τις χρήστες/-τριες, σεξεργάτες/-τριες.- Αύξηση των περιστατικών ενδο-οικογενειακής και έμφυλης βίας, όπως και ψυχολογικής καταστροφής λόγω του εντεινόμενου περιορισμού ατόμων μέσα σε 4 τοίχους.Όλα τα παραπάνω αποτελούν μια δυστοπία στην οποία θεωρούμε ότι πρέπει να αντιδράσουμε άμεσα και συλλογικά, αυτοοργανωμένα και αλληλέγγυα προς κάθε υποκείμενο που βιώνει τις σωματικές, ψυχικές και πνευματικές συνέπειες του ολοκληρωτισμού και παράλληλα να αγωνιστούμε για να σπάσουμε την αναποτελεσματική και απολυταρχική κρατική διαχείριση της παρούσας συνθήκης. Γι' αυτό το λόγο θέλουμε να επικοινωνήσουμε και να δημιουργήσουμε ένα δίκτυο αλληλοβοήθειας και αγώνα, με αρχικούς στόχους τα παρακάτω:

 • Συγκέντρωση και παράδοση τροφίμων και φαρμάκων ή γεύματος από κουζίνες αλληλεγγύης
 • Ψυχοκοινωνική υποστήριξη. Συζήτηση μέσω τηλεφώνου και ακόμα και συνάντηση κατ’ ιδίαν, τηρώντας πάντα τα μέτρα υγειονομικής προστασίας
 • Αναφορές για κρούσματα ενδο-οικογενειακής και έμφυλης βίας και άμεσες παρεμβάσεις
 • Συγκέντρωση και δημοσιεύση πληροφοριών από στρατόπεδα συγκέντρωσης και φυλακές

Η ευθύνη δεν είναι ατομική, όπως απροκάλυπτα προσπαθεί να μας χειραγωγήσει το κράτος μέσω των τρομολαγνικών ρεπορτάζ των ΜΜΕ, αλλά πρωτίστως κρατική. Είναι απαράδεκτη και αισχρή η στοχευμένη μετατόπιση ευθυνών από το κράτος και τους εκπροσώπους του στο κάθε άτομο ξεχωριστά, προκειμένου να ξεπλύνει τη συστηματική υποχρηματοδότηση και υποστελέχωση του συστήματος υγείας. Για την έλλειψη μόνιμου ιατρικού-νοσηλευτικού προσωπικού, ΜΕΘ και ιατρικού εξοπλισμού δεν ευθυνόμαστε εμείς, αλλά οι εκάστοτε κυβερνήσεις που ξόδευαν εκατομμύρια ευρώ για τη διάσωση τραπεζών ή για στρατιωτικές δαπάνες αντί να στελεχώσουν τα υποβαθμισμένα δημόσια νοσοκομεία.

Προτάσσουμε ως άμεση συλλογική δράση την άρνηση πληρωμών σε χρέη, νοίκι, ρεύμα, νερό, διαδίκτυο και μέσα μαζικής μεταφοράς. Οι βασικές υπηρεσίες θα έπρεπε να παρέχονται δωρεάν έτσι κι αλλιώς και πόσο μάλλον σε μια τέτοια συνθήκη οικονομικής αποσταθεροποίησης. Όλοι οι άνθρωποι της εκμεταλλευόμενης και μη προνομιούχας τάξης πρέπει να κρατήσουν τα λεφτά τους για βασικά καταναλωτικά αγαθά όπως φαγητό και φάρμακα, αφού το μέλλον είναι αβέβαιο.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΑΠ' ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ

 • Μόνιμη μετάβαση όλων των ιδιωτικών δομών υγείας και παροχής προϊόντων υγείας στο δημόσιο.
 • Επίδομα ανεργίας σε όλες/ους τις/τους απολυμένες/ους και άνεργους/ες.
 • Όλα τα προϊόντα να αποκτήσουν τιμές κόστους, να μην βγάζουν κέρδος τα αφεντικά των σουπερμάρκετ στις πλάτες μας.
 • Ικανοποίηση των αιτημάτων των εργαζομένων για μισθούς, ωράρια, ακόμα και παύση εργασίας για την αυτοπροστασία τους.
 • Κλείσιμο όλων των καπιταλιστικών δομών (εργοστασίων, μαγαζιών κλπ) που δεν εξυπηρετούν βασικές ανάγκες.
 • Ικανοποίηση των αιτημάτων των κρατουμένων και απελευθέρωση όλων όσων ανήκουν σε ευάλωτες ομάδες, όσων έχουν ποινές κάτω των 5 χρόνων και όσων περιμένουν δικαστήρια. Συγκρότηση δομών υγείας για τις/τους κρατούμενες/ους και παροχή υλικών υγιεινής.
 • Κλείσιμο όλων των στρατοπέδων συγκέντρωσης και χαρτιά σε όλες/ους τις/τους μετανάστ(ρι)ες.
 • Μετατροπή airbnb και ξενοδοχείων σε δομές για ανθρώπους με συμπτώματα, ευάλωτες ομάδες, ανθρώπους που αντιμετωπίζουν ενδοοικογενειακή και έμφυλη βία και γενικώς πρόβλημα στέγασης.

Ο Τσιόδρας έχυσε κροκοδείλια δάκρυα για τους ανθρώπους που πρόκειται να νοσήσουν και ξανακάλεσε όλοι/ες μαζί να αναλάβουμε τις ευθύνες μας για την προστασία της δημόσιας υγείας. Αντιλαμβανόμενοι/ες, λοιπόν, ότι εντός της δημόσιας υγείας εντάσσονται και οι άνθρωποι που βρίσκονται σε εργοστάσια, φυλακές και στρατόπεδα συγκέντρωσης, δηλώνουμε ότι αν το κράτος δεν νοιαστεί όντως συνολικά για τη δημόσια υγεία, έχουμε τη συλλογική ευθύνη να προβούμε σε ενέργειες για να τη διασφαλίσουμε. Ενημερώνουμε επίσης ότι θα χρειαστεί να προχωρήσουμε στην οργάνωση και κλιμάκωση ανάλογων δράσεων σε περίπτωση που το κράτος συνεχίσει να εκμεταλλεύεται την κατάσταση εκτάκτου ανάγκης για να καταστείλει τους πολιτικούς του αντιπάλους, τους/τις αναρχικούς/ές και αγωνιστές/τριες, και να περάσει νομοσχέδια που δεν ήταν ικανό να περάσει σε καιρούς κινητοποιήσεων. Το κίνημα και οι άνθρωποι της κοινωνικής βάσης οργανώνουν ήδη δομές αλληλοβοήθειας και αντίστασης για την παρούσα κρίση και την επερχόμενη εξαθλίωση και κανένας στρατιωτικός νόμος δεν μπορεί να τους εμποδίσει. Η επιβίωση των καταπιεσμένων και εκμεταλλευομένων σε καιρούς γενικευμένης κρίσης εξαρτάται άμεσα από την αυτοοργάνωσή τους και γι' αυτό η όποια προσπάθεια καταστολής της θα πρέπει να απαντηθεί αψηφώντας οποιονδήποτε περιορισμό.

Αριθμός Επικοινωνίας: 6945276127

Διεύθυνση Επικοινωνίας: synsquat@riseup.net

Σελίδα στο FB:https://www.facebook.com/AntiCovidAidNetwork/

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License