Γερμανία: Τέσσερις αναλήψεις ευθύνης για επιθέσεις στη γερμανική επικράτεια

Λειψία: Εμπρηστική επίθεση σε όχημα της εταιρείας PKE | Βρέμη: Επιθέσεις σε οχήματα μεσιτικών εταιρειών | Βερολίνο: Εμπρηστικές επιθέσεις σε οχήματα της Bosch και της Dr. House Solutions | Σαξονία: Διπλή εμπρηστική επίθεση σε εταιρείες κατασκευής φυλακών

post image

Γερμανία, Λειψία: Εμπρηστική επίθεση σε όχημα της εταιρείας PKE

22.03.2020: Τη χτεσινή νύχτα πυρπολήσαμε ένα όχημα της PKE. Η εταιρεία αυτή παράγει τεχνολογία ασφαλείας για φυλακές.

Είναι σημαντικό να μη λησμονούμε εκείνες κι εκείνους που πλήττονται σκληρότερα από ‘μάς στην παρούσα συγκυρία. Πέραν των ομάδων υψηλού κινδύνου, υπάρχουν άνθρωποι κλειδαμπαρωμένοι σε χώρους μαζικής διαμονής, στριμωγμένοι σε στρατόπεδα συγκέντρωσης στα σύνορα ή ξεχασμένοι πίσω από κάγκελα.

Με την εξάπλωση του κορωνοϊού, οξύνεται ιδιαιτέρως η απομόνωση των φυλακισμένων, και οι συνθήκες στις φυλακές ολοένα και δυσχεραίνουν. Δίχως υγειονομική περίθαλψη ή βασικές υπηρεσίες υγιεινής, πολλοί κρατούμενοι και πολλές κρατούμενες καλούνται να αντικρίσουν την πιθανότητα του θανάτου. Θα είναι οι τελευταίοι που θα λάβουν επαρκή ιατροφαρμακευτική φροντίδα.

Στέλνουμε λοιπόν χαιρετισμούς σε όλες και όλους όσους βρίσκονται πίσω από κάγκελα, μα και σε όσες και όσους κατόρθωσαν ν’ αποδράσουν.

Ευχαριστούμε όλες τις εξεγερμένες και όλους τους εξεγερμένους που κατέστησαν δυνατές τις μαζικές αποδράσεις των τελευταίων λίγων εβδομάδων.

Μας χαροποιεί που βλέπουμε πως και άλλα άτομα συνεχίζουν να επιτίθενται εν μέσω τούτων των καιρών. Όπως εκείνα που επιτέθηκαν σε εταιρείες κατασκευής της νέας φυλακής στο Zwickau.

Πηγή: anarchistsworldwide

Μετάφραση: Δ.Ο. Ragnarok

Γερμανία, Βρέμη: Επιθέσεις σε οχήματα μεσιτικών εταιρειών

Ας ξεθάψουμε τα κεφάλια απ’ την άμμο! Επίθεση σε μεσιτικές εταιρείες.

Καταστροφή δύο οχημάτων μεσιτικών εταιρειών στη Βρέμη.

Βρέμη: 21.03 προς 22.03.

“Θά ‘πρεπε να μείνουμε σπίτι και ν’ αποφύγουμε κάθε επαφή με άλλα άτομα. Θά ‘πρεπε να δείχνουμε αλληλεγγύη, καθώς, αν δεν το κάνουμε, θα εξαπλωθεί ο θανατηφόρος ιός.” Χανόμαστε στις ειδήσεις. Κλονιζόμαστε.

Η πανδημία αποτελεί πραγματικότητα, και όλες και όλοι μας έχουμε ευθύνες. Ευθύνες πολύ πέραν του ελέγχου της νόσου. Μα και πολύ πέραν της κοινωνικής ανάπτυξης. Δε βράζουμε όλοι “στο ίδιο καζάνι” απλώς επειδή όλους μπορεί να μας επηρεάσει ο ιός. Η πανδημία, ή μάλλον το πώς την αντιμετωπίζουμε, εκτραχύνει τις ήδη επισφαλείς συνθήκες διαβίωσης. Πολλές θα βρεθούν νά ‘χουν χρέη, νά ‘χουν μηδενικό ή πολύ χαμηλότερο εισόδημα, και να πρέπει ακόμη να πληρώσουν υψηλά ενοίκια. Οι μεσιτικές εταιρείες θα συνεχίσουν να κερδοσκοπούν, και ο φόρτος της κρίσης θα μετατοπιστεί σ’ εκείνες κι εκείνους που με τον έναν ή τον άλλον τρόπο βρίσκονται στο περιθώριο. Την ίδια στιγμή, τα μέτρα της κυβέρνησης ώστε ν’ αντιπαλέψει τον ιό επισπεύδουν την εξουσιαστική εξέλιξη · μπορούμε εδώ να εντοπίσουμε τρία σημεία-κλειδιά:

  • Εντατικοποίηση της τεχνολογικής επίθεσης Μετατόπιση σε οικιακή τηλε-εργασία βασισμένη στο διαδίκτυο, μετεγκατάσταση των πολιτιστικών συναντήσεων όπως συναυλίες ή πάρτι σε ψηφιακούς χώρους, online σχολικά μαθήματα, αντικατάσταση των καταστημάτων λιανικής απ’ το online εμπόριο, και ανάλυση δεδομένων από κινητά για τον βιοπολιτικό έλεγχο του πληθυσμού, για να ονοματίσουμε απλώς κάποια παραδείγματα.
  • Δοκιμή μέτρων αντιεξέγερσης Στρατιωτικοποίηση στο εσωτερικό, κλείσιμο συνόρων, απαγορεύσεις κυκλοφορίας, αυξημένη εξουσία για την αστυνομία, πλήρης εξαφάνιση των ελευθεριακών δημόσιων αντιστάσεων με τη μορφή πορειών και συγκεντρώσεων, όλα αυτά τα μέτρα -ασχέτως του πόσο χρήσιμα είναι στα πλαίσια της πανδημίας- αποτελούν επίσης σημαντικές εμπειρίες για τη μάχη ενάντια στις εξεγέρσεις που έρχονται.
  • Επιβεβλημένη πρεκαριοποίηση Καθίσταται σαφές πως η υγειονομική κρίση του ιού αντικαθίσταται από μια οικονομική κρίση. Πέραν της αναδιανομής των χρημάτων των φορολογουμένων στις επιχειρήσεις και τις εταιρείες, είναι δύσκολο να προβλέψουμε τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης που έρχεται. Αν όμως ρίξουμε μια ματιά στις παρελθούσες κρίσεις, είναι σαφές πως πρέπει ν’ αναμένουμε ολάκερο το φάσμα των νεοφιλελεύθερων μεταρρυθμίσεων.

Εν γένει, υπάρχει πλειάδα λόγων (εκτός διαδικτύου) για να δράσουμε, να αναλύσουμε και να παρατηρήσουμε. Βρεθήκαμε στους δρόμους για ν’ ανακαλύψουμε αν υπάρχει ακόμη η δυνατότητα να κινηθούμε τη νύχτα. Και, κοίτα να δεις, υπάρχει ακόμη.

Οι πρώτες μας δράσεις ήταν δυο κατεστραμμένα οχήματα μεσιτικών εταιρειών:

  • ένα πυρπολημένο αμάξι Smart της IMMO-BREMEN
  • σπασμένα τζάμια σε ένα μικρό αμάξι της Engel und Völkers

Ενάντια στην παραίτηση και την απομόνωση: Ας ξεθάψουμε τα κεφάλια απ’ την άμμο!

Αυτόνομες Ομάδες

Σημείωση: Σύμφωνα με τον τύπο, ένας φράκτης από θάμνους πήρε φωτιά απ’ το φλεγόμενο αμάξι Smart, κάτι που με τη σειρά του προκάλεσε φθορές στα τζάμια ενός διαμερίσματος και οδήγησε σε προσωρινή απομάκρυνση δύο ανθρώπων. Δεν υπάρχει τίποτα όμορφο σ’ αυτό. Ζητούμε συγγνώμη! Και θα φροντίσουμε να είμαστε όλο και πιο προσεκτικοί και προσεκτικές στο μέλλον! Προς όλες και όλους τους νυχτερινούς ακτιβιστές: Προσοχή στους στενούς δρόμους!

Πηγή: anarchistsworldwide

Μετάφραση: Δ.Ο. Ragnarok

Γερμανία, Βερολίνο: Εμπρηστικές επιθέσεις σε οχήματα της Bosch και της Dr. House Solutions

Όχι στις εκκενώσεις, Όχι στην επιτήρηση μέσω συστημάτων ασφαλείας!

Εμπρησμός οχημάτων της Bosch και της Dr. House Solutions.

Δεν υπάρχει απαγόρευση κυκλοφορίας ακόμη, μα, ενώ κατά τη διάρκεια της ημέρας οι πρώτες θερμές αχτίδες του ηλίου χαϊδεύουν τους ανθρώπους στα πάρκα και τις πλατείες, πάραυτα οι δρόμοι είναι ήσυχοι, κι έπειτα απ’ το σούρουπο φαντάζουν παντελώς έρημοι. Η ζωή έχει αποσυρθεί στην υποτιθέμενη ιδιωτική σφαίρα, οι κοινωνικές επαφές διακόπτονται σε μεγάλο βαθμό, η επικοινωνία μετατρέπεται σε ψηφιακή. Στον δημόσιο χώρο, κυριαρχεί η άποψη που υπαγορεύεται από τα πάνω. Ανοιχτές συναντήσεις, διαδηλώσεις, σχεδόν κάθε αλληλεπίδραση κι αντίσταση αρχινά να αορατοποιείται: δυστοπία.

Έπειτα απ’ την κατάσταση εκτάκτου ανάγκης έπεται η οικονομική κρίση, θα υπάρξουν νικητές και ηττημένοι. Ποθούμε να συνεισφέρουμε στο να ωθήσουμε να ηττηθούν οι κατάλληλοι άνθρωποι: οι επενδυτές, οι ιδιοκτήτες ακινήτων, οι κερδοσκόποι της επιτήρησης. Ακόμη και σε καιρούς αναγγελθέντων ή πρόωρων απαγορεύσεων κυκλοφορίας, θα συνεχίσουμε να σαμποτάρουμε τα γρανάζια του καπιταλιστικού συστήματος και να σπάμε τη σιωπή.

Στις 19 Μάρτη, πυρπολήσαμε ένα όχημα της εταιρείας security Bosch στην οδό Ostsee στο Pankow του Βερολίνου, και την αμέσως επόμενη νύχτα πυρπολήσαμε ένα όχημα της Dr. House Solutions στην οδό Tiroler στην ίδια περιοχή.

Η εταιρεία Bosch πραγματοποίησε, επίσης, έκθεση στο Ευρωπαϊκό Αστυνομικό Συνέδριο φέτος, καθώς επίσης διοργάνωσε και το ψηφιακό συνέδριο στο Βερολίνο τον Φεβρουάριο. Προκειμένου ν’ αντιμετωπίσουν κρίσεις, πολέμους, καταστάσεις εκτάκτου ανάγκης, ή ακόμη και ν’ αντεπεξέλθουν στην καθημερινή καπιταλιστική παράνοια των Έξυπνων Πόλεων με βάση τα συμφέροντα των κυρίαρχων τάξεων, χρειάζεται διαρκώς να διαχέουν τις τεχνολογίες ασφαλείας τους. Ανάμεσα σε άλλα, ένα όχημα της Bosch είχε πυρποληθεί για τον λόγο αυτόν και τον Δεκέμβρη απ’ τη FAZ στο Αμβούργο.

Η Dr. House Solutions ανήκει στο εταιρικό δίκτυο του Padovic. Λόγω της ακόμη επιδιωκόμενης εκκένωσης της Liebig34, της περαιτέρω καταστροφής της ακτής Rummelsburger και του οξυνόμενου θεαματικού εκβιασμού όσων είναι στο νοίκι, ο Padovic και όλοι οι όμοιοί του αποτελούν στόχους των επιθέσεών μας. Ομοίως, η Σύγκλητος του Βερολίνου θέλει να συνεχίσει την εκκένωση του Syndikat στις 17 Απρίλη, οπότε οφείλουμε να πούμε κατά παντός υπευθύνου: κάτι τέτοιο θα συναντήσει αντίσταση. Όμως, όπως και τις τελευταίες νύχτες, δεν πρόκειται να περιμένουμε για την ημέρα Χ, διότι ανάμεσα σ’ εμάς και στο σύστημα με την τάξη του θέση έχει μόνον η επίθεση.

Πηγή: anarchistsworldwide

Μετάφραση: Δ.Ο. Ragnarok

Γερμανία, Σαξονία: Διπλή εμπρηστική επίθεση σε εταιρείες κατασκευής φυλακών

Ένα πρώιμο πασχαλινό δώρο για την Ημέρα των Πολιτικών Κρατουμένων

Εμείς, ως ένα πρώιμο πασχαλινό δώρο, αναλαμβάνουμε την ευθύνη για τους εμπρησμούς κατά τη διάρκεια της νύχτας της 18ης Μαρτίου 2020 σε δυο εταιρείες που εμπλέκονται στην κατασκευή της νέας φυλακής στο Zwickau – Marienthal.

Σήμερα είναι η επέτειος της Διεθνούς Ημέρας Πολιτικών Κρατουμένων. Η μέρα αυτή ανακηρύχθηκε για να θυμόμαστε τους αγωνιστές συντρόφους και συμπολεμιστές οι οποίοι βρίσκονται στα μπουντρούμια των φυλακών παγκοσμίως. Η ημερομηνία βασίζεται στην ημέρα όπου διακηρύχθηκε η Παρισινή Κομμούνα το 1871. Για πολλούς, η Παρισινή Κομμούνα ήταν και είναι ακόμα σημείο αναφοράς για τις επαναστατικές προσπάθειες για κοινωνική δικαιοσύνη και πολιτική ελευθερία. Η κατάρρευση της Κομμούνας, η σφαγή χιλιάδων κομμουνιστών και η απέλαση εκατοντάδων σε αποικίες καταδίκων, όπου έβρισκαν αργό θάνατο, είχαν σκοπό να δείξουν σε όλες τις επαναστάτριες και τους επαναστάτες ανά τον κόσμο τι είναι διατεθειμένη να κάνει μια αστική κυβέρνηση όταν βλέπει ότι η δύναμή της απειλείται.

Ακόμα και σήμερα, χιλιάδες επαναστάτριες κι επαναστάτες βρίσκονται στις φυλακές αυτού του κόσμου. Ο αγώνας για χειραφέτηση τρέχει από τα χρόνια της Κομμούνας, και τα παιδιά της βρίσκονταν και βρίσκονται ακόμα κάτω από τους τροχούς της καταπίεσης. Υπήρχε ανέκαθεν αγώνας για την απελευθέρωση και υποστήριξη των κρατουμένων. Μια θεμελιώδης κριτική της κυριαρχίας έχει συνδεθεί με την κριτική του σωφρονιστικού συστήματος και την ηθική της τιμωρίας. Η απαίτηση για απελευθέρωση των κρατουμένων μετατράπηκε σε απαίτηση για την κατάργηση των φυλακών και την πλήρη εξάλειψη της αρχής της τιμωρίας.

Έτσι, κατά τη διάρκεια της εξέγερσης του ’68, μετά τη φυλάκιση πολλών ακτιβιστών και ακτιβιστριών, δημιουργήθηκε ένα ισχυρό κίνημα αλληλεγγύης. Το ζήτημα των φυλακών οδήγησε επιπλέον σε μια γενική κριτική του σωφρονιστικού συστήματος. Ωστόσο, υπήρξαν διαφορετικές προσεγγίσεις στο θέμα, όπως επίσης και η διαφοροποίηση πολιτικών και κοινωνικών κρατουμένων. Οι διαφορές αυτές αρθρώθηκαν πάνω στις διεκδικήσεις των έγκλειστων ανταρτών πόλης και στο υποστηρικτικό έργο εκτός τειχών. Κάποιες επικεντρώθηκαν στην ειδική μεταχείριση των πολιτικών κρατουμένων και κάποιοι προτιμούσαν να προβάλλουν διεκδικήσεις που ήταν σημαντικές για το σύνολο των κρατουμένων. Υπήρξαν κάποιοι κοινωνικοί κρατούμενοι που έδειξαν αλληλεγγύη με τους επαναστάτες και προχώρησαν κι αυτοί σε απεργίες πείνας. Όλο αυτό έλαβε χώρα σε μια περίοδο έντονης πολιτικοποίησης, οπότε μπορούμε να υποθέσουμε ότι οι πολιτικοί κρατούμενοι και οι αγώνες τους επανεπιβεβαίωσαν εκ νέου τον ρόλο των κοινωνικών κρατουμένων. Οι αγώνες των κρατουμένων, σε συνεργασία με ομάδες στήριξης εκτός των τειχών, έλαβαν ευρεία κοινωνική προσοχή και, σε κάποιες περιπτώσεις, ακόμα και απήχηση. Ο πρώτος ποινικός κώδικας του 1977 δεν θα υπήρχε χωρίς αυτήν την αντίσταση.

Αναπόφευκτα, λόγω της ατραπού μας, δεν μπορούμε να αποφύγουμε το να δούμε αγαπημένα πρόσωπα μας οδηγούνται στη φυλακή. Καθώς η σύγκρουση στον κοινωνικό πόλεμο οξύνεται, αυξάνεται επίσης και ο αριθμός των κρατουμένων. Απ’ τη μια πλευρά επειδή η προθυμία του πληθυσμού να πάρει ρίσκα θα αυξηθεί, και απ’ την άλλη επειδή τα όργανα καταστολής θα εντείνουν το έργο τους, τόσο ποιοτικά όσο και ποσοτικά. Ένα επαναστατικό κίνημα, επομένως, δεν μπορεί ν’ αποφύγει την ενασχόληση με το ζήτημα της φυλακής.

Πρέπει να δούμε τη φυλακή ως ένα πεδίο κοινωνικού αγώνα, όπου μπορούμε να παρέμβουμε πολιτικά. Θα μας δώσει την ευκαιρία να συναντήσουμε ακόμα περισσότερους συμπολεμιστές που (επίσης) δεν είχαν το προνόμιο να μεγαλώσουν σε σταθερές συνθήκες, κι έτσι βρέθηκαν στα νύχια του κράτους. Ειδικότερα, οι κατώτερες υποπρολεταριακές τάξεις, οι περιθωριοποιημένοι, οι επισφαλείς, επηρεάζονται απ’ τον εγκλεισμό. Συμπεριλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, τους χαμηλόμισθους, τις άνεργες, τους μετανάστες, τις παρανόμες, νέους και τοξικοεξαρτημένες. Άνθρωποι που υπό τον καπιταλισμό έχουν τραβήξει τη χειρότερη κάρτα, δε γεννήθηκαν πλούσιοι, και έχουν πολλά πατήματα επομένως να κάνουν κριτική σχετικά με την τρέχουσα κατάσταση. Πιθανώς ολόκληρη η ζωή τους αποτέλεσε έναν αγώνα, ας τους ενθαρρύνουμε λοιπόν να συνεχίζουν να αγωνίζονται στο πλευρό μας. Ενάντια στο σύστημα που τους έκανε πρώτα φτωχούς και ύστερα “εγκληματίες”.

Τη στιγμή αυτή, εκτυλίσσονται εξεγέρσεις σε φυλακές σε πολλές χώρες ανά τον κόσμο. Οι σοβαρότατοι περιορισμοί εκεί, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, έχουν οδηγήσει σε εξεγέρσεις στην Ιταλία, στην Γαλλία, στην Ισπανία, στην Πορτογαλία και στη Βραζιλία. Στη Βραζιλία, 1350 κρατούμενοι δραπέτευσαν από τρεις διαφορετικές φυλακές. Στην Ιταλία, πάνω από 50 άτομα κατάφεραν να περάσουν τα τείχη στη Φότζια. Κάποιοι από αυτούς κατάφεραν μέχρι τώρα να αντισταθούν στις προσπάθειες του κράτους να τους εντοπίσει. Κατά τη διάρκεια αυτής της κρίσης, οι άνθρωποι στερήθηκαν τις τελευταίες παραχωρήσεις του κράτους, όπως η δυνατότητα της επίσκεψης από συγγενείς και φίλους, του να είναι έξω για λίγες ώρες κατά τη διάρκεια της ημέρας, και της αλληλεπίδρασης με τους άλλους κρατουμένους. Επίσης, η προμήθεια τροφίμων καταρρέει λόγω των τεράστιων περιορισμών, και η ιατρική περίθαλψη είναι ισχνή ως ανύπαρκτη. Η καταστολή που ακολούθησε τις εξεγέρσεις έχει ήδη κοστίσει αρκετές ζωές. Έντεκα άτομα έχασαν την ζωή τους κατά τις εξεγέρσεις στην Ιταλία. Η κατάσταση πληροφόρησης είναι δύσκολη, μιας και πάντα αποτελούσε στρατηγική του κράτους να κάνει τις εξεγέρσεις αόρατες. Κυκλοφόρησαν ειδήσεις που ισχυρίζονταν πως ορισμένοι κρατούμενοι αυτοκτόνησαν. Φυσικά και δεν μπορούμε να εμπιστευτούμε τέτοιες ειδήσεις. Η μεθοδολογία της συγκάλυψης μιας δολοφονίας ως αυτοκτονία εντός φυλακής αποτελεί γνωστή, και όχι ασυνήθιστη, τακτική ώστε να ρευστοποιούν υπό το δημόσιο ραντάρ την κατάσταση και τα κίνητρα των αντιστεκόμενων ατόμων.

Και στις γερμανικές φυλακές, επίσης, υπήρξαν περιορισμοί εδώ και λίγες μέρες · σε πολλά ομοσπονδιακά κράτη, οι ευκαιρίες επισκεπτηρίων έχουν μειωθεί δραστικά, και υπηρεσίες όπως η θεραπεία ανεστάλησαν. Η κατάσταση θα συνεχίσει να επιδεινώνεται.

Είναι πολύ σημαντικό λοιπόν να μην ξεχνάμε τα πιο απομονωμένα μέλη της κοινωνίας. Η βασική ανάγκη για ανθρώπινη αλληλεπίδραση δεν πρέπει να περιοριστεί περαιτέρω. Σε εποχές κρίσης, οι επισφαλείς είναι αυτοί που πάντα πλήττονται σκληρότερα. Ειδικά στην τρέχουσα κατάσταση, είναι αυτοί που έχουν ελάχιστες πιθανότητες να λάβουν επαρκή υγειονομική περίθαλψη και είναι αυτοί που θα πληγούν περισσότερο από τους προσεχείς νόμους έκτακτης ανάγκης.

Ας υποστηρίξουμε τους κρατουμένους και ας χρησιμοποιήσουμε τις δυνατότητές μας έξω από τα τείχη για να καταστήσουμε περισσότερο ορατούς τους αγώνες τους!

Ενάντια σε μια άδικη ζωή! Για την ελευθερία! Ας διανοίξουμε προοπτικές εξέγερσης!

Χαιρετίζουμε τους 3 απ’ το Παγκάκι του Πάρκου, που βρίσκονται υπόδικοι σε μια δίκη μαμούθ. Χαιρόμαστε επίσης με την είδηση ότι ο Peter Krauth είναι ξανά ελεύθερος και δεν θα εκδοθεί στo FRG – Αγάπη στην ηλιόλουστη Βενεζουέλα και στους τρεις από την επιτροπή.

Πηγή: anarchistsworldwide

Μετάφραση: Lobo Negro

Εικόνες:

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License