Ρουβίκωνας: Κάλεσμα συλλογής ειδών πρώτης ανάγκης για το Γηροκομείο Αθηνών

https://rouvikonas.gr/archives/4056 Το μόνο που έχουμε είναι ο ένας τον άλλον.

Σε αυτές τις ώρες που η επιδημία κλείνει τον κόσμο στα σπίτια του και σύντομα η κοινωνική βάση θα βρεθεί χωρίς πόρους, η ανάγκη της αλληλεγγύης στη βάση είναι άμεση. Σήμερα το Γηροκομείο Αθηνών έκανε έκκληση για βοήθεια σε κάλυψη ειδών πρώτης ανάγκης, καθώς και καθαριστικών, για να μπορέσει να εξασφαλίσει την αξιοπρεπή διαβίωση των ηλικιωμένων.

Ως μέρος της βάσης, αποφασίσαμε να ανταποκριθούμε σε αυτή την έκκληση και τη Δευτέρα να διαθέσουμε ότι μπορούμε σε ανθρώπους που το έχουν ανάγκη και προτρέπουμε και τον καθένα/μία να βοηθήσει όσο μπορεί. Η συλλογή των ειδών θα πραγματοποιείται σε διεύθυνση που θα ορίζει όποιος/α θελει να προσφέρει και μετά απο επικοινωνία στα τηλέφωνα 6986383490 και 6987454279 μέχρι τη Δευτέρα στις 12:00.

Το μόνο που έχουμε είναι ο ένας τον άλλον.

Τα είδη όπως ζητήθηκαν απο το γηροκομείο είναι τα εξής:

-Αντισηπτικα,μάσκες

-Πετρέλαιο

-Τρόφιμα (φρυγανιές, ζάχαρη, βιτάμ, καφέ, χυλοπίτες, κριθαράκι, πέννες, ξύδι, ντοματοπολτούς, αλάτι, μπισκότα)

-Πάνες, μωρομάντηλα,χειροπετσέτες,κρεμοσάπουνα,υποσέντονα,πάνες βρακάκια

–Καθαριστικά: Χλωρίνη,wettex,σφουγγάρια μπάνιου,σφουγγαριστρες

από @ 28/03/2020 3:34 μμ.


Πληροφοριακά, δεν είναι η πρώτη φορά που ξεμένει το γηροκομείο από τα βασικά. Αυτό συμβαίνει εξαιτίας απάτης της παραθρησκευτικής οργάνωσης "Ελεήμων Εταιρία" και του υπόδικου τραγόπαπα Μπούμπα* που εξαφάνισαν πόρους από δωρεές σε ακίνητα-μετρητά για ιδίον όφελος. Τώρα υποτίθεται ότι θα κρίνουν τα δικαστήρια. Παρόλα αυτά, οι εργαζόμενοι δουλεύουν απλήρωτοι για χρόνια "για την ψυχή της μάνας τους" και οι γέροντες/γερόντισσες στερούνται τα βασικά. Δυστυχώς πολλοί δεν έχουν βοήθεια ΟΥΤΕ από τους συγγενείς τους. Πριν την πανδημία μάλιστα, το γηροκομείο κινδύνευσε με διακοπή ρεύματος μέσα στο χειμώνα εξαιτίας χρεών στη ΔΕΗ.

Κάποιοι ευαισθητοποιημένοι άνθρωποι, πολιτιστικοί σύλλογοι και σύλλογοι γονέων σχολείων της περιοχής μαζεύουν από το υστέρημά τους κάποια πράγματα για τους γέροντες και διεκδικούν μόνιμη λύση από κοινού με τους εργαζόμενους. Τη στιγμή που μιλάμε τρέχει ήδη μια πρωτοβουλία συλλογής βοήθειας στους Αμπελόκηπους από κατοίκους, η οποία στηρίζεται από ντόπιους. Βρίσκω πολύ ενθαρρυντική και την πρωτοβουλία του ρουβίκωνα. Οι δύο διαφορετικές πρωτοβουλίες δε θα πρέπει να θεωρηθούν ανταγωνιστικές μεταξύ τους αλλά συμπληρωματικές.

*Προσοχή: Εκτός της "Ελεήμωνος Εταιρίας" και του Μπούμπα, στο χώρο του γηροκομείου υπάρχει άλλος ένας παπάς, εφημέριος μιας εκκλησίας που βρίσκεται στο χώρο, που δεν έχει καμία σχέση με τους καταχραστές. Αντίθετα, βοηθάει όσο μπορεί τους γέροντες και συμμετέχει στους τοπικούς εράνους. Επίσης απ'όσο ξέρω, βοηθάει κι η ενορία "Αγ.Τριάδας" (γνωστή για τις σχέσεις της με αναρχοχριστιανούς). Προσοχή λοιπόν, αν συναντήσετε κάποιον παπά στο χώρο του γηροκομείου, μην του χρεώσετε την κατάχρηση καθώς μπορεί να μην έχει καμία σχέση. Ρωτήστε κάποιο ντόπιο που τους γνωρίζει πρώτα.

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License