Προσπάθεια τρομοκράτιας στις φυλακές απο το υπουργείο

Προσπάθεια τρομοκράτιας στις φυλακές απο το υπουργείο.

Την Παρασκευή 27/3 οι κρατούμενοι της Γ πτέρυγας των φυλακών Αγίου Στεφάνου Πάτρας πραγματοποίησαν αποχή συσσιτίου, ενώ αρχικά αρνήθηκαν την μεσημεριανή κατάκλιση και καταμέτρηση, ως αλληλεγγύη στους κρατούμενους σε άλλες φυλακές που κάνουν κινητοποίηση ζητώντας να παρθούν μέτρα και να γίνει αποσυμφόρηση των φυλακών λόγο του κορονοϊου.

Ύστερα από έντονες πιέσεις της σωφρονιστικής υπηρεσίας και του αρχιφύλακα ο οποίος τους ζήτησε να γίνει η καταμέτρηση τους στα κελιά και οτι αμέσως μετά τους διαβεβαίωσε ότι θα τους ξανανοίξει, οι κρατούμενοι υποχώρησαν και δέχτηκαν να μπουν στα κελιά για την καταμέτρηση. Αντί για αυτό οι σωφρονιστικοι, τους κράτησαν κλειδωμένους και ως απαντηση εισεβαλαν οι ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας και έκαναν έρευνα στην ακτίνα, καταστρέφοντας κελιά κρατουμένων.

Είναι ξεκάθαρο ότι υπάρχει σαφής εντολή από το υπουργείο προστασίας του Πολίτη ότι σε κάθε απόπειρα κινητοποίησης που θα γίνεται εντός των τειχών των φυλακών, θα απαντάει το υπουργείο με καταστολή και τρομοκρατία, όπως και στο κατάστημα κράτησης Χανίων που για τρίτη μέρα έχουν κλειδωμένα τα προαύλια, εμποδίζοντας έτσι τους κρατούμενους να προαυλιστουν σε αυτα.

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License