Για το Σάββατο 28.03 ήταν προγραμματισμένες μεγάλες πορείες σε πολλές πόλεις της γερμανίας ενάντια στο ξεπούλημα των πόλεων, το gentrification και τις αντικοινωνικές πολιτικές στέγασης. Λόγω του κορονοιού οι πορείες αυτές αναβλήθηκαν (μάλλον μέχρι τον Ιούλη). Αντί αυτού πραγματοποιήθηκαν μικρότερες δράσεις. 

Περίπου 200 άτομα συγκεντρώθηκαν στο Kreuzberg στο Βερολίνο διαμαρτυρόμενα ενάντια στην μεταναστευτική πολιτική της ευρώπης και της γερμανίας αλλά και τα περιοριστικά μέτρα λόγω κορονοιού και απαιτώντας το άνοιγμα των συνόρων και την άμεση εκκένωση των στρατοπέδων των ελληνικών νησιών. Η συγκέντρωση ήταν αδήλωτη στην αστυνομία και σε ελάχιστο χρόνο κατάφερε να μπλοκάρει την κυκλοφορία στο κέντρο του Kreuzberg. Οι διαδηλωτές/-τριες φορώντας μάσκες και γάντια και κρατώντας πανό και πλακάτ φώναζαν για μισή ώρα συνθήματα ενάντια στα κέντρα κράτησης μεταναστών/-τριών και προσφύγων, απαιτώντας το άνοιγμα των συνόρων. Τα πανό ζητούσαν κοινωνική αλληλεγγύη ενάντια στα περιοριστικά μέτρα και τόνιζαν ότι ο πραγματικά επικίνδυνος ιός είναι ο καπιταλισμός...Οι μπάτσοι αιφνιδιάστηκαν και όταν, μετά από αρκετή ώρα έφτασαν στο σημείο, παρέμειναν αμήχανοι. Μετά το τέλος της διαδήλωσης έκλεισαν τους γύρω δρόμους και προέβησαν σε αρκετές εξακριβώσεις στοιχείων και προσαγωγές.

https://m.youtube.com/watch?feature=youtu.be&v=XIM_jLH6Qhg

Το απόγευμα η ομάδα besetzen https://www.besetzen.org/en/1467-2/  πραγματοποίησε συμβολική κατάληψη 10 σπιτιών, παλιότερα εκκενωμένων καταλήψεων και ενοικιαζόμενων διαμερισμάτων σε έξι περιοχές του βερολίνου. Οι δράσεις προβάλλονταν live από τη σελίδα της ομάδας.

Σήμερα, Κυριακή 29.03. πραγματοποιήθηκε η πρώτη online-διαδήλωση. Το κάλεσμα απηύθυνε η ομάδα seebrücke https://seebruecke.org/ με κεντρικό σύνθημα leave no one behind  https://www.youtube.com/watch?v=64I2_hakNlg&feature=youtu.be. Στην ιδιότυπη "πορεία" (το βίντεο διαρκεί περίπου 2,30 ώρες) απευθύνουν χαιρετισμό πολλές ομάδες, καλλιτέχνες/-ιδες και άλλος πολύς κόσμος. Στα πλαίσια αυτών των δράσεων κρεμάστηκαν πανό και πλακάτ σε μπαλκόνια, φράχτες και γέφυρες και οργανώθηκαν κινήσεις συλλογής υπογραφών. 

Στις δύσκολες μέρες της κοινωνικής απομόνωσης στεκόμαστε δίπλα σε όσους πλήττονται και κινδυνεύουν περισσότερο, τους μετανάστες και τις μετανάστριες, τους ανθρώπους χωρίς σπίτι, τους/τις χαμηλόμισθους/-ες, τους/τις ανασφάλιστους/-ες, τους/τις αποκλεισμένους/-ες.

Η αλληλεγγύη και η αλληλοβοήθεια είναι η μόνη μας απάντηση απέναντι στο ρατσισμό, τον ατομικισμό, την κοινωνική αδικία και την καταστολή.

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License