Ροζάβα: ανακοίνωση της Γενικής Διοίκησης των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων για ανθρωπιστική εκεχειρία λόγω κορονοϊού

Παρασκευή, 27 Μαρτίου 2020

Ανακοίνωση της Γενικής Διοίκησης των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων

Υπό το πρίσμα της συνεχιζόμενης απειλής της πανδημίας του κορονοϊού σε ολόκληρο τον κόσμο και σε απάντηση της έκκλησης του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών κ. Antonio Guterres, η Γενική Διοίκηση των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων δηλώνει τη δέσμευσή της στις παγκόσμιες προσπάθειες που αποσκοπούν στην καταπολέμηση του κορονοϊού με υποστήριξη και αποτελεσματική αντιμετώπιση αυτής της κατάστασης.

Η τρέχουσα κατάσταση στον κόσμο υποδηλώνει σαφώς το μέγεθος της θανατηφόρας απειλής του COVID-19 και των ποσοστών διάδοσής του, τα οποία η Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας έχει χαρακτηρίσει παγκόσμια πανδημία, θέτοντας όλα τα υγειονομικά τμήματα και συστήματα στον κόσμο υπό πρωτοφανή δοκιμασία και στρες.

Λόγω της κατάρρευσης του τομέα της υγείας και της υποβάθμισης των εγκαταστάσεων υγειονομικής περίθαλψης ως αποτέλεσμα του πολέμου, η κατάσταση στη Συρία δεν μπορεί να αντέξει περισσότερες εχθροπραξίες και κάθε ανανέωση των εχθροπραξιών θα προκαλέσει κύματα μετατόπισης που θα επηρεάσουν την υπόλοιπη υγειονομική υποδομή, επιταχύνοντας έτσι την εξάπλωση του ιού και την αύξηση της θνησιμότητάς του.

Με βάση αυτό, η Γενική Διοίκηση των Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF) της Συρίας καλεί όλα τα κόμματα της συριακής διαμάχης να απέχουν από οποιεσδήποτε στρατιωτικές πρωτοβουλίες ή ενέργειες και να αναλάβουν άμεση δέσμευση για μια ανθρωπιστική εκεχειρία.

Από την πλευρά τους, οι δυνάμεις μας δηλώνουν τη δέσμευσή τους σε μια νόμιμη κατάσταση άμυνας και αποφεύγουν να αναλάβουν στρατιωτικές ενέργειες, ελπίζοντας ότι αυτή η ανθρωπιστική εκεχειρία θα βοηθήσει να ανοίξει η πόρτα για διάλογο και πολιτική λύση για να τεθεί τέρμα στον πόλεμο στον κόσμο και τη Συρία.

Η Γενική Διοίκηση των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF) επιβεβαιώνει τη δέσμευσή της να διασφαλίσει την αποτελεσματική αντιμετώπιση αυτής της κρίσης και να διευκολύνει την πρόσβαση τόσο των ντόπιων όσο και των διεθνών εργαζομένων στον τομέα της υγείας σε όλες τις περιοχές που ελέγχονται από τις δυνάμεις μας.

πηγή: https://www.aftoleksi.gr/2020/03/27/anakoinosi-rojava-koronoios/

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License