Αλληλεγγύη στην ΣΒ ΒΙΟΜΕ

ΑΜΕΣΗ ΕΠΑΝΑΣΥΝΔΕΣΗ ΤΟΥ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΣΤΗ ΒΙΟΜΕ ΑΡΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΚΤΑΚΤΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΜΕΤΑ ΤΟ ΠΕΡΑΣ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΘΑ ΝΙΚΗΣΕΙ Θεσσαλονίκη 1/4/2020 Συλλογικότητα για τον κοινωνικό αναρχισμό Μαύρο και Κόκκινο

Κείμενο αλληλεγγύης στην Σ. Β. ΒΙΟΜΕ για τα πρόσφατη διακοπή του ρεύματος

Η Σ.Ε. ΒΙΟ.ΜΕ. από το 2013 αποτελεί το μοναδικό κατειλημμένο αυτοδιαχειριζόμενο εργοστάσιο του ελλαδικού χώρου, παράγοντας φυσικά και βιολογικά προϊόντα καθαρισμού και υγιεινής, αναδεικνύοντας μια διαφορετική μορφή οργάνωσης της παραγωγικής διαδικασίας από τους ίδιους τους εργαζόμενους, γεγονός που φυσικά διόλου δεν συμφέρει τις οικονομικές ελίτ και τις κρατικές πολιτικές εξαθλίωσης της ταξικής βάσης.

Τα ξημερώματα της Δευτέρας 30 Μαρτίου, εν μέσω της πανδημίας του COVID-19 και της απαγόρευσης κυκλοφορίας, το κράτος ύπουλα έκανε την επίθεσή του. Όπως ενημερωθήκαμε από την καταγγελία των εργαζομένων, στις 06:30 το πρωί συνεργείο της ΔΕΗ υπό τη συνοδεία δυνάμεων των ΜΑΤ έκοψε την παροχή ρεύματος στο εργοστάσιο. Το γεγονός αυτό έρχεται να πραγματωθεί σε μια συγκυρία που η τάξη των καταπιεσμένων πλήττεται μέρα με την μέρα.

Το κράτος δείχνει συνεχώς ότι προτεραιότητά του δεν είναι ούτε η καταπολέμηση της πανδημίας με προσλήψεις γιατρών και νοσοκομειακών, με δημιουργία νέων ΜΕΘ, με επιτάξεις ιδιωτικών κλινικών, ούτε και η προστασία των πολιτών που τόσο ευαγγελίζεται. Αντίθετα έχουμε δει ότι προτεραιότητα του κρατικού μηχανισμού είναι η προστασία του κεφαλαίου, καθώς το αποκαλούμενο «lockdown» παραβλέπει επιδεικτικά χιλιάδες εργαζόμενους οι οποίοι στοιβάζονται καθημερινά στους χώρους εργασίας τους διακινδυνεύοντας τη ζωή τους, υπό τον φόβο της κατάρρευσης της οικονομίας, δηλαδή τη μείωση των κερδών των αφεντικών.

Η διακοπή του ρεύματος στη ΒΙΟ.ΜΕ. δεν έγινε καθόλου τυχαία την περίοδο αυτή της απαγόρευσης συναθροίσεων και κυκλοφορίας, αλλά ευκαιριακά, καθώς η κυβέρνηση πιστεύει ότι θα αποφύγει οποιαδήποτε κοινωνική αντίδραση μέσα σε μία τέτοια κατάσταση. Μετά την βαριά ήττα του κατασταλτικού κύματος ενάντια στις καταλήψεις, τους αναρχικούς και το ευρύτερο ανταγωνιστικό κίνημα που εξαπέλυσε το κράτος με το περιβόητο «τελεσίγραφο» του Χρυσοχοΐδη, έρχεται τώρα να χτυπήσει όπως μπορεί το κομμάτι αυτό της αγωνιζόμενης κοινωνίας. Η διαχείριση της πανδημίας ως ένα ακόμα μέτωπο πολέμου δίνει το έναυσμα στον κρατικό μηχανισμό να επιτεθεί όπως αρέσκεται σε χώρους του επαναστατικού κινήματος, αλλά να υπενθυμίσουμε με τη σειρά μας ότι θα υπερασπιστούμε κάθε εστία αγώνα, πολιτικά και έμπρακτα, από τις πολιτικές και στεγαστικές καταλήψεις μέχρι το κατειλημμένο εργοστάσιο της ΒΙΟΜΕ, όπως άλλωστε κάναμε πάντα, και πριν και μετά την πανδημία.

ΑΜΕΣΗ ΕΠΑΝΑΣΥΝΔΕΣΗ ΤΟΥ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΣΤΗ ΒΙΟΜΕ

ΑΡΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΚΤΑΚΤΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΜΕΤΑ ΤΟ ΠΕΡΑΣ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ

Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΘΑ ΝΙΚΗΣΕΙ

Θεσσαλονίκη 1/4/2020

Συλλογικότητα για τον κοινωνικό αναρχισμό Μαύρο και Κόκκινο

O σχολιασμός έχει απενεργοποιηθεί.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License