post image

Παρέμβαση με σπρέι και τρικάκια στο κατάστημα 'Armani', στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, ως ελάχιστη ένδειξη αλληλεγγύης στους φυλακισμένους και στις φυλακισμένες που εξεγέρθηκαν στις φυλακές της ιταλικής επικράτειας.

“Στα κελιά τους οι ανθρώποι ύπνο κάνουν ελαφρό ,ειν’ ελεύθεροι οι δρόμοι για κυνηγητό…’’

Τις τελευταίες εβδομάδες βλέπουμε να εκτυλίσσεται μπροστά στα μάτια μας ένα σκηνικό που είναι βγαλμένο από δυστοπικό μυθιστόρημα. Στην Ιταλία συγκεκριμένα με αφορμή την λεγόμενη “πανδημία” του Κορονοϊού έχει αυξηθεί ο κοινωνικός έλεγχος, θυμίζοντας εντελώς πια ολοκληρωτικά καθεστώτα. Απαγόρευση εξόδου από το σπίτι, απαγορεύσεις συναθροίσεων, έξοδο μόνο υπό την χορήγηση άδειας από την αστυνομία ( και αυτό μόνο αν πρόκειται να καταναλώσεις βλ. super market, φαρμακεία κτλ), κλειστά σύνορα, συλλήψεις όσων αντιβαίνουν σε αυτά τα μέτρα.

Η βασική διαφορά ενός ολοκληρωτικού καθεστώτος με την παρούσα συνθήκη είναι ότι το μεγαλύτερο κομμάτι της κοινωνίας επιλέγει από μόνο του αυτόν τον εγκλεισμό. Ο φόβος για το καθεστώς γίνεται ο φόβος για κάτι άλλο, στην προκειμένη έναν ιό και το κράτος παίρνει το ρόλο του προστάτη. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο οποιοδήποτε μέτρο προστασίας φαντάζει ως θεία σωτηρία και δοξάζεται άκριτα απ’ τους υπηκόους της κοινωνίας. Στις φυλακές της Ιταλίας δεν συνέβησαν ακριβώς έτσι τα πράγματα. Στο άκουσμα της απαγόρευσης των επισκεπτηρίων, με πρόφαση την εξάπλωση του κορονοϊού, οι φυλακισμένοι και οι φυλακισμένες εξεγέρθηκαν (Συγκεκριμένα, εξεγέρσεις ξέσπασαν σε: Modena, Salerno, Foggia, Pavia, Opera, San Vittore, Poggioreale, Frosinone, Palermo, Vercelli, Allesandria, Bari). Στις φυλακές της Foggia δραπέτευσαν 50 και παραπάνω ίσως άτομα, αφήνοντας πίσω τους χρόνια χτισμένα μέσα σε κελιά που η αστική δημοκρατία τους χάρισε απλόχερα για να χτίσει μια κοινωνία “ασφαλή” και “υγιή”. Ξέχασε όμως ότι αυτά τα υποκείμενα που δεν έχουν τίποτα να χάσουν είναι αυτά που θα μάχονται για πάντα, μέχρι τέλους. Μέρα με τη μέρα τα μέτρα αυτά αγγίζουν όλο και περισσότερες χώρες με την Ελλάδα να μην εξαιρείται από αυτές. Ας μην αφήσουμε την τρομολαγνεία της επιστήμης και του κράτους να ριζώσουν καταστάσεις μεγαλύτερου ελέγχου στις ζωές μας.

ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ

ΔΕΝ ΜΑΣ ΤΡΟΜΑΖΟΥΝ ΕΜΑΣ ΟΙ ΚΟΡΟΝΟΪΟΙ ΣΤΑ ΣΥΝΤΡΙΜΜΙΑ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΘΑ ΣΤΗΣΟΥΜΕ ΓΙΟΡΤΗ

ΣΙΝΙΑΛΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΕΓΚΛΕΙΣΤΑ ΣΥΝΤΡΟΦΙΑ ΚΑΙ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΥΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΡΑΠΕΤΕΣ ΤΗΣ FOGGIA

ΚΑΛΗ ΛΕΥΤΕΡΙΑ!

Συνέλευση Αναρχικών Ενάντια στην Κοινωνική Μηχανή

sakm@riseup.net

saekm.espivblogs.net

Εικόνες:

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License